Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 65

• 32 173
  • 733
  •   1
Отговори
# 585
  • Denmark
На мен стомахът ми е слабо място и по време на втората ми бременност имах доста проблеми като ужасно подуване, газове и болки. Имах и криза със силни болки няколко дни, за която предположението беше раздразнено дебело черво.

Внимавай с какво се храниш, избягвай газообразуващи храни и такива, които дразнят стомаха. Чак паника не е нужна, щом с бременността всичко е наред. Може да се консултираш с гастро какво може да пиеш за болките. Аз така и не стигнах тогава до гастроентеролог, но аз мразя да ходя по лекари и щом разбрах, че болките не са от брменността, реших че нищо страшно няма. Grinning
А след бременността се махнаха тези неразположения ли?
При мен също е така всекидневно, но не мога да махна плодовете и зеленчуците, колкото и да ми се дразни стомаха, това ми е основната храна...

# 586
На мен стомахът ми е слабо място и по време на втората ми бременност имах доста проблеми като ужасно подуване, газове и болки. Имах и криза със силни болки няколко дни, за която предположението беше раздразнено дебело черво.

Внимавай с какво се храниш, избягвай газообразуващи храни и такива, които дразнят стомаха. Чак паника не е нужна, щом с бременността всичко е наред. Може да се консултираш с гастро какво може да пиеш за болките. Аз така и не стигнах тогава до гастроентеролог, но аз мразя да ходя по лекари и щом разбрах, че болките не са от брменността, реших че нищо страшно няма. Grinning
Ясно.. Ама нали съм си паника и хипохондричка и мисля най-страшното. Рак на дебелото черво и т. Н. И ме е страх да отида на лекар. Другото което ми се случи днес сутринта беше след ходене до тоалетната по голяма нужда при избърсване видях че има малки твърди неща като камъни. Обадих се на лекар попитах каза няма нищо страшно, това са отлагания все едно по дебелото черво нищо страшно.. Да де ама аз не спирсм да мисля за страшни болести и диагнОи

# 587
  • Пловдив
На мен по време на КБХС по три пъти на ръка  ми мериха кръвното. Плюс риск за прееклампсия. Говорила съм си, дори не съм чувала, че трябва да мълча. На ФМ по един път на ръка ми мериха кръвното, пак говорейки. И това ми е меренето на кръвно през бременността, а и в последните 15 години сигурно.

# 588
Не се говори, когато кръвното се мери със стандартен апарат за кръвно налягане, за да може да се чува в слушалката туп-туп и кръвното да бъде измерено правилно 😀 С електронните апарати нужда от неговорене няма

# 589
  • София
И аз ходих на кардиолог, каза добре си. Но на ФМ Марков каза да го следя изкъсно да не флуктуира.
Еми флуктуира си яко. Иначе аз се чувствам добре и не се паникьосвам, но ми е интересно има ли и други такива мами с кръвното или съм някакво извънземно да ми се движи горната граница от 110 на 128 за няколко часа Grinning
И моето има такива отлонения, но не са повод за притеснение според кардиолога, стига кръвното да не е високо.

Говоренето по време на мерене дори и с електронен апарат увеличава стойностите.

# 590
Скрит текст:

А след бременността се махнаха тези неразположения ли?
При мен също е така всекидневно, но не мога да махна плодовете и зеленчуците, колкото и да ми се дразни стомаха, това ми е основната храна...

Да, след бременността се подобриха нещата, но аз и без бременност страдам от подуване. Решението, което намерих след раждането е да се храня в много по-малки порции.

Иначе, и аз обожавам плодове и зеленчуци, но от тях наистина много се подува стомаха. Сега ям череши и коремът ми става троен. Grinning

При теб вероятно след раждането ще се оправятя нещата. По време на бременност заради хормоните се получават подобни неразположения.

Скрит текст:

Ясно.. Ама нали съм си паника и хипохондричка и мисля най-страшното. Рак на дебелото черво и т. Н. И ме е страх да отида на лекар. Другото което ми се случи днес сутринта беше след ходене до тоалетната по голяма нужда при избърсване видях че има малки твърди неща като камъни. Обадих се на лекар попитах каза няма нищо страшно, това са отлагания все едно по дебелото черво нищо страшно.. Да де ама аз не спирсм да мисля за страшни болести и диагнОи

Е, за рак не съм се сещала.. Ти май и преди писа за разни притеснения. Най-добре отиди при терапевт, защото не е нормално постоянно да мислиш за болести.

# 591
Момичета, спред вас стойност на СУЕ - 4, ниско ли е при граница 37? АГ нищо не каза.

# 592
Радвай се, че е 4. Моя е 46

# 593
А усешане като прерязване в корема усешали ли сте. Всякаш се ходи до тоалетната по голяма нужда. Не е болка просто леко усещане и като малка тежест. Не е онази болка като преди цикъл

# 594
Какви ли не усещания съм имала , просто ако няма течение, болки в кръста гледам да не се филмирам много

# 595
  • София
СУЕ-то колкото по-ниско, толкова по-добре.
PeacockLove, много бре!? CRP колко ти е?

Диана, нищо няма да ти кажа за тия болки освен - свиквай Grinning

# 596
СУЕ-то колкото по-ниско, толкова по-добре.
PeacockLove, много бре!? CRP колко ти е?

Диана, нищо няма да ти кажа за тия болки освен - свиквай Grinning
Мила страхотна си. Винаги се включваш и помагаш. Просто нали знаеш за моя филм с болестите и реших че става нешо с мен не с бебето

# 597
Црп- 11.2
Според лекаря ми е от отворен зъб, който в момента не подлежи на поправка

# 598
Аз съм почти постоянно с някакви болки, по скоро като тежест. Изкървих към 10гс и от тогава съм на утрогестан и но шпа. АГ каза да слагам утрогестан поне още една седмица, утре като отида ще я питам за но шпа-то дали е нужно да го пия. Двама доктори питам за болките и ми казват, пий но шпа. Е да ама то не повлиява. През деня съм горе долу добре, вечер като легна и имам чувството че някой ме ръчка в яйчниците. (14 гс съм)

# 599
  • София
Аз съм в 20 г.с. и от скоро имам болчици. Всеки ден нещо различно, но не се притеснявам за сега. Преди това бях много физически активна и сигурно за това не съм ги усетила.

Peacock, много е црп-то, според мен. Пише горна граница 5 в мойто изследване. И него ли ти обясняват като суе-то със зъба?

Общи условия

Активация на акаунт