Цветята в нашия дом - тема 79

• 32 223
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  • на острова на мечтите
Някой отглежда ли калоцефалус и при какви условия?
Купих го на някаква промоция по Коледа, но оттогава не е мръднал. В долната си част е направо хербаризиран, но върховете на клонките са мекички. Надявам се да е жив все още.
В разни руски сайтове обясняват, че даже цъфти, но като цяло информацията е оскъдна.

в нета цветът на растението е различен: сребристо сиво зелен. Не бях чувала за такова растение. Дано не е загинало!

# 166
  • София
Ето новите ми придобивки

Звънче,моето сенецио по рехаво от това което си показала

А това великденче си търси нов дом.Подарявам го.

# 167
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
натуся, добре си се заредила Simple Smile Simple Smile Simple Smile от всичко има.
смесени ли ще ги аранжираш? Simple Smile

# 168
  • софия
Натуся, аз не знам какво ще имам. Би трябвало да е като показаното, но го няма още 🙂

# 169
  • София
натуся, добре си се заредила Simple Smile Simple Smile Simple Smile от всичко има.
смесени ли ще ги аранжираш? Simple Smile
Само розовата петуния с лобелия,синичките петунии ще са отделно,а газания и туртите са за градинката.Имам на терасата малка градинка и от няколко години експериментирам какво ще живее там/ми харесва как изглежда.
Другите са за отделни саксии.Едното растение многогодишен босилек(ще видим дали е така).

# 170
  • DE
Много е хубаво великденчето, жалко че съм тооолкова далече.

Последна редакция: вт, 12 май 2020, 16:03 от дането

# 171
А на мен очите ми останаха в бялото, което някой по-напред показа. Ще търся и такова, че аз имам розово.

# 172
  • софия
Натуся, ето го моето сенецио. Доста е голямо. Има и нещо като пъпки. Не знам дали цъфти.

Дори нарязах, защото имаше много дълги. Мисля да ги боцна в друга саксия.

Благодаря, Добри!

Последна редакция: вт, 12 май 2020, 17:24 от zvаnchе

# 173
  • Бургас
Бяло и аз ще търся.
Моите са

# 174
Simple Smile нямам никаква заслуга. просто запомних, че някой търси и като го видях - докладвах.
успех с цветенцето.

# 175
  • Варна
Здравейте! От няколко дни ви чета и си позволявам да покажа и моето коледниче. Преди две лета събрах във висяща саксия два вида - цикламено и бяло (не е снежно, леко розовее), като цикламеното е около 3/4 от получения обем. През лятото (всъщност от март до ноември или през всичкото възможно време) държа саксията на терасата, а зимата е вътре. Имам двете растения поне 2-3 години преди да ги събера в тази конфигурация. При разсаждането направих подобна и за майка ми. Преди не цъфтяха, а сега...
Дали е защото летуват навън? Това на майка цъфти с няколко пъпки. Единствено не мога да ги накарам да не подраняват. Започват да цъфтят в началото на декември, пикът е около 10.12. и за Коледа цветовете са само спомен.
Тази зима...

А тук е първия цъфтеж след пресаждането...

Последна редакция: вт, 12 май 2020, 17:44 от beljata

# 176
  • Бургас
Много е красиво!
Аз моите тази година ги държа на санирана южна тераса,като прозореца е отворен денонощно от 9 март. Тогава си извадих цветята на перваза и тези,които остават вътре да са съпричастни с другите Simple Smile Така ще е докато застудее и трябва да се приберат.

# 177
zvаnchе оф сега и  сенецио искам, чесно казано у дома никакво място нямам Sad
beljata, karzz много са хубави  ето моето

и великденчето ми, но е с козунаци и яйца няма самостоятелна снимка

# 178
  • оттам, откъдето започва България
Знаех си аз, че докато съм на работа ще покажете много красоти.
Благодаря ви, чувствам се прекрасно в тази тема, защото ми действа разпускащо, но и ми пълни душата! Simple Smile

# 179
zvаnchе оф сега и  сенецио искам, чесно казано у дома никакво място нямам Sad
Скрит текст:
beljata, karzz много са хубави  ето моето

и великденчето ми, но е с козунаци и яйца няма самостоятелна снимка

а солейролия? Simple Smile Simple Smile

малко подтик ми трябва. и нов дом Simple Smile Simple Smile
в този едно, че няма място, друго, че като ме види с още две китки ще ми покаже вратата. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт