Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 65

• 32 184
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте,
Какво ви е мнението за Клиника Пентаграм.
Има ли някоя жена била там за следене на бременността или е там в момента?

Там съм ходила на гинеколог при Костанца Тошева. Изобщо не бих ти я препоръчала за каквото и да е. Не можа да познае, че имам възпаление на шийката и прегледа беше груб, имайки предвид болките ми. А тя през цялото време ме питаше толко ли съм срамежлива при секс, че се стискам. Ужасни спомени имам! А възпалението беше сериозно. Некадърност, това ми е мнението.

# 541
В 8ми месец съм, имам болки в слабините, от вътрешната страна на бедрата. Помня, че имах такива и с предната бременност. Пия Биолектра и Но шпа, но няма облекчение. Дали въобще ще има или ще съм така до самото раждане?

# 542
Здравейте, в 5ти месец съм и няколко пъти докато лежа по гръб забелязах, че коремът ми е силно издут от едната страна само. Изглежда все едно имам топка под кожата, твърдо е, и понякога е отляво, понякога отдясно. Това бебето ли е или нещо друго (контракция/газове)?

В интернет намерих снимка, която изглежда точно като при мен: https://images.agoramedia.com/ugcphotoservice/100/2015/1/29/6440 … -445ea2cb7e1d.jpg

# 543
  • Велико Търново
Дайте съвет как да не ми е зле целодневно Sad с първата бременност и веднъж не ми стана лошо или да ми се догади, само ми се спеше. А сега хем ми се спи, хем ми е лоши, хем ми се яде и на всичкото отгоре ми се повръща Sad

# 544
В 8ми месец съм, имам болки в слабините, от вътрешната страна на бедрата. Помня, че имах такива и с предната бременност. Пия Биолектра и Но шпа, но няма облекчение. Дали въобще ще има или ще съм така до самото раждане?

Вероятно бебето е по-ниско и от това са болките. И аз втората бременност бях с подобни болки, които към края станаха вече прерязващи.

Здравейте, в 5ти месец съм и няколко пъти докато лежа по гръб забелязах, че коремът ми е силно издут от едната страна само. Изглежда все едно имам топка под кожата, твърдо е, и понякога е отляво, понякога отдясно. Това бебето ли е или нещо друго (контракция/газове)?

В интернет намерих снимка, която изглежда точно като при мен: https://images.agoramedia.com/ugcphotoservice/100/2015/1/29/6440 … -445ea2cb7e1d.jpg

На мен ми прилича на бебето, което е застанало в тази половина. Smiley Контракциите и газовете са съвсем различно нещо.

Дайте съвет как да не ми е зле целодневно Sad с първата бременност и веднъж не ми стана лошо или да ми се догади, само ми се спеше. А сега хем ми се спи, хем ми е лоши, хем ми се яде и на всичкото отгоре ми се повръща Sad

Солети, обикновени бисквити, почивка и търпение. Simple Smile

# 545
Момичета, може ли да разттлкувате резултатите от микробиологията?

# 546
Нормални са резултатите. Нямаш гъбички или бактерии.

# 547
Здравейте. Бременна съм в 31седмица. Бебето е с размер 1500кг.размера на главата му си отговаря, но стомахчето изостава с 2седмици. според АГ Имам лек спазъм на едната маточна артерия и затова е изоставането. За период от 3 седм. Е качило 450гр. Пия аспирин. Незнам какво да правя. Много се притеснявам. Имал ли е някои такъв проблем. Мерси.

# 548
Хепи, може ли да се пие нещо за облекчаване на болките в тазовите мускули? Алеракт и Магнерот, но шпа не помагат Sad

# 549

Бебето е. В по-голям месец няма как дс го объркаш. Моето в момента е ту наляво, ту надясно, не се спира бебешока. Аз съм в 8 месец.

# 550
  • Пловдив
Според мен паника/притеснения са част от характера на човек. Ако по принцип се притеснява и проверява всяко нещо, при бременност това чувство се засилва.
Когато прокървих след полов акт /тогава това не ми беше хрумнало/, си представих най-лошото и се разплаках вгушена в таткото. След 10 минути му казах, че каквото е писано ще стане и че плачейки не помагам на никой. Казах му, че ще лягаме, ако през нощта ставайки да ходя до wc се е засилило или нещо ме боли, ще запалим колата и ще ходим до спешното.
Поради тази причина да не видя случайно кръв отказах да ми се вземе цитонамазка на ЖК.

teodora25, на първия преглед при АГ и на КБХС винаги питат за аборт прени това. Предполагам, че наблюдават нещо, при направен такъв преди това.

# 551
И аз се успокоявах, че е бебето, но докато не ме видяха в Токуда и казаха, че е контракция. Не е задължително контракцията да е на целия корем, това била асиметрична контракция. Без болка, без стягане. Вижда се при по-слабите жени. Имах такива издувания от 4ти месец и питах на много места за тях. При мен в началото оставаха дълго време така твърдо, но откакто пия магнезий става за минута и после се отпуска. Бебето може да издува така, но в по-напреднал месец. Иначе ето снимка да видиш как изглежда при мен, но още в 16 г.с.

# 552
Хепи, може ли да се пие нещо за облекчаване на болките в тазовите мускули? Алеракт и Магнерот, но шпа не помагат Sad

И на мен магнезия не ми е помагал за тези болки, а си го пиех редовно. Но шпа не съм опитвала. Другото, което изписват за болки по време на бременност, е Папаверин. Питай АГ за него. Но вероятно няма да помогне, ако болката е от притискането на бебето. При мен беше със сигурност от това. Последната седмица дори не можех да лежа нормално, когато бебето слязло още по-ниско.

Сирма, не бях чувала за асиметрична контракция. Но дори и да са контракции, ако няма болка, не е нещо страшно.

# 553
  • София
Има има. И аз имах няколко като на Сирма - леко встрани.
Като цяло най-често са ми в средата.

# 554
Аз съм вече в 9ти месец и също много дълго време си мислих, че е бебето, защото няма какво друго да е (точно когато коремът ми е твърд = контракция). Като ми се случи така пред акушерката, я попитах и тя каза, че това е избутаната на една страна околоплодна вода. В този случай бебето (гръбче, дупе) беше точно от другата страна на корема ми. Ето така изглеждаше.

Общи условия

Активация на акаунт