Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 65

• 32 180
  • 733
  •   1
Отговори
# 555
В по-напреднали месеци, когато бебето е по-голямо, е то да. При такива контракции може и по средата да се издува над пъпа, от ляво от дясно, няколко пъти съм имала и 2 топки едновремено и става като 2 хълма коремчето.  Една др докторка ми каза, че такива топки стават и когато бебето те ритне на това място и самата матка се стяга само там.

# 556
Здравейте. Днес влезнах в 13 седмица и от около час някъде имам лека тежест в корема, а кръста го усещам като схванат. Определено болката не е тази като преди цикъл, не е силна и режеща, а просто тъпа тежест, по скоро изнервящо. За сега не мисля че е нужно да ходя по лекари, надявам се да е от разтягането..

# 557
За първи път чувам, че са някакви контракции. Че моят корем от няколко дена е така или се издува вляво, или вдясно, понякога около пъпа. Преди също ми се е случвало. Вие сега ме филмитахте.

# 558
Благодаря на всички за отговорите!
Вече съвсем не съм сигурна какво е. Simple Smile Мислех, че може да са контракции, но не знам дали контракцията може да държи толкова дълго - един път чаках над половин час без да мърдам и не се промени, а пия и магнезий.

Sirma, лекаря като те прегледа, каза ли че това е проблем или че е нормално? Така или иначе ще споделя със следящия на следващия преглед, но се чудя дали дотогава да изчакам.

# 559
Контракциите са периодично свиване и отпускане на матката. Иначе, и двете бременности често съм имала такива издутини и винаги съм мислила, че е бебето. Когато съм имала подготвителни контракции, също се е случвало по време на свиването на корема той да се издуе от едната страна, но самата контракция не е била "частична", а нормална. Съвсем нормално е, ако бебето е разположено в едната половина и матката се свие, да се получи издутина. Но ако има постоянна издутина, това не е контракция.

Но не виждам защо толкова енергия хабиш да го мислиш. Както писахме, подготвителните контракции са нормално нещо.

# 560
Дали ще удобно да помоля за
коментар на резултатите от прегледа.
 Най - вече за размерите на бебето

# 561
  • София
Ти на кого вярваш сега? Grinning На док или на бгмамите.
Сичко ти е наред, Дианче.

# 562
Ти на кого вярваш сега? Grinning На док или на бгмамите.
Сичко ти е наред, Дианче.
😀😀😀 Така както знаеш вече, и на себе си не вяряам. Нв знам защо се замислих за обиколката и размерите на главата. И търся к немога да намеря какви са данните за 12 седмица, за това реших да питам 😀

# 563
  • София
И аз търсих, няма надеждни данни толкова рано. Референтните стойности почват от 18 седмица. Аз дори не помня да сме мерили главата на 1ФМ, а само дължина глава-дупе. Лягай да почиваш и не се бутай в докторските записки, те ще ти кажат каквото трябва да знаеш.

# 564
# 565
И аз търсих, няма надеждни данни толкова рано. Референтните стойности почват от 18 седмица. Аз дори не помня да сме мерили главата на 1ФМ, а само дължина глава-дупе. Лягай да почиваш и не се бутай в докторските записки, те ще ти кажат каквото трябва да знаеш.

Сега пък ми казват, че най-добрите за морфология са в Марков и Фемина. Зашо съм ходела в Щерев? Е м.мка му... знам ли какво да направя. Не мисля че лекарите в Щерев ще позволяг да пропуснат някакви аномалии... В онези центрове били специалисти..

# 566
Запиши си час за следващата ФМ в Марковс. Техниката и отношението наистина са на ниво

# 567
Rose, бях питала лекарите в началото, когато ми започнаха дали е нормално да стои толкова време стегнато като на топка и те казаха, че не е много добре да е много дълго време и да си пия магнезия. На мен ми стояха такива издутини по няколко часа. От както се тъпча с магнерота обаче става наистина за минутка или две и спада  като при нормалните бременни. Важно е да се следи дали няма болка или скъсяване. Иначе не е опасно за бебето.

# 568
Запиши си час за следващата ФМ в Марковс. Техниката и отношението наистина са на ниво
Виждаш ли нещо нередно, за да ходя на друго място

# 569
Пийк е имала предвид следващата фетална морфология да си запишете в Марковс, тази която е между 19 и 22 седмица, не защото сега има нещо. А дали има нещо може да Ви каже само специалист, предполагам такъв е извършил тази.

Общи условия

Активация на акаунт