Цветята в нашия дом - тема 79

• 32 123
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
нали знаеш, че лесно стигам до Варна? Simple Smile Simple Smile Simple Smile
моят ще те черпи, а аз ще те наказвам Wink Simple Smile Simple Smile

Кот и да ми кажеш аз те наблюдавам и ще те изкажа на домашния шеф!

# 496
Момичета , какво може да ми кажете за отглеждането на солейролия,  днес си купих, много ми харесва и не искам да я уморя
Моята я гледам на северна остъклена тераса, поливам само в чинийката, така ми каза жената като я купувах. Зимата в къщи и беше тъмно, ето я  сега https://i.pinimg.com/originals/0a/48/bf/0a48bf7fd22d5ba51f5737c2fafac5ee.jpg и миналата година, като я купих https://i.pinimg.com/originals/73/4f/18/734f18cdebf8af0389399f801a7790b7.jpg. От време на време и пулвелизирам листата с вода.
Благодаря ти за инфото , обаче имам още един въпрос,как да я пресадя хем без да я намачкам,  че е мноооого нежна , хем да не я уморя от пресаждането

# 497
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
а защо искаш да я пресадиш?
само теория, без практически личен опит съм.
има плитка коренова система, няма нужда от дълбока саксия и много почва.

# 498
Ами защото нали знаеш,  че продават цветята в саксии без чинийка, и съответно нямам чинийка за саксията и , и нямам и какво да и сложа ? Не знам...за това питам по опитните от мен 😊

# 499
Да както каза Добри, с плитка коренова система е, трябва в по плитка саксия. Моята я преместих в малко по голяма саксия 4-5 месеца след като я купих. Оставих я да се засуши няколко дни и като я вдигнах внимателно, тя си излезе лесно от саксията. След това в другата саксия, с добавена пръст и я полях. Не претендирам да съм голям капацитет Simple Smile.

# 500
  • Карлово
Ами защото нали знаеш,  че продават цветята в саксии без чинийка, и съответно нямам чинийка за саксията и , и нямам и какво да и сложа ? Не знам...за това питам по опитните от мен 😊
Както си е в саксийка от магазина я сложи в друга саксия с подложка или тези със фиксираните подложки - висящите.
Аз така съм сложила Глоксиниите, че им треперя и не смея да ги пресаждам.

# 501
Обаче и тия бугенвилеи от Бургас няма да оцелеят при Anyyyone,освен вътре евентуално. Просто са аклиматизирани на други температури, в планината зор. Моята е купувана от София, от ботаническата градина,гледам я на остъклен балкон. Но навън няма да понесе студа.

# 502
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
преди време се похвалих с една неразпознаваема бугенвилия - само пръчки и брада от корени.
е, сега има листа на всяка пъпчица на пръчката и се чувства добре на балкона - открит, студен, ветровит и всичко гадно софийско накуп.
ще я снимам ей сега Simple Smile

преди
Скрит текст:

сега Simple Smile
от старите листа са останали само две и си личат кои са Simple Smile

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 17:07 от st. Dobri

# 503
Вчера полях еустомата, за която като прочетох, че е едногодишна ако е в саксия, напълно загубих интерес към нея. Но като я видях с клепнали пъпки и листа ми стана жал. То тя нямаше много търговски вид и като я купих, затова струваше 1.15 лв. Сложих й вода в подложката, на картончето така беше показано за поливане. Бързо я "изпи". Една от пъпките е тръгнала да се отваря.

На моята снощи и капнах малко вода в чинийката и напръсках листата. Сутринта беше като нова. Обаче като се върнах от работа пак клепнала. Днес и вятър има доста силен. Ми прибрах я. Явно не обича нито много слънце, нито да е на проветриво. И циганчето беше доста ошмулено, та и то идва вътре. Вече знам защо по хорските балкони виждам най-вече сукуленти и мушката. Последните поне не спират да цъфтят.
Искам да благодаря за приложението. Работи и така научих, че си имам 2 кошнички с Аптения.

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 18:53 от Magnito

# 504
Ами.. пак съм аз 😁

# 505
  • Пловдив
Ауууу! Красота!

# 506
Ехинопсиси в действие, любими ❤

# 507
Разкошниииии

# 508
Нещо от мини градинката ми

# 509
Много харесвам хортензиите. За жалост моите ги уморих. След една зима просто не избиха. Може би трябва да се зариват като розите.
Гледам ви китките и ви се радвам. Аз мога само да се оплача - имаме четири бебета котета и опустошиха всичко. Мина ми мерака чак.

Общи условия

Активация на акаунт