Цветята в нашия дом - тема 79

• 32 161
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
  • Бургас
Благодаря, но със сигурност не е Файри, имам 4 от нея, преди години имах и жълтата от нея серия...
Тази от снимката тук е със съвсем различно завъртяни цветове....

# 361
Днес ММ се цопнал в някакъв Лидл и ми се обажда да пита какво да пазарува. А аз веднага закудкудяках за бугенвилея, нали уж били на промоция. Горкия, изчете ми всичките етикети на китките, но бугенвилеи нямаше.
Толкова с брошурите и промоциите на Лидл. Дори не са си направили труда да заредят в началото, нито за празника.

# 362
Добро утро на всички с прекрасни цветя! Купих си от Лидл това, но не запомних името, някой може ли да помогне? Искам още, но не знам как да го търся. За няма и седмица нацъфтя.

# 363
  • софия
Това е кралско/английско мушкато.

# 364
Ето градинката ми днес

# 365
Това е кралско/английско мушкато.
Много Ви благодаря. Хах, трябваше да се досетя всъщност. Листата са много близки, но цветчетата не, освен това няма аромат. И не прави боклук - много са красиви мушкатата, но голямо метене пада покрай тях. Дано не е късно да се снабдя с още няколко саксийки.

# 366
  • На плажа
Здравейте момичета,от една седмица тези прекрасни сукуленти седят на терасата,защото никога не съм гледала такива цветя и ме е страх да ги пресадя.

Четох,че им трябва специална почва,но тук няма от къде да купя.Мога ли да използвам градинска пръст?Купих керамзит за дренаж.

# 367
  • Велико Търново
Имам ново попълнение вкъщи, две години почти се канихме докато го взема от един приятел 😁

След време мога ли да направя нещо, за да стане симетрично?
Много му се радвам!

# 368
Дани, слагаш градинска почва, керамзита и камъчета от градината. 1:3 да е съотношението на почва към камънака. И ще се чувстват идеално👌

# 369
Дани, от същият продавач са и моите, които показвах по-напред. Някои сложих в камъни, други в грдината. Засега всички са много добре и без специална почва. Ако имаш градина и пространство, ще са най-добре. Аз, за съжаление, нямам много. И си искат вода. Предполагам, че тези, които се гледат вътре, при тях трябва по-оскъдно поливане.

# 370
Едно нещо може да затрие сукулент и това е твърде много вода. Сукулентите не искат много вода. Пряко сили поливане на 5-7 дена лятото и никакво зимата. Това "си искат вода" е голяма грешка. Успех!

# 371
Едно нещо може да затрие сукулент и това е твърде много вода. Сукулентите не искат много вода. Пряко сили поливане на 5-7 дена лятото и никакво зимата. Това "си искат вода" е голяма грешка. Успех!

А, аз не съм тук да споря с някой. Просто личен опит. Едното от новите ми китки направо беше заминало в камъните. Изместих го в пръстта, поливам го и живна. До бордюр е, в смес от пръст и торф. Бях се засилила да си поръчвам от Али експрес една джаджа за поливане на точно такива растения, но после установих, че същата работа би ми вършило шише от минерална вода с надупчена капачка. Поливам си всичките с него, в сухите дни през ден.

# 372
Аз не споря. Давам факти. Има и литература,докстатъчно по въпроса.

# 373
  • на острова на мечтите

Ето цъфналите нарове. Трябваше по-раничко да ги снимам, ама ха днес ха утре...Малко са прецъфтели.

# 374
Малко мокри снимки.
Розички:

Жълтата избледнява:

Карамфил:

Кученца и скакалец:

Оксалис и каланхое:

Иии много съм щастлива,че най-накрая се хвана това коледниче! От месеци ги мъча,в 2-3 саксии бях наслагала,че голямото изгни и окапаха. Накрая го изкарах навън,викам си ако оцелее,оцелее. 😃 И все,че почна да изкарва нови:

Общи условия

Активация на акаунт