Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 65

• 32 189
  • 733
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Dagny, точно ти се беше ошашкала в другата тема и искаше да те приемат в болница Grinning
Всички сме така, всички сме паники и се вглеждаме във всичко, особено при първа бременност.
Иначе аз съм имала такова усещане, но към 16-17 г.с и си мина само. Питах аг и каза, че може да са хемороиди.

Ами как да не се ошашкам като питам АГ по ЗК какво означават тия контракции и цитирам: ''означават много неща, понякога и аборт, пий си нещата, лежи си и до седмица, ако не спрат, ще минем на венозен магнезии в болницата.
Минава седмица контракциите намаляват, но не спрират (както уж трябвало). Звъня на частния АГ, който ме поглежда понякога и той казва ''лежи още малко и ако не спрат, по-добре ела при нас в шейново да те видим''.
Това са техни думи, не мои филми Grinning
Чак оня ден на ФМ получих професионална утеха. Др. Марков каза, че някои жени просто са така и това е. Да ходя на разходки, че ''няма после кой да ти ражда детето''. Така, че ще полежа още 3-4 с новия магнезиев препарат и после тръгвам отново на приключения и каквото такова.

# 526
По време на бременност може ли да се пият омега мастните киселини ? Четох, че спомагат за производството на прогестерон и бих искала са  пия. Не съм го изследвала и не знам как е, но просто профилактично.

# 527
На мен ми изписаха Омега 3. Пия още от началото и ще ги пия до края, но без 6 и 9, не знам защо...

# 528
Момичета, пиете ли бабини илачи за подпомагане развитието на плода и какви? Препоръчаха ми петмез от грозде, който могат да приемат и кърмещи, тъй като стимулира производството на кърма. Освен това е и природен имуностимулант.

# 529
Dagny, втората бременност бях с постоянни подготвителни контракции, които започнаха някъде от 19-20г.с. Изписаха ми магнезий, който малко ги разреди, но не изчезнаха напълно. И така си откарах от 20 до 40г.с. с ежедневни контракции. Лекарите не виждаха нищо притеснително на прегледите и никой не ме е плашил с аборт и подобни глупости. Контракциите ми се провокираха най-вече от движенията на бебето - колкото повече се движеше, толкова повече контракции имах. Бременността си остана безпроблемна до края, не спирах да се движа през цялото време и износих до самия край сина си.

П.П. Отначало контракциите ми бяха по 5-8 на ден, с напредването на бременността се увеличаваха, докато последния месец станаха по 20-30 на ден, и вече бяха и болезнени. Но е често срещано последния месец вече подготвителните да станат болезнени.

# 530
Нищо не пия аз. Илачи, милачи, не мога да си ги причиня. Такава тежка гимия съм на приема на лекарства и добавки, ч еняма на къде

# 531
  • София
Jаsmin, защото 6 и 9 ги има навсякъде и не е хубаво твърде много от тях. Виж това видео, много е просто и информативно: https://www.youtube.com/watch?v=Y0EXjdPIU0w

Антигона, аз не бих пила нищо бабино. Проверявай всичко внимателно!

Happy_mommy, мерси че сподели, наистина успокояващо!

# 532
Моите контракции са повече, но съм на периоди-имам дни с над 60-70 на ден, а други с по 5-10. И при мен се провокират от движението на бебчо. Иначе започнаха супер рано от 16 г.с. Важното е, че шийката държи дължина и не са болезнени.
Марков не е лекар, на който бих имала доверие, но това е друга тема. Проверете само по какво е професор. Не и по акушерство и гинекология.
Happy mommy, забравила съм да добавя още 1 смееща се емотиконка. Ясно е, че думата паника има много сериозно значение.
Нищо не бих пила от типа на бабини илачи. За развитието на бебото трябва добър кръвоток, пълноценна храна с много протеин и по-малко стрес Simple Smile

# 533
  • София
Сирма, а имаш ли дни без контракции? Или само бройката им се променя и кога са ти по 60-70, смисъл правиш ли нещо по-различно тогава?
Не намирам по какво е проф., я кажи?
Аз на никой док нямам пълно доверие, просто ми хареса какво каза Grinning Тия мойте, докторка аборт и доктор болница дори не се сетиха да ме питат какво става с контракциите, а се чувахме след това по друг повод. Най-тъпото е и че като лежа ги имам. Поне да знаех за какво лежа, ми то....

# 534
Аз също в налачото попаднах на лекари, които ми  говореха само най-лошите неща и така ме наплашиха. По принцип лекарите са много безцеремонни, но някои не им пука как говорят на бременна жена, а ние сме много по-чувствителни.
Dagny, сякаш няма логика кои дни са повече и кои по-малко. Не свързвам с нищо. Към 16 г.с започнах магрерот 3×2 за 2 седмици и се успокоиха значително тогава. После постепенно пак се подновиха от 21 г.с. Сега пак увеличиха магнерота и да видим.

# 535
Имах контракции от 4-ти месец някъде, като не бяха на интервали, а едно постоянно стягане на корема. Откарах си така до края на бременността. Зачестяваха при физическо натоварване, най-вече ходене и когато не бях отпочинала пълноценно вечерта. Пиех Диаспорал. Дори сега, след като родих, пак получавам спазми вечер в крака. Контракциите не помогнаха да получа разкритие и се наложи секцио.
Относно Омега 3, аз пиех на своя глава, като проучих такава, която е изчистена и със сертификат, понеже се извлича от океанска риба, а океаните са много замърсени, както знаем.

# 536
Сирма, а имаш ли дни без контракции? Или само бройката им се променя и кога са ти по 60-70, смисъл правиш ли нещо по-различно тогава?
Не намирам по какво е проф., я кажи?
Аз на никой док нямам пълно доверие, просто ми хареса какво каза Grinning Тия мойте, докторка аборт и доктор болница дори не се сетиха да ме питат какво става с контракциите, а се чувахме след това по друг повод. Най-тъпото е и че като лежа ги имам. Поне да знаех за какво лежа, ми то....

Да, нормално е като поседнеш или полегнеш да се увеличат. Обикновено, когато тялото е в покой, се появяват. При мен нямаше скъсяване на шийката или някакви данни, че са опасни контракциите, така че не са ми препоръчвали лежане или някакви специални мерки. Наоротив, не спирах да се движа, защото имах 2 годишно, след което да тичам. Grinning

Ако станат болезнени контракциите(освен в 9ти месец), тогава вече е притеснително и се изисква спешен преглед.

# 537
Имате ли представа дали ако майката има минал аборт,след това раждане и не запише в здравния картон за миналия аборт, дали ще се разбере че го е премълчала или няма как.

# 538
Здравейте и от мен ,имам едно питане за чревната флора като пробиотик ,какво сте пили ?🙂

# 539
Здравейте,
Какво ви е мнението за Клиника Пентаграм.
Има ли някоя жена била там за следене на бременността или е там в момента?

Общи условия

Активация на акаунт