Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 65

• 32 202
  • 733
  •   1
Отговори
# 480
Yan, аз от 8гс до към 14гс едвам съществувах. Беше ми толкова лошо, че нито ми се ядеше, нито ми се пиеше, дори вода не исках.
Но за този период не повърнах нито веднъж. Искаше ми се, защото имах чувство, че ще ми олекне на стомаха, но просто ми беше зверски лошо.
И аз съм така от няколко дни. Почна точно от 8 седмица. Искам да повърна, за да ми олекне, но от напъни ме заболява чак гръдния кош. Е, явно ще си го карам така ден за ден и докато отмине..

# 481
Ох, като се сетя първата ми бременност от 8г.с. до 12г.с.... Гадеше ми се нон стоп от сутрин до вечер. Повръщах рядко, само когато усетя някоя по-силна миризма. А умората-никога през живота си не съм изпитвала такава умора, дори и при най-тежкия грип. Grinning Така че, както обичам да казвам, добре дошла в света на бременните. Добрата новина е, че обикновено след 3тия месец всички тези ранни симптоми отшумяват, защото приключва органогенезата.

# 482
Момчета, след раждането кога за пръв път посетихте вашето АГ ?

# 483
  • Пловдив
В болницата, където раждах, до 30 дни след това имах право на безплатен преглед. Отидох след 20 дни някъде.

# 484
Моля ви ,кажете ми с какво мога да се мажа ,имам невралгия и плексит . В 3 месец съм . Не се издържа . Стискам зъби и търпя .

Здравей!
Невралгия незнам какво е но аз страдах от плексит цял живот.. знам колко е гадна тъпата болка, все едно там имаш дупка и тя боли. Тази болка идваше и си отиваше докато не започвах да правя йога. От 4 години не се е появявала и съм сигурна че е от йогата. Намери леки йога упражнения за болки в гърба и ти гарантирам че ще изчезне ако ги правиш редовно или поне ще намалее значително!! Успех!

Мога ли да ви попитам малко тъп въпрос... преди малко се събудих много жадна и си изпих фолиевата киселина на гладно с 1 голяма чаша вода.. стана ми кофти, не се сдържах и повърнах цялата чаша чиста вода. Не видях някъде хапчето но се чудя - да пия ли пак хапче или да не го мисля днес. И също - ако някой ден се чудя дали съм пила или не дали да пия пак, за всеки случай? Може ли да се предозира и кое е по-добре ако го повърнеш или забравиш дали си пил?

# 485
От едно хапче фолиева киселина не може да предозираш, нито пък да навреди, ако си пропуснала. Каквото и да решиш, не е проблем Simple Smile

# 486
За да те успокоя ще ти кажа, че аз пия по 4 на ден Simple Smile
Моля ви ,кажете ми с какво мога да се мажа ,имам невралгия и плексит . В 3 месец съм . Не се издържа . Стискам зъби и търпя .

Здравей!
Невралгия незнам какво е но аз страдах от плексит цял живот.. знам колко е гадна тъпата болка, все едно там имаш дупка и тя боли. Тази болка идваше и си отиваше докато не започвах да правя йога. От 4 години не се е появявала и съм сигурна че е от йогата. Намери леки йога упражнения за болки в гърба и ти гарантирам че ще изчезне ако ги правиш редовно или поне ще намалее значително!! Успех!

Мога ли да ви попитам малко тъп въпрос... преди малко се събудих много жадна и си изпих фолиевата киселина на гладно с 1 голяма чаша вода.. стана ми кофти, не се сдържах и повърнах цялата чаша чиста вода. Не видях някъде хапчето но се чудя - да пия ли пак хапче или да не го мисля днес. И също - ако някой ден се чудя дали съм пила или не дали да пия пак, за всеки случай? Може ли да се предозира и кое е по-добре ако го повърнеш или забравиш дали си пил?

# 487
Здравейте,
Взех направление от ЛК за проследяващ АГ. Отидох на преглед дадох си направлението , извърши се прегледа и АГ каза, да си запиша час чрез приложението супердок.
Искам да попитам дали втория преглед е с характера на вторичен преглед и трябва да се извърши в рамките на месец или мога когато пожелая?

# 488
Не, това направление няма срок. Отбележи си го като преглед НЗОК ->майчино здравеопазване.
Това приложение е страхотно облекчение! Използвам го за запазване на час при частния ми лекар и за прегледи на детето.

# 489
Не, това направление няма срок. Отбележи си го като преглед НЗОК ->майчино здравеопазване.
Това приложение е страхотно облекчение! Използвам го за запазване на час при частния ми лекар и за прегледи на детето.
Много благодаря, да и аз мисля, че приложението е уникално и доста полезно 😊

# 490
Момичета, имате ли моментни болки като прерязващи при растройство?  В 12 седмица + 3 дни съм. Малко ме плаши това, че когато преди две години имах мисед, всяка вечер бях така, но ходех и до тоалетната... Сега е само прерязване.... Не знам дали има общо, но честно казано се притесних. Утре съм на лекар, но да попитам и вас

# 491
Здравей! Аз съм много по-рано от теб, още дори пулс не съм видяла но и аз имам отвреме на време болки.. не са остри, не всеки ден, но усещам разни неща. Например някои дни ме боли долу вдясно тъпа болка, после се мести вляво, послее пак вдясно.. друг ден нищо ми няма. Преди 2 дни пък имах странно усещане все едно ще ми дойде но отмина. Понякога ме гъделичка нещо окомо пъпа. И аз утре съм на лекар, и аз имах мисед преди година.. но тогава не съм имала абсолютно никакви болки и усещания, затова реших да мисля сега че е хубаво че усещам нещо, че това означава че нещо расте там в мен. Ест не са силни болки, по скоро тъпи усещания. Така или иначе и 2те утре сме на преглед така че не се притеснявай!!! Вярвам че този път всичко ще е наред, вярвай и ти!

# 492
Ох, като се сетя първата ми бременност от 8г.с. до 12г.с.... Гадеше ми се нон стоп от сутрин до вечер. Повръщах рядко, само когато усетя някоя по-силна миризма. А умората-никога през живота си не съм изпитвала такава умора, дори и при най-тежкия грип. Grinning Така че, както обичам да казвам, добре дошла в света на бременните. Добрата новина е, че обикновено след 3тия месец всички тези ранни симптоми отшумяват, защото приключва органогенезата.

Абсолютно подкрепям казаното- стискаш зъби и чакаш да мине този период.

# 493
Здравейте мамита!
Нова съм тук.. Бих искала да споделя радостта си на 07.06 трябваше да имам МЦ но имах усещане че съм бременна. Направих си тест вчера и резултата беше положителен, МЦ няма и тъй като не съм много запозната бихте ли ме посъветвали кога трябва да отида на гинеколог и другото което е възможно ли е толкова рано да ме болят яйчниците постоянно да ми се лежи болки отзад в кръста и рибиците отпадналост гадене...

# 494
Според мен отиди след поне 10-14 дни закъснение, за да има какво да се види на прегледа, вместо да се притесниш допълнително от догадки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт