Цветята в нашия дом - тема 79

• 32 134
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Аз имам два. Засега вървят добре, поизточиха се и ще трябва да ги резна, макар да ми е жал, но така трябвало, за да направят "тумбаче". Преди това имах един, но го уморих, защото спазих препоръката зимата да не го поливам. Тези си ги сложих в топла стая и си ги поливах веднъж на две седмици. Слагам по малко вода, не е като да ги удавя във вода. И сега така ги поливам, по малко. От две седмици им слагам и течна тор за листа.
Препоръчвам ти малко да го засушиш, защото за тях е по-добре да останат известно време без вода, отколкото да им е влажна почвата. И след това го поливай два (или три-четири, ако е жега) пъти месечно, но умерено, не бива да се задържа вода в почвата.

# 466
Засушила съм ги, даже се чудя дали не е прекалено. И хич не ми е жал да режа, те са ми за опит. Още с пристигането единият подрязвах отгоре, а  другия в корените. Това с омекването на каудекса беше станало и с другия, тогава го спасих като го оставих без корен и посадих върху подложка само стъблото докато си пусне коренчета. За този се опасявам, че вече е късно, защото потъмняването е доста нагоре вече. Точно за него повече ще ме е яд.
Отделно и саксийките не са подходящи, не открих по-малки от 10 см никъде. Сега са в метални кутийки, обаче сигурно нагрява през деня и пак ще ги местя.

# 467
Уж лесно се гледали, ама не е баш така. Като отряза стъблото, с канела посипа ли го? Моите са се напълнили с листенца, едни лъскави, жизнени и ми е жал да ги отрежа.

# 468
Лесно, лесно... Колко да е лесно? Grin
Както казах, не мога да им улуча поливките.
Да, топнах го в канела стъблото. И с върховете така. То беше се съсухрило докато пусне коренчета, но вече взе да се налива.

# 469
  • пак там
А третото какво е?

Скрит текст:
Ето я новата ми красавица. Наистина се надявам да ѝ хареса на покрива.
Скрит текст:
Какво е името на тази красота? Изглежда невероятно!

Бугенвилия, едно много разпространено разстение тук където живея. Няма къща, двор или входна врата без него. Стават огромни, цъфтят много и в различни цветове. Фуксия е най-често срещан. Понеже нямам градина попитах как стои въпроса с отглеждането в саксия и ме увериха, че е дори по-лесно защото можеш да контролираш разстежа. Е аз я искам голяма, но май не ме разбраха много добре. Simple Smile  Надявам се да я докарам до размерите на мини дръвче. Обичайно изглеждат така

Инсталирах си приложението за цветя, но ми дава грешка. А имам две нови цъфнали цветенца и ми се искаше да знам повече за тях. Вече ме е срам да питам, но поне ще ви ги покажа.

Последно днес си купих това, но още не съм го преместила от транспортната саксия.

# 470
  • Бургас
Dara888 е отговорила по-назад
"Последното ми прилича на еустома"

# 471
  • София
Хибискус,не го пресаждай веднага след като си намериш саксия.Изчакай да прецъфти,да не вземе от стрес да хвърли цветните пъпки.

# 472
Показвам левизията, абсолютно необгрижвана от есента Disappointed и вече прецъфтяваща. Поливана рядко и съвсем по малко. Добавям, че тази зима не беше много студена.

# 473
  • Бургас
Левизиите все ги заглеждам, та да питам еднократно ли цъфтят или цяло лято?

# 474
Момичета , какво може да ми кажете за отглеждането на солейролия,  днес си купих, много ми харесва и не искам да я уморя

# 475
  • София
Аз имам един адениум. Удължи се леко, пусна хубави листенца. Не ми се ще да го режа Simple Smile

# 476
Левизиите все ги заглеждам, та да питам еднократно ли цъфтят или цяло лято?

Миналата година след първия цъфтеж много дълго изкарваше нови пъпчици, може би около три месеца беше с цвят. И след като напълно прецъфти, листната розетка е красива и свежа в саксията. Чак през зимата листата позасъхнаха.

# 477
  • Бургас
Благодаря:)

# 478

Dara 888 наистина отговори - еустома. Днес някои от листата са клепнали. Навсякъде където съм я виждала е обвита в целофан. Явно се предлага основно за подарък.

Eva+, имам северна тераса, но тази на покрива ползваме и нея се опитвам да крася с цветя. Ще следя как се държи циганчето на слънце и ще търся варианти. Заради някои особености сутрин са сенчести някои части, следобед други. Слънцето е по-силно в следобедните часове. Силно се надявам да е култивиран вид за местните климатични условия. Simple Smile

А бугенвилията цъфна - късметът на начинаещия Blush

# 479
  • Бургас
Ох, разкошна е!

Общи условия

Активация на акаунт