Цветята в нашия дом - тема 79

• 32 215
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Ами не вървят съвсем добре,но оцеляват. С добри чувства го казвам.
Литъл Кактус, като се има предвид, че тотално съм ги зарязала и не полагам никакви грижи за тях от доста време, са добре. Бях се напълнила с алоета, имах поне 5–6, сега ги намалих, даже в двора посадих няколко, че ми се свидеше да ги хвърлям. Пък дано оцелеят през зимата.

# 211
Помощ, момичета. Вчера видях „това” на листата на цветето ми. Единственото, което върви като лудо и не ми е създавало никакви грижи досега. Sad

# 212
Мистик жена, аз в момента имам същия проблем, но със съкъзчетата. От 6 пъпки 2 се развиват, 4 умират, спаружват се. За момента го отдава на факта, че ги пресадих наскоро. Дано не продължава. Миналата година не ми се беше случвало.

# 213
Накой знае ли как се дозира зелен камък за поливане и за пръскане на листата. Едната ми роза тази година има много светлозелени към жълто листа. Разбра се,че е хлороза, изпртаих мъж ми до агро аптеката а той забравил да пита как се разрежда.

# 214
  • Пловдив
Мистик жена, аз в момента имам същия проблем, но със съкъзчетата. От 6 пъпки 2 се развиват, 4 умират, спаружват се. За момента го отдава на факта, че ги пресадих наскоро. Дано не продължава. Миналата година не ми се беше случвало.
Имам жълти и изсъхващи още преди да се отворят Head Band  И миналата година имаше такъв период...пъпки има, а не могат да цъфнат.Лошо...ще мина през някоя агроаптека да питам.

# 215
  • София
Абсолютно същото се случи и на моите сакъзчета след като ги засадих в сандъчетата. Минаха около 3 седмици, вече са нормални новите пъпки, не изсъхват. Нищо не съм правила, дадох им време и като че ли са ОК вече, скоро ще се отварят вече читавите. Предишната реколта някъде останаха по 1-2 пъпки, други изсъхнаха целите цветоноси (така ли се казват?), някои още като съвсем мънички.

# 216
  • Карлово
Накой знае ли как се дозира зелен камък за поливане и за пръскане на листата. Едната ми роза тази година има много светлозелени към жълто листа. Разбра се,че е хлороза, изпртаих мъж ми до агро аптеката а той забравил да пита как се разрежда.
3%  разтвор на зелен камък за пръскане на нови растения.
5% за третиране на почвата.
Направи си малки количества, понеже трябва да се употреби бързо, иначе не е така ефективен като престои. Така съм записала от много четене по руски форуми.

# 217
Значи за 3%  разтвор на зелен камък за пръскане разтварям 300 г. зелен камък на 10 л. вода?

# 218
  • Карлово
Точно, или 30 гр в 1л.

# 219
  • София
Дара,всеки път като поливаш гарденията във водата слагай 2-3 капки лимонов сок.Моята така я спасих.И май не обичат да ги местят.
Флора,прилича ми на памуклийка.Ако изглежда като малки памучета значи е тя.Борбата е инсектицид.

Звънче ,на твоето сенецио какви са листата кръгли или продълговати?

# 220
Благодаря, Натуся! И аз доста четох днес за нея (първо я поръчах, нали, пък после четох Joy ), та разбрах, че обича кисела почва. Ще положа усилие, дано не съсипя хубавото цвете.

# 221
Дара,всеки път като поливаш гарденията във водата слагай 2-3 капки лимонов сок.Моята така я спасих.И май не обичат да ги местят.
Флора,прилича ми на памуклийка.Ако изглежда като малки памучета значи е тя.Борбата е инсектицид.

Благодаря. Такова е, като памучета.

# 222
  • софия
Продълговати. На твоето? Ако са кръгли, да трампим 🙂

# 223
  • София
И аз тайно се надявах на размяна,а ма на и моите са продълговати.

# 224
  • на острова на мечтите
Dara888, относно шефлерата, не й ае стряскай много. Не е капризна. Но азалеята...аз съм имала поне четири и не успях да ги отгледам. За мен са голяма предизеикателство азалеите. Засега няма да купувам, за да не рева когато я загубя. Но не съм се предала. Ще го мисля по- нататък.Успех ти желая с отглеждането й.

Общи условия

Активация на акаунт