Цветята в нашия дом - тема 79

• 32 212
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
А ако стават за ядене няма да ги върне . След два три дни ще ви покажа и мушкатите ( само да цъфнат ), добре че имаме голяма площадка между етажите. Там си ги гледам, на терасата до неделя нямаше място за мен, само пипер и домати. Сега има една марулка, уж за разсад сложихме обаче само една поникна и така си я оставихме и си я гледаме в саксия .

а солейролия? Simple Smile Simple Smile

малко подтик ми трябва. и нов дом Simple Smile Simple Smile
в този едно, че няма място, друго, че като ме види с още две китки ще ми покаже вратата. Simple Smile
Новия дом си го строим, надявам се до другата година до това време да става за живеене, само  да сме живи и здрави .

# 181
  • София
Звънче,по-богато твоето.
Добри,цветята в къщи се внасят тайно.

# 182
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile Simple Smile Simple Smile и трябва да ги слагам едно върху друго. Simple Smile

# 183
  • Бургас
И аз сега пълня терасите,ама като дойде зимата и трябва да прибера балконските цветя,тЕсно шИ мИ сЪ видИ Simple Smile

# 184
Аз все пак се престраших и преместих розата и калата. И двете отвориха нови цветове.

Сега се чудя тази драцена дали няма да ѝ е много слънцето на открито. И тя ми е подарък.

А това ужасно го искам у дома. Ще опитам с резници. Естествено в мини варинат, не очаквам в саксия да цъфне така.

И не вярвах, че ще го кажа, но аз също всеки ден нося по някоя саксийка и вече си мълча. Няма да ме изгонят, но започват да ме гледат леко разтревожено. Yum

# 185
  • София
Винаги ще се намери място за още една саксийка Wink
Ако бъдем честни и аз се въздържам от покупка на стайни цветя,но ми коства много усилия. Ние хола го разделихме да има още една  детска и място нямам,то е окупирано от детето.
Магнито,ако при теб е влажно препоръчвам ти профилактично да пръскаш розата с протовогъбичен препарат,лесно се маносват. По моите днес видях мана,не е валяло много при нас.А с твоята кана ще ме вкараш в белята,влюбих се.Heart Eyes

# 186
  • Бургас
Magnito аз имам така драцена, държа я на шарена сянка. Малко я пече слънцето, от което шарките й се губят. Много красиви цветя имаш! Мушкатцето, което наднича е много сладурско!

И почти всеки ден се прибирам я със цвете, я празна саксийка или сандъче, пръст или някое клонче, което са ми дали.... Мълча си! 😊😎

# 187
Магнито,ако при теб е влажно препоръчвам ти профилактично да пръскаш розата с протовогъбичен препарат,лесно се маносват. По моите днес видях мана,не е валяло много при нас.А с твоята кана ще ме вкараш в белята,влюбих се.Heart Eyes
Влажно е, да. Особено лятото. Много се надявам сорта да е пригоден за тукашните условия. Ще питам за противогъбичен препарат. И слънцето е силно, избрала  съм място, което е слънчево сутрин, а в късните следобедни часове да е на сянка. Калата е много красива, аз дори не бях виждала такова жълто.

karzz, мушката купих преди 3 седмици и цъфтят като луди. Четирки са, всичките различни цветове и много кичести. Те и петуниите се развиват чудно. Сукулентите са добре също, имам натопени няколко зеленийки и индрише - в дясно до розата се вижда поувяхналото му листенце. Просто съм ужасно нетърпелива. Искам всичко да се хване и да порасне/цъфне бързо. Драцената ще я мисля как мога да ѝ направя шарена сянка.

Благодаря ви, момичета! Помагате ми много, това са първите ми цветя на открито.

# 188
Скрит текст:
Споменали сте драцени, това е моята. Моля, кажете какво не ѝ е наред, та е такава хилава. Да я подхранвам ли с нещо? Беше оставена на отглеждане откакто ми е подарена, защото нямаше да я оставя жива. Сега си я прибрах. Пораснала е, рязана е, но не се разклонява и листата са ѝ малко.. никакви.

# 189
Е момичета,  за съжаление алое на южна тераса не вирее. Изкарах го , беше хубаво,  зелено пораснало , а сега е мъртво...😪😪😪

# 190
Дай да го видя това алое.

# 191
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
понякога са много изнежени от домашното отглеждане и като ги изкарам навън придобиват един странен червен цвят.
трябва първо малко на смесен режим за аклиматизация. Wink

# 192
Добри, аз преди няколко страници показах моята солейролия, зимата в къщи явно и беше тъмно, като я изкарах на северната тераса чудно се развива.

# 193
Още преди десетина дни изнесох всички стайни цветя навън - две дипладении, камелия, китайска роза, палма вашингтон, драцена, замиокулкас, кафе арабика, алое, дърво на живота и едното коледниче, което не върви хич добре. Другото ми коледниче в момента цъфти (то си ми е вътре), най-сетне и орхидеите пуснаха цветоноси, а една жълта отвори цвета. И двете минита са с цветонос, едното за първи път ще цъфти, интересно ми е какъв цвят е. И мушкатата изнесох, те пък не спряха цяла зима да цъфтят.

# 194
Не е от слънцето,а от почвата. Трябва почва за кактуси  добър дренаж,камъни  много малко пръст. Да не задържа никаква влага. Подозирам,че тази задържа много и е поизгнила. Алоето само се гледа,но с подходяща почва и рядко поливане.

Общи условия

Активация на акаунт