Спор относно името на детето

• 28 908
  • 594
  •   1
Отговори
# 405
Вярно, хем съм обективна, хем не мога да съжаля авторката, защото виждам човек, който умее играта и да си прокарва волята. Просто тука не може да се наложи и следва засечка. За съжаление, е най-добре да отстъпи, освен ако не планира да си продължи живота без тези хора.

Дейвиз, никакво реално значение нямат моите коментари. Лафим си по принцип.

# 406
То пък са голямо съкровище тези хора, че сакън да не го изгуби мъжа и и дядо Добрин.

# 407
Съни, тя пет пари не дава за личността на този свекър, ама ходила да му обяснява колко го уважава, въпреки че името не харесва. Кой се върза тука? Виц ли беше?
Истината е, че тя няма никакво намерение да се съобразява с родата на мъжа си. Знаем си номерцата. Лечение на проблема няма.

# 408
А и защо трябва да се съобразява? Апартамент ли купува на внучето, че да е длъжна да го кръщава на него? Може да не иска да е кръстено на баби и дядовци, да е неутрално името. Ако уважи неговия баща, нейния по- малко ли го уважава?

# 409
Съобразява се, защото е взела такъв мъж и ражда от него.
Ако раждаше от моя мъж, нямаше да има проблеми с името. Нейният е корав типаж. Неумолим по въпроса. Ако моят беше такъв, не бих пискала. Каквото, такова. Той ще е отговорен за името на детето. Никаква драма! Може да е вълчо и да не се харесва. Може да е Александър и пак детето да не си го харесва. Няма как да контролираме хората, техните мнения и реакции. Важи за всяко едно нещо!

# 410
Тайничка, жената може да уважава свекър си и без да му харесва името. Ти всяко име ли харесваш? И ако се запознаеш с някой, който има име което не харесваш, какво? Намразваш ли го? Наистина се караш сама със себе си, с тези мнения. Веднъж едно, в следващия момент съвсем различно, не знам защо така се получава, но все едно пишат двама души.
Сънихоби, и апартамент, че и вила, па ако ще и кола да му купува, няма право да налага име. Още по-малко със синчето да заплашват бременна в осмия месец.

Тайничка, тя от където го е взела този мъж, там ще направи рекламацията и ще го върне. Това че е решил да си разиграва коня, не значи че всяка ще му се върже.

# 411
Не е нормално някой извън родителите на бебето да налага искане относно името. Запънала се била. Ми да си наречеш детето с име, което не харесваш или на човек, когото не харесваш... Мен винаги ме е възмущавало това настояване да е на баби и дядовци. И още повече, традицията е да е на свекърите! На жената родителите кучета ги яли, те не са никакви. И щом така се обезсмъртявал човека в лицето на новото поколение, то как да се избере кой да е избраникът безсмъртен... Избираш единия, трима други са оставени да си отидат безследно... Но дори и тези, които смятат, че трябва да зачетат традицията, трябва да го направят по техен избор, по тяхно си убеждение. А не старите да поставят ултиматуми, да контролират. Двойката решава, лошо е, когато мъжът както в случая, се влияе и зачита единствено исканията на рода...

# 412
Това е гадно изнудване..Или,или..
А в ситуацията на авторката,най-гадно е,че няма разговор и подкрепа  от бъдещия баща.
Все едно той взема страната на родителите си и не зачита нейните желания.
А това е най-розовия период.Да очакваш първото си дете.
Каква подкрепа после.Всъщност как се очаква от там на сетне ако авторката склони,да гледа на този "мъж" като опора,закрила,едно цяло...
Ако аз съм принудена да вземам такова решение..И съм изправена пред такъв конфликт..
Този мъж ще загуби доверието ми,а от там всичко.

Нямам думи за егоизма на родителите на мъжа.Какво е това болно его..Ще убият всичко заради едно име

# 413
Една е причината да си мислите, че се карам със себе си, а именно, че жената има официалното право да кръсти детето си. Чисто формално я съветвам да го упражни и да не й пука. В този смисъл, я подкрепям. Нека да си ползва възможността да си кръсти бебето както иска.

На ниво лични отношения ще си има милата проблеми обаче, и така. Да не плаче сега, защото тепърва ще види лошата страна на хората.

Не знам. Да си мъж и да не можеш да изискаш името, което ти харесва е ужасно неприятно. Плаче ми се!

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 19:44 от tainichka

# 414
А авторката къде изчезна?

# 415
Една е причината да си мислите, че се карам със себе си, а именно, че жената има официалното право да кръсти детето си. Чисто формално я съветвам да го упражни и да не й пука. В този смисъл, я подкрепям. Нека да си ползва възможността да си кръсти бебето както иска.

На ниво лични отношения ще си има милата проблеми обаче, и така. Да не плаче сега, защото тепърва ще види лошата страна на хората.

Не знам. Да си мъж и да не можеш да изискаш името, което ти харесва е ужасно неприятно. Плаче ми се!
А да си жена и да не можеш да кръстиш детето си с името, което ти харесва?

# 416
  • София
    Моя приятелка така се скара с мъжа си за името на сина им - той искаше остарялото име на баща си буква по буква - нещо сходно на Станко.  На нея първоначално й дойде като гръм, но каза "Нека направим компромис, ще е Станислав, пък ще му казваме Станко". Не, та не, едни истерии и драми от негова страна, майка му й звънеше да каже, че едно време и нея така са накарали и цял живот мрази името на сина си, но се свиквало.
    А тя дори не беше измислила какво би било идеалното име за нея, от самото начало се мъчеше да намери накакъв вариант- хем да не е Станко, хем да е възможно най-близо и да е доволна родата.  Ако с теста беше казла "това ще е Димитър" може би мъжа й щеше да осъзнае, че и тя прави компромис със Станислав (примерно), но не- той смяташе, че тъй като тя не е излязла веднага с име просто му прави напук и иска всичко, но не и Станко

Не се разбраха, изкараха я хормонална и тъпа, тя отстъпи и... се разведоха преди първия  рожден ден на детето.  Защото после се започна "Няма да го пускаме на ясла, нашите ще го гледат в друг град, в нашия род така се прави.   Ако не си съгласна - прав ти път." И тя си го пое този път.  Не казвам, че така ще стане и в случая на авторката, но при липса на комуникация и заплахи - вероятно е.

Добре де, какво означава "отстъпи" - кръсти сина си Станко ли?

# 417
Да, така остана името -буква по буква на дядото.

# 418
Имам чувството, че някои хора много мразят децата си, от родилното още.

# 419
  • France
Със сигурност не ги обичат. Други са им приоритетите.

Общи условия

Активация на акаунт