Избор на Airfryer

• 153 062
  • 768
  •   1
Отговори
# 345
# 346
Благодаря. 🙂 А какво означава шишче "за перфектно мацка мацка"? Това сигурно е някакъв автоматичен превод... 😅

# 347
Безумно скъпо и без повечето полезни приставки. Отделно не е налично.
Финлуксът отново е на промоция (само до края на деня) :
https://zora.bg/product/fao-1120fx

# 348
  • Бургас
Айша, тази от Лидъл в моята фурна влиза, но няма място за въздуха.

Правоъгълна и аз искам, мисля, че керамични по-малки съм виждала в Айко, но метална като, че ли не.Имам стъклена, но искам една идея по-голяма.

# 349
Недоволна, има опция да се закупуват и други аксесоари- шишчета, клетка за пържоли и др. И на мен ми се струва скъпо (като има значително по-изгодни варианти с включени повече аксесоари), но не знам доколко долното нагряване оправдава цената- мен ме устройва и само горното.
Галчудо, как правиш крем карамел, т. е. какво количество, на кое ниво и в какви чашки/купички? 🙂 Слагаш ли купичките на водна баня в  тавичка с вода ?

# 350
  • Бургас
4 купички, които са по-големи, от лидълските, бели като тавата по-горе, май са за брюле. Около 4с.л. карамел на котлона, около 250-300 мл.мляко/мерих с купичката, горе-долу половина*4 пъти/, 2-3/не помня точно колко, но моите са домашни и са по-малки/ яйца и захарта беше на око*4 пъти.Не сложих вода, защото ги правих на решетката, около 10-15 мин на 160 градуса, но станаха шупли.Чашките не бяха пълни, около 3/4.Следващия път ще намаля минутите и може да ги сложа във вода.Първия път ги пуснах два пъти, защото ми се видяха сурови и се препекоха.
Все още съм на фаза експерименти.
Вчера сложих да правя сирене по шопски и се наложи три пъти да го въртя докато се получи

# 351
Аз съм си взела една глинена тавичка, която перфектно се хваща в кошницата, и запичам в нея успешно. Това, че отдолу реално спира циркулацията не пречи на запичането. Кекс примерно не съм пробвала, но разни неща, които слагам полуготови, се запичат много добре.

# 352
Здравейте!
Случайно някоя от вас да използва Fryer от Lidl? Следващата седмица ще предлагат един, който ми изглежда доста добър като параметри и на добра цена. Преди няколко седмици също предлагаха, но според мен не беше толкова добър, а този ми се струва примамлив.
Ето този е:
https://www.lidl.bg/p/da-bde-koleda-kuhnya/frityurnik-s-goreshch-vzduh/p64714
Ще се радвам, ако споделите мнение!

# 353
  • София
В темата за  Лидл го хвалят.
А и можеш да го върнеш, ако не отговаря на очакванията ти до 30/60/ дни. Само пази касовата бележка и опаковката.

# 354
Здравейте!
Случайно някоя от вас да използва Fryer от Lidl? Следващата седмица ще предлагат един, който ми изглежда доста добър като параметри и на добра цена. Преди няколко седмици също предлагаха, но според мен не беше толкова добър, а този ми се струва примамлив.
Ето този е:
https://www.lidl.bg/p/da-bde-koleda-kuhnya/frityurnik-s-goreshch-vzduh/p64714
Ще се радвам, ако споделите мнение!

Имам същия от предишната промоция и съм доволна .
Старият ми беше 7 л и този ми се стори малък в началото , но като свикнах ми е ок .

# 355
Лидълският ни фрайър с кошница (на 4 г. и половина е, различен модел от този, който ще пускат сега е) пак се развали днес. 😄 Един прекъсвач/превключвател при затварянето, страшно евтина част, дава проблем след години вярва служба и ежедневна експлоатация по няколко пъти. Нямало е ден да не го пуснем поне за препечени филийки или притопляне на храна Първият път, когато се повреди, беше лятото. Хубавото е, че е нещо, което успяваме да поправим сравнително лесно вкъщи (предишният път направо го бях отписала и се чудех къде ще търсим фрайър по спешност, с хубава цена и параметри😅)... А още по-хубавото е, че си взехме и фрайъра тип фурничка и сега ми е някак по-спокойно в тези ситуации. 😃

# 356
  • SF
Искам пак да попитам, как правите баници в кошница с дъно решетка?
Как приготвяте и друга храна в тези кошници.

# 357
Слагам хартия за печене на дъното или друг съд. 🙂 НЕ слагам хартия за печене под леки неща като филии хляб, защото може да се размести и да се подпали на реотана. Но под рибени пръчици, баница и др. е екстра.

# 358
Искам пак да попитам, как правите баници в кошница с дъно решетка?
Как приготвяте и друга храна в тези кошници.

Винаги може да се сложи на дъното на кошницата примерно хартия за печене, ако е колкото да не изпадне храната през отворите. Иначе ако е да се ползва просто като мини фурничка (каквато си е и без това), слагат разни съдинки в кошницата, както биха сложили и в нормална фурна. Малка тавичка в случая с баницата или дори просто алуминиево фолио на дъното и леко вдигнато по стените на кошницата там колкото да я държи. Мъфини и подобни пекат в малки формички вътре - метални, силиконови, кой каквото хване там. Аз съм наумила някой път да пробвам някое гювече или сирене по шопски в моя, че за една порция не се виждам да я правя в нормалната фурна. Не виждам причина да не стане.

# 359
Натка, стават си идеално. Че то наистина фрайърите са като мини фурнички. Просто, заради малкия обем, една идея по-бързо стават нещата (но и порциите са по-малки спрямо голяма фурна).😃

Общи условия

Активация на акаунт