Спор относно името на детето

• 28 819
  • 594
  •   1
Отговори
# 105
  • France
Има жени, готови и четката за зъби на мъжете си да мажат с паста. Нека да ги оставим да имат тяхната си гледна точка

# 106
Мъжете са безсилни. От жената зависи името на бебето, затова не виждам драма.
Ако зависеше от мъжете, какво щяхте да правите?

# 107
Ще пиша възможно най-меко, защото ако го напиша както ми идва, ще получа доживотен БАН.
Хоуо фор ту, Тайничка наистина ли мислите, че жената трябва да отстъпва и да се подлага винаги на всичко, само мир да има.
Мечта било.
Аз ако си мечтая да използвам дрелка ан**но върху мъжа си, имам ли право да го принудят?
Или ако ми е мечта да дресирам(с бой) детето си да лае, мога ли да го направя?
Никой не е длъжен да изпълнява нечия мечта, ако сам не желае това, особенно ако го принуждават.
Авторке, този мъж не те обича. Когато обичаш някой, ти не го манипулираш със заплахи. Когато човек обича е готов чрез компромиси да направи така, че и двамата да сте щастливи. Дръж се докрай и не отстъпвай! Успех.
Скрит текст:
Честно казано, дори съжаление не мога да изпитам към тези жени. Една жена няма право да е "подлога" за мъжа си. Когато прегърне това малко, беззащитно човече, тя поема отговорност към него. Няма право да му дава лош пример. Защото и за момичета, и за момчетата е еднакво вредно. Момичето ще възприеме този модел и ще стане на свой ред същата, а момчето ще изпусне един куп жени, които не са съгласни с това.
Пропускате един много важен момент. Бракът е партньорство. Бракът няма нужда от "глава", има нужда от разбирателство и компромиси.
Та момичета, вие ако искате се подлагайте на мъжете си, ако искате стойте и като изтривалки. Но не раждайте деца, които да учите на глупости.

Хоуп, пропускаш че момичето е дало куп предложения за компромис, а мамин златен(или по-скоро татин) се е запънал като магаре, че на всичкото отгоре заплашва. Няма нормална жена, която да му отстъпи. Защото нормалните жени имат някакво самочувствие и предпочитания. И няма абсолютно нищо лошо в това!

# 108
Hope for two, за съжаление знам , че има мъже, които не знаят как да се отнасят с една жена. Прилагателните, които се използват в тяхна чест могат да ми докарат бан. Най-малкото, което мога да кажа за тях е да почват да се учат и ако не успеят, да си стоят сами. Никоя жена не заслужава тяхното токсично присъствие.
Авторката реагира като зрял човек - комуникира, предлага компромиси, иска да се разберат. Мъжът ù реагира като 2 годишно в нервна криза. Но не вярвам да ме разбереш. Не и докато сравняваш дете и саксия.

Абсолютен бляк ми е името Добрин. Няма начин.

Никога не съм сравнявала дете със саксия - гледни точки му се казват на това. И всеки човек има своята истина за живота.
Тук ще се съберат , детето ще се казва Добрин и до една година ще се разделят. Бащата нито ще го вижда, нито издръжка ще плаща.
Само и единствено в ръцете на жената е да направи семейство ако съумее.
Я кажи как едно нещо/семейството/което е направено за двама, може да бъде направено само от единият, докато другият само поставя условия, ултиматуми и заплахи
И какви са тия работи-мечта му било. Добре. Ами ако и авторката има мечта да кръсти детето си на нейният баща, примерно. Какво правим тогава. Или само неговата мечта е важна.

# 109
  • София
Свекини да ти харизат нотариално апартамент в срок от месец, ти пиши детето Добрин. Правдива ми се чини офертата, да побързат им кажи.

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 20:35 от Ms.Gorgeous

# 110
Е, как как - ориенталските общества са точно на този принцип. Мъжът казва, жената изпълнява. Нейната функция е да ражда, да слугува и да козирува.

# 111
Тя на нищо не се подлага. Същият инат като мъжа и дядката. Сериозно ли мислите, че Даниел е компромис? Къде е Даниел, къде е Добрин? Нищо общо!

# 112
Никъде не е казала, че иска Даниел, вместо Добрин ама толкова и четете.

# 113
  • София
Тя на нищо не се подлага. Същият инат като мъжа и дядката. Сериозно ли мислите, че Даниел е компромис? Къде е Даниел, къде е Добрин? Нищо общо!

Оооо, определено смятам, че няма нищо общо. Даже е много тъпо да се взима първата буквичка, уж е на дядото. По-добре да се каже, че това име харесват и точка.  Като Светлин на дядо си Ламбо Money
Пак казвам Добрин дори многоо повече ми харесва, Даниел ми е ужасно. Но авторката казва, че търси варианти да се стигне до компромис, а такъв от отстрещната страна няма.
Като няма - авторке, кое ти е любимото име? Кръсти си детенцето с него и ако те питат - ами ти не предложи нищо, тъй че аз избрах. Ако щеш -  Цанко да бъде.

# 114

Тя каза, че е дала Даниел като пример само и че не иска да се казва така детето!

# 115
Тя не е казала Даниел. Даде го като пример. Не иска да го кръсти Добрин. И пак не това е важното. Сега ще поддаде  за името. Утре ще последва нов ултиматум и нова заплаха за нещо друго. После ще има и трети и четвърти и така. Дали бихте живял и по този начин.

# 116
Даде го като пример. Ако името съдържа първата буква на дядото, според нея е ок.
Все едно да кръстиш детето ми Тотка и да кажеш, че е кръстено на мен. Нелепо е!

# 117
  • София
Наистина ли се хванахме за звученето и перефразата, а загърбваме почти насилствения акт от двама възрастни мъже върху жена в хормонална буря?

# 118
Не е същия инат изобщо. Ама всеки чете както си иска и както си може :p

# 119
Нищо нелепо няма в опитите да предложи компромисен вариант, нелепи са тръшканиците на ония двамата, че и заплахи как нямало да се държат добре с нея. Аз не виждам и сега да се държат ок. Егати фасоните.

Общи условия

Активация на акаунт