Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 65

• 31 778
  • 733
  •   1
Отговори
# 600
При бременност може да стигне и до 12 казаха

# 601
  • София
Ахаааа, добре, че ми каза Hands Plus1 Бих се шашнала много на такъв резултат, а си пускам кръвни след 10 дни.

# 602
Според вас много ли е фрапантна разликата в стойностите. АГ ми каза пий си ФК, няма нищо притеснително. Желязо пусках преди време, че личната при подобни изследвания се усъмни за анемия, но то си беше добре. Казаха ми , че може да е дефицит на В12, миналия месец бях тръгнала да пускам В9 и В12,
точно като ми взимаха кръв за тези изследвания, но ми казаха там да изчакам да ми излязат резултатите първо, ама не ми каза нищо АГ, а се притеснявам. Дали влияе негативно на бебо, ако е дефицит на В12? 

# 603
  • София
По принцип не е хубаво дефицит на Б12. Аз моя си го изследвах по моя инициатива и ми е в норма, по средата.
Имам същите резултати за лимфоцити и неутрофили като твойте през април месец, а през май дори с мъничко по-голямо отклонение, но не е притеснително.

Хубаво е, че хемоглобинът ти е добре. Питай си доктора, ние няма как да знаем по-добре от него/нея.

# 604
Не знам и аз вече с кой да се консултирам. Явно ще си пускам на своя глава и аз. Притеснява ме RDW, че  в рамките на 3 изследвания се вдига по малко, а нито ЛЛ, нито следящата АГ вижда нещо нередно. Хемоглобина ми е нисък, за сега го държа на ниската граница. Каза ми единствено да пия желязо от време на време, поне да не пада повече от това. Освен в началото на бременността, пуска ли се ПКК пак или да се ориентирам сама да си ги правя заедно с В12?

# 605
  • Велико Търново
Кога се пускат първите изследвания, ориентировъчно коя г.с?

# 606
Когато се запишеш за ЖК- 12 г.с.
При мен беше така

# 607
Моят хемоглобин също е леко нисък, но въпреки че 3 пъти питах АГ и настоявах да пия нещо, каза НЕ.

# 608
И при мен 11-12гс, кръв, урина, спин и хепатит, всичко накуп пуснах.

# 609
  • София
Ако така и така ще си пускаш Б12, пусни си и Д и желязо със ЖСК. Малко по-скъпо ще ти излезе така, но то където Б12 там и Д.

Аз си пускам всеки месец ПКК, ЦРП, глюкоза, и обикновена урина. Важно е да следим за неналичието на белтък в урината всеки месец, според мен. За това покрай него пускам и кръвните.
В началото на бременността - до към 13та седмица, си пуснете и едно TSH. Ако ви е няква хубава средна стойност, не го следете повече без док да ви каже, че е необходимо.

Аз не съм пускала изследвания в началото на бременността - чак в 11г.с. пуснах ПКК, урина, кръвна група и ХИВ/СПИН/Васерман. Последните ми ги искаха, за да запиша ЖК по ЗК.

Но според мен и преди 11г.с. е хубаво да се пусне микробиология, стерилна и обикновена урина и пкк. Но микробиология направо задължително. Хубаво е да си знаете кръвната група, най-вече заради резус фактора още преди записването на ЖК.

# 610
Днес малко се поразходих и усещам как и корема и кръста леко мк тежат. Онова усещане като при цикъл, но не е болезнено де. Ама нали съм си филм. В петък бях на лекар всичко беше ок

# 611
На мен ми ги пуснаха още в 6г.с., заедно с цитонамазка, ама аз не бях правила от около година. Отделно полово-предавните болести и микробиологията са с давност 6 месеца и е по-добре по-късно да се пуснат.

# 612
TSH+ FT4 пусках 2 месеца преди да забременея, дали трябва пак да пускам? Също всеки месец на своя глава ли пускаш тези изследвания, полагат ли се регулярни такива по каса или са само на определени периоди?
Ако така и така ще си пускаш Б12, пусни си и Д и желязо със ЖСК. Малко по-скъпо ще ти излезе така, но то където Б12 там и Д.

Аз си пускам всеки месец ПКК, ЦРП, глюкоза, и обикновена урина. Важно е да следим за неналичието на белтък в урината всеки месец, според мен. За това покрай него пускам и кръвните.
В началото на бременността - до към 13та седмица, си пуснете и едно TSH. Ако ви е няква хубава средна стойност, не го следете повече без док да ви каже, че е необходимо.

Аз не съм пускала изследвания в началото на бременността - чак в 11г.с. пуснах ПКК, урина, кръвна група и ХИВ/СПИН/Васерман. Последните ми ги искаха, за да запиша ЖК по ЗК.

Но според мен и преди 11г.с. е хубаво да се пусне микробиология, стерилна и обикновена урина и пкк. Но микробиология направо задължително. Хубаво е да си знаете кръвната група, най-вече заради резус фактора още преди записването на ЖК.

# 613
  • София
Отделно полово-предавните болести и микробиологията са с давност 6 месеца и е по-добре по-късно да се пуснат.

За половите болести е така, но за микробиологията твърдението е абсолюто невярно. ХИВ/СПИН/Васерман и микробиология въобще не следва да присъстват заедно в едно изречение Grinning
Мен ми взеха МБ на записване за ЖК (поема се от ЗК), преди това си пуснах една при научаване за бременност в 5г.с. при частник по препоръка и на 30ти Юни ще пускаме пак, защото съм взимала антибиотик и трябва да проверим за гУбички.
Микробиологията преди раждането е абсолютно задължителна. Трябва да се провери за стрептококи.

FBID1851546037, не знам тогава, питай док дали да пуснеш пак хормоните.
Иначе ПКК и урина мисля, че се полагат по здравна каса. На мен на 29Май от ЖК ми ги пуснаха с направление последно. Следващаат ми ЖК е на 30 Юни и очаквам пак да ми дадат направление, но ако не ми дадат аз пак ще си ги пусна. Евтини и важни са. Едно пкк ако помня добре е 8лв, урината 6...

# 614
Така, де 😁
Аз си казвам какво пусках в 6г.с., като половите пак ще трябва да ги повтарям (мисля, задължително) преди раждане.
Да, гъбите си излизат постоянно.

Аз лекувах моите (Candida albicans) с Гиназол. Имаше ефект веднага, но от скоро пак са се появили. Не знам кое ги провокира, не ям сладко, без въглехидрати съм. Нямам парене и сърбеж, то и никога не съм имала, само бяло течение.

Общи условия

Активация на акаунт