Спор относно името на детето

• 28 823
  • 594
  •   1
Отговори
# 135
  • France
   Факт е,че 4 дни той не я търси.Интересно ми е какво е отношението на този човек към собстввената му майка и при кого е живял.Какво е отношението ме към т.нар. мъжка и женска работ?
Дори не бих отишла толкова далеч. Питам се, какво му е отношението към неговата половинка, спътник в живота и бъдеща майка на детето му? 4 дни!

# 136
Аз мисля , че е най—добре ти да си му измислиш име което на теб ти харесва по добре жените да решаваме тези неща от колкото мъжете💖

# 137
В България си ги знаем тези истории, колко е важно за старите и какви разправии и селянии настават.
Няма какво да се примирява. Кръщава си детето както тя иска и си понася мрънкането на дядото. Как да го промени човека? Ще пореве, ще се сърди и ще му мине.
А то ако е дядото само, добре. Проблема е че и мъжът и я заплашва че ще се държи лошо с нея, той поставя условията, ултиматуми.

# 138
  • Най-красивата страна
Не я търси,защото си мисли,че като е бременна ,значи му е в кърпа вързана.
Проблемът е не само в името,а и в отношението към нея.
Точно в този период  тя е най-уязвима и той вместо да я подкрепя се обръща срещу нея и започва да я изнудва ,заплашва и тормози.
Мунчо изобщо не мисли как този психически тормоз се отразява на нейното здраве и това на детето.
Защото нали по-важното е да угоди на баща си.
Той натрапва на бъдещата майка име,което тя не харесва и не и дава никакво право на избор.Тя права няма.
Ами не е нормално.
Най-малкото защото именно мъжа е човека ,който ще подкрепя ,уважава и обгрижва бременната си жена.А в момента той я е разочаровал,наранил и е готов да я зареже.
Няма оправдание за него.
Не може да се разчита на такъв ,,мъж,,.

# 139
Първо той не й е мъж, второ дядото не й е свекър. Големи хитреци тези, хем да е патриархално, ама ако може и по модерному....
Името е само черешката на тортата.

# 140
Mihaela Yordanova, как така си готова на всичко, за да сте доволни и двамата, а си си отишла у вашите?
За теб какво е готова съм на всичко и това означава ли, че ти си искаш семейството с него?
Този човек дали е бита карта или не е, аз не знам, но - да, не е научен на отношение, и от теб зависи до голяма степен дали и двамата ще сте доволни.
За лимончето специално давам примера със справедливата майка, разделила портокала на две половини, ама всъщност на едното дете му трябвала коричките за сладко, а на другото - сърцевината за сок. Белким сега схване разликата между кромпромисен вариант и вариант, удовлетворяващ и двете страни, дори неприемлив за околните.
Добре е двамата се изяснят за кого кое е важно, останалите - ако не се бъркате,  още по-добре Simple Smile

# 141
А ти, ако спреш да се изявяваш като последна инстанция и да казваш на цял форум какво да прави, ще е най-добре.

# 142
  • Някъде там
Дренка, ти да не би да не се бъркаш ?
Или ти пречим да се изявяваш в темата сама ?
Жената ако не е искала да и се бъркат нямаше да направи тема да пита, ние как ще се чувстваме в такава ситуация и как бихме постъпили.
Поиска мнения жената, получава ги.

# 143
  • София
Не я търси,защото си мисли,че като е бременна ,значи му е в кърпа вързана.
Проблемът е не само в името,а и в отношението към нея.
Точно в този период  тя е най-уязвима и той вместо да я подкрепя се обръща срещу нея и започва да я изнудва ,заплашва и тормози.
Мунчо изобщо не мисли как този психически тормоз се отразява на нейното здраве и това на детето.
Защото нали по-важното е да угоди на баща си.
Той натрапва на бъдещата майка име,което тя не харесва и не и дава никакво право на избор.Тя права няма.
Ами не е нормално.
Най-малкото защото именно мъжа е човека ,който ще подкрепя ,уважава и обгрижва бременната си жена.А в момента той я е разочаровал,наранил и е готов да я зареже.
Няма оправдание за него.
Не може да се разчита на такъв ,,мъж,,.

Hands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands ClapHands Clap

# 144
Искате да кажете - наставления Simple Smile
Ще се радвам да ми отговори на въпросите, не като на последна инстанция Simple Smile

# 145
Аз пък да попитам тези които... да речем не оправдават авторката. Вие какво бихте я посъветвал да направи. Как да постъпи за да няма проблеми и в двете страни. Примери?

# 146
  • Най-красивата страна
Разбира се,че е нормално жената да се прибере при родителите си.
След като Мунчо я заплашва,изнудва и тормози.
Никоя жена,която има поне малко себеуважение ,няма да стои и да търпи такова отношение..
А тя е и бременна.И е нормално да иска да има до себе си хора,които я обичат,да се чувства спокойна , защитена и обгрижвана.

Тя дали е готова на всичко?
Ами тя е изтърпяла достатъчно.
А Мунчо на какво е готов,за да има семейство?
Защото той е този,който изнудва , не зачита нейното мнение и не желае  компромисен вариант.

Все пак той може в един момент да се освести и да промени поведението си...

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 14:30 от -veni-

# 147
@djoleva
Ами да се научи да навежда глава и да слуша мъжа, когото си е избрала. Ако иска да е с истински мъж. Ако иска нещо третополово, което може да командва - да си търси такова.

# 148
Дренка, а възмойността - жената да е разбрала, че е сбъркала, изключваш ли я?
  Защото аз 30 години правих компромиси, с обещанието насреща, че ще са и от двете страни. И сама се борех да запазвам семейство. Та какво се оказа накрая - загубено време, 2 деца с объркано съзнание и психики. А сега таткото, който "не можеше да живее без мен", да видиш как добре си живее. Без скандали и обвинения, без компромиси.

Та за мен проблема с името е само върха на айсберга. Авторката не се знае от колко време е с този "мъж", но май навреме ще й се отворят очите.

# 149
  • София
Истинските мъже не ги виждам с ботуш стъпили на врата ти, ама какво ли разбирам. Все пак съм само истинска жена.

Общи условия

Активация на акаунт