Отговори
Здравейте майчета,
Аз съм в странна ситуация, но може би ще има все по-вече семейства като мен.
От години живея в Щатите и след последните няколко месеца на карантина и ужасното неграмотие на американските училища, решихме с моят съпруг (американец) да се преместим в България поне за сега. 

Големият ни син е на 6 и трябва да почне 1ви клас.  Всички говорим добър Български, тъй че се надяваме нашият Никола да няма проблеми да започне училище в България.

Аз съм възпитаник на 81во, но това беше преди 30 години.  Регистрацията ми е в Младост 4, но мога да се "преместя" и на адреса на родителите ми в Панчарево. Сега тепърва почвам да разглеждам училищата. 
Кой раьон мислите че е по-добър?  В Младост май няма много места...имате ли информация за училищата в Горубляне или Панчарево... учители, среада...т.н.  База много не ме интересува, стига да са добри учителите и децата който посещеват да не се надменни и груби. Също как се справя вашето училище с дистанционното учене?  Доволни ли сте?

Благодаря много!

# 1
Тъй като детето ще е начален курс, разучете за учител, а не за училище. От 5-ти клас може да смените училището. В Младост добри са 145-то СУ, в колаборация със Сдружение Шилер/Луис Карол и изучаване на немски/английски език и 125-то - със силна традиция в математиката.

# 2
  • София
Регистрация в Младост 4 означава 131 соу или много обикаляне и молене за едно местенце в другите училища в Младост. Късмет!
Опс, то вече е май. Кандидатури се приемат април. Може да са удължили срока заради ИП.

# 3
# 4
Коя година е роден синът Ви? В България задължително тръгват в първи.клас набор 2013, 2014 по желание на родителите и с разрешение от РУО след тест за училищна готовност.
Аз бих препоръчала особено, ако я набор 2014 да търсите предучилищна група. Свидетелството за завършена такава е един от документите, които искат при записването на детето в училище.

# 5
Трябва да регистрирате детето на адрес в София. Направете му постоянен адрес в Младост и настоящ в Панчарево. По сега действащата наредба двата вида адрес имат еднаква тежест.

# 6
Трябва да регистрирате детето на адрес в София. Направете му постоянен адрес в Младост и настоящ в Панчарево. По сега действащата наредба двата вида адрес имат еднаква тежест.
Мерси, ние имаме настоящ адрес в Младост 4 и не сме го сменяли въпреки че по-голямата част от годината сме в Щатите.  Но за Панчарево не се бях сетила. Благодаря много!

# 7
Мерси, ние имаме настоящ адрес в Младост 4 и не сме го сменяли въпреки че по-голямата част от годината сме в Щатите.  Но за Панчарево не се бях сетила. Благодаря много!
Не съм чувала нищо за училището в Панчарево, но не ви е удобно, като транспорт. Аз не бих го причинила на себе си и на детето си. Ако живеете близо до метрото, освен в училищата в Младост може да кандидатствате и в 55-то и 8-мо. В първото едва ли ще ви приемат, но във второто приемат и децата от 4-та група.

# 8
  • София
Повечето училища имат сайт. Можеш да кандидатстваш електронно. Дадени са дати, изисквания, адрес и всичко. Въпрос на няколко клика в интернет!

Общи условия

Активация на акаунт