Цветята в нашия дом - тема 79

• 32 215
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Е момичета,  за съжаление алое на южна тераса не вирее. Изкарах го , беше хубаво,  зелено пораснало , а сега е мъртво...😪😪😪
Вярно е. Живя на място където алоето расте под път и над път. На силно слънце, никой не е грижи за него и избуява. Моето неще и неще.

# 196
Ами почвата сменете де 😁 поизгорели са листата,но нищо му няма,няма дълбоки изгаряния.
Но алоето не може да се гледа в почва за мушкато. То има нужда от подходяща почва и е същински плевел тогава, когато хабитатът му е пресъздаден правилно.

# 197
Ами почвата сменете де 😁 поизгорели са листата,но нищо му няма,няма дълбоки изгаряния.
Но алоето не може да се гледа в почва за мушкато. То има нужда от подходяща почва и е същински плевел тогава, когато хабитатът му е пресъздаден правилно.
Днес ще ходя на плажа на лов за пясък и камъчета. Ще пресадя.Да го сложа ли на сянка после?

# 198
На обедната почивка отскочих до цветарския и се сдобих с жасмин. И страшно нежна, изрисувана в бледозелено, порцеланова саксия си взех. Довечера ще го пресадя и ще го оставя и него на двора. Само дано не ми замине хубавата саксия. Flushed И тъмночервена турта си взех, такава не съм виждала, само жълти и оранжеви.

П.П. Дописвам се със снимки.

И туртата, но от светкавицата излезе по-светла.

Последна редакция: ср, 13 май 2020, 14:35 от Dara888

# 199
  • Пловдив
Моят жасмин много бързо му съхнат цветчетата...в началото като се похвалих беше много хубав като твоя.Ще снимам да видите как е.Даже съхнат още преди да са разцъфнали.

# 200
Днес ще ходя на плажа на лов за пясък и камъчета. Ще пресадя.Да го сложа ли на сянка после?
Как пясък! В никакъв случай! Мит е, че кактуси и сукуленти виреят в пясък. Скалиста фракция -  мозайка,дребен чакъл, керамзит - 2/3 от почвата трябва да е такава,а другата 1/3 нормална пръст. И се полива веднъж  5-7 дена.

# 201
  • на острова на мечтите

Рододендрона

И едно карамфилче.
Вчера правих малко снимки на розите в градинката. Имам и една винено червена, но е малко надалечко.

# 202
Аз алоето го гледам в обикновена градинска почва, на дъното на саксията слагам един пръст пясък. Върви перфектно, но наистина не обича слънце, моите са на сянка. Двете на втората снимка искат пресаждане, все не мога да се наканя. Поливам веднъж в седмицата, даже понякога и веднъж на две седмици. Понякога някои листа пожълтяват и изсъхват, като долните на първата снимка, изрязвам ги.

# 203
Ами не вървят съвсем добре,но оцеляват. С добри чувства го казвам.

# 204
Момичета днес подариха на колежката ми огромна саксия с бегония, но тя като я вземаше се откърши ето това клонче, което аз си взех и сега се чудя дали да го държа във вода или директно да го слагам в саксия.

# 205
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
остави го във вода, но мисля, че нямаш големи шансове. Sad
това е грудкова, а не коренова бегония, понякога все пак се вкореняват, а другото е, че в разсадниците са ги форсирали много и са изнежени.
с двете в коминация не знам как ще е, но ще ти стискам палци.
Simple Smile успех.

# 206
  • София
Злодеида,сложи във водата едно стрито хапче медицински въглен.Той е против загниване.

# 207
  • Пловдив
Имам проблем аз с мушкатото...случвало ли ви се е да съхнат неразцъфнали пъпки цвят?
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 14 май 2020, 07:52 от mystic woman

# 208
Как пясък! В никакъв случай! Мит е, че кактуси и сукуленти виреят в пясък. Скалиста фракция -  мозайка,дребен чакъл, керамзит - 2/3 от почвата трябва да е такава,а другата 1/3 нормална пръст. И се полива веднъж  5-7 дена.
Да, в крайна сметка не взех пясък, благодаря. Заведох мъжо да ровим нещо червеникаво, където растат кактуси. Има и камъчета.

# 209
Ох, истерясах. Влязох във фейсбук група за цветя и поръчах гардения и шефлера. Къде ще ги слагам тези цветя вече... А за гарденията се притеснявам дали ще се справя с отглеждането ѝ. Ето така изглеждат, снимките са реални. Тази жена я хвалят като много коректна и предлага хубави и различни цветя.

Общи условия

Активация на акаунт