Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 65

• 32 178
  • 733
  •   1
Отговори
# 570
Да. Аз не разбирам от резултати, просто следващата ако искате си я запишете в Марковс и за последната ФМ ще прецените къде е било по- добре.
Аз ходих в Марковс, когато имах съмнения за малформации. Имат много добра техника

# 571
Може ли да ми кажете какви въпроси питат при биохимичния скрининг, за да съм подготвена с отговорите?

# 572
  • Пловдив
Възраст, кг, заболявания на роднини, аборти май това се сещам на първо четене.

# 573
Мен ме разпитваха докато ми мереха кръвното и съответно ми излизе високо. Помолих да мипго измерят 2ри път в спокойно положение без да говоря, но ми отказаха. Имай го предвид да помолиш предварително да си в покой.

# 574
Е бива ли? Всеки човек знае, че не се говори , докато се мери кръвното...

# 575
  • София
Чудя се защо всъщност е така? Неговоренето докато се мери кръвно..
Ние често говорим през деня си, някои основно даже Grinning
Не е ли тогава по-показателно и достоверно какво е кръвното тогава?

# 576
Нямам идея, но аз знам така

# 577
  • София
На мен в МД дори не ми мериха кръвното. Не са ми правили риск за прееклампсия. Само взеха кръв за 2та хормона и за оценка на риск от синдроми.
Но иначе имам да ви питам за кръвното. Вие всеки ден ли си мерите вашето и по колко пъти?
Мен малко ме притеснява, че моето доста флуктуира. Нормално сутрин ми е 125(128)/82(85); после на обед пада много примерно 112/72 или 110/72 и вечер пак се качва като сутришното.
Това е разлика от над 15 единици за горна граница. Струва ми се много. Ваште впечатления?

# 578
Момичета здравейте пак. Имате ли някакви неразположения в корема, в стомаха? Прерязва ме, но не ходя до тоалетната. Не са болки ниско долу, вчера бях на лекар и казаха че бебето е добре.  Нещо чревно е. Ама нали съм си паника и хипохондрия и мисля вече страшни неща.. Знаете имам рал на стомаха на дебелото черво... Просто от няколко дни ми е кофти в корема на различно места, болката е по скоро като на разстройство, но все пак нямам такова

# 579
Меря само, когато ме се чувствам добре.
С предната бременност се мерих често и се вкарвах във филми. Ходих по лекари. Викат " добре си".

# 580
Ако ще ви успокой и аз днес съм така, но за съжаление имах разстройство ( мисля си, че е от ужасните храни, които ядох), но пък чух за познат със стомашен вирус и може да върлува нещо.
Четох, че не е нещо опасно дори и да имаш разстройство или такива болки, ако продължава повече от 2 дни може да се обадиш на лекаря.

Момичета здравейте пак. Имате ли някакви неразположения в корема, в стомаха? Прерязва ме, но не ходя до тоалетната. Не са болки ниско долу, вчера бях на лекар и казаха че бебето е добре.  Нещо чревно е. Ама нали съм си паника и хипохондрия и мисля вече страшни неща.. Знаете имам рал на стомаха на дебелото черво... Просто от няколко дни ми е кофти в корема на различно места, болката е по скоро като на разстройство, но все пак нямам такова

# 581
Ако ще ви успокой и аз днес съм така, но за съжаление имах раздттийство ( мисля си, че е от ужасните храни, които ядох), но пък чух за познат със стомашен вирус и може да върлува нещо.
Четох, че не е нещо опасно дори и да имаш разстройство или такива билки, ако продължава повече от 2 дни може да се обадиш на лекаря.

Момичета здравейте пак. Имате ли някакви неразположения в корема, в стомаха? Прерязва ме, но не ходя до тоалетната. Не са болки ниско долу, вчера бях на лекар и казаха че бебето е добре.  Нещо чревно е. Ама нали съм си паника и хипохондрия и мисля вече страшни неща.. Знаете имам рал на стомаха на дебелото черво... Просто от няколко дни ми е кофти в корема на различно места, болката е по скоро като на разстройство, но все пак нямам такова
Снощи точно заради това ходих до аг и с бебето всичко е наред. Но сега ме е страх да отида и на гастроенгеролог. Не знам какво ще ми каже. Това го усещам може би от понеделник, вече почти седмица. На моменти изчезва, после пак. Просто цели корем ми е като разбит

# 582
На мен стомахът ми е слабо място и по време на втората ми бременност имах доста проблеми като ужасно подуване, газове и болки. Имах и криза със силни болки няколко дни, за която предположението беше раздразнено дебело черво.

Внимавай с какво се храниш, избягвай газообразуващи храни и такива, които дразнят стомаха. Чак паника не е нужна, щом с бременността всичко е наред. Може да се консултираш с гастро какво може да пиеш за болките. Аз така и не стигнах тогава до гастроентеролог, но аз мразя да ходя по лекари и щом разбрах, че болките не са от брменността, реших че нищо страшно няма. Grinning

# 583
  • София
Меря само, когато ме се чувствам добре.
С предната бременност се мерих често и се вкарвах във филми. Ходих по лекари. Викат " добре си".

И аз ходих на кардиолог, каза добре си. Но на ФМ Марков каза да го следя изкъсно да не флуктуира.
Еми флуктуира си яко. Иначе аз се чувствам добре и не се паникьосвам, но ми е интересно има ли и други такива мами с кръвното или съм някакво извънземно да ми се движи горната граница от 110 на 128 за няколко часа Grinning

# 584
Аз в началото ,към 14-15 г.с. имах два дни където не можех да стоя будна даже,страшно разстройство и повръщане.Нищо не пих освен рехидратиращи прахчета,не е страшно да не ядеш,а обезводняването.
Кръвното веднъж ми беше високо защото отидох на бегом в осмия месец от колата до втория етаж на ЖК,те се шашнаха ,взеха да ми смятат килограмите,да ми гледат краката,аз помолих пак да го измерят и беше 120 на 80.От тогава докато родих веднъж го мерих само и беше нормално.Многото мерене щеше да ме филмира само.

Общи условия

Активация на акаунт