Спор относно името на детето

• 28 827
  • 594
  •   1
Отговори
# 120
Джолева, те разсъждават по същия начин.

# 121
  • София
Даде го като пример. Ако името съдържа първата буква на дядото, според нея е ок.
Все едно да кръстиш детето ми Тотка и да кажеш, че е кръстено на мен. Нелепо е!

С това съм съгласна на 100% Моя близка кръсти дъщеря си, като избра името на детето с първата буква на свекървата. Името е разкошно, модерно, дори 3 букви от 4 съвпадат. Но свекървата каза "Казвайте, че името си е това, което сте си избрали, а не, че е на мен"

# 122
  • Варна
Какви ли са им били физиономиите като се е изнесла при техните? Бас ловя, че са смятали, че с тези заплахи ще я "склонят". Ама сметките май са излезли криви.

# 123
Ще падна от смях (ако не бях седнала)-това е уникален спор. Едните са безвъзвратно закостеняли, а тя се е заинатила.
Не е редно да поставяш ултиматум, дори е адски гадно. Но пък от друга страна името Добрин не е лошо - галено Доби.
Ако сега поставят ултиматуми и не са склонни на разговор, представям си какво ще последва след това...

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 13:25 от Нанук

# 124
Ами ако беше момиче- Добринка, още по- зле.
Не знам какъв е полезният ход на авторката.
Тя ако запише детето с името, което тя е избрала, тия михлюзи нищо чудно и от родилното да не отидат да я приберат.
Вместо да се радва жената, тя къса нерви.

# 125
Джолева, те разсъждават по същия начин.
По кой начин разсъждават те.
Че детето не е кръстено на дядото, защото не е точно Добрин.
Ами не иска жената. Защо да не се направи компромисен вариант. Защо трябва да се изпълни условието на бащата.
И пак не това е важно. Начина по който се действа от мъжете е важен. Има хиляди начини да убедиш някого. Не със заплахи, не с условия и вррбален тормоз.

# 126
Аз мисля, че Михаил е много хубаво име Sunglasses

# 127
Е, да, не владеят изкусни техники на убеждението, Джолева, но пък авторката да е гледала с повече очи, като е избирала тия недодялани хора.

# 128
Ами ако беше момиче- Добринка, още по- зле.
Не знам какъв е полезният ход на авторката.
Тя ако запише детето с името, което тя е избрала, тия михлюзи нищо чудно и от родилното да не отидат да я приберат.
Вместо да се радва жената, тя къса нерви.

Имаше май една такава тема, в която свекърите освен, че не взели снахата от родилното, ами и я изгонили. По същата причина.

При нас на дневен ред също стои темата с традицията в семейството на ММ първородния син да се кръщава на дядото, но определено подлежи на коментар и компромис. Ако обаче ми беше поставил такъв ултиматум, нямаше да ме види повече.

# 129
  • София
Да им дава контра-оферта и това е.

Аз съм за приемствеността, доброволческата, уважителната.
Но не и под такова тъпашко и селташко изнудване.

Авторке, баща нямаш ли и той да писне?

# 130
Какви ли са им били физиономиите като се е изнесла при техните? Бас ловя, че са смятали, че с тези заплахи ще я "склонят". Ама сметките май са излезли криви.

Според мен не вярват, че ще се пречупи и изчакват. Предвид, че е бременна и уязвима ще я наказват с безразличие и игнор, докато не клекне. Ако това не помогне ще почнат по тънката струна, колко е неблагодарна и неуважителна,  как не зачита мъжа си, свекъра си, традициите, рода и други отживелици.

Никога не съм била фен подобни архаични методи за доказване на принадлежност и уважение, особено под натиск. Ако името ми харесва, с удоволствие ще си кръстя детето така, но няма да е с подбудите, че ще е кръстено на еди кой си.

# 131
Е, да, не владеят изкусни техники на убеждението, Джолева, но пък авторката да е гледала с повече очи, като е избирала тия недодялани хора.
И сега трябва цял живот да свежда покорно главица и да се съгласява и примирява с всичко. Та това е ужасен живот.

# 132
В България си ги знаем тези истории, колко е важно за старите и какви разправии и селянии настават.
Няма какво да се примирява. Кръщава си детето както тя иска и си понася мрънкането на дядото. Как да го промени човека? Ще пореве, ще се сърди и ще му мине.

# 133
  • ЯМБОЛ
   Факт е,че 4 дни той не я търси.Интересно ми е какво е отношението на този човек към собстввената му майка и при кого е живял.Какво е отношението ме към т.нар. мъжка и женска работ?

# 134
Не винаги си показват магариите в началото. Но като се види какви са, не е нужно да остава и това да даде отражени и на детето, само защото веднъж е направила грешен избор.

Общи условия

Активация на акаунт