Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 65

• 31 774
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
В тийнейджърска възраст и аз страдах от хипохондрия, беше отвратително и беше придружено и с паник атаки. Помогна ми ходене при психолог, но най-вече желанието този ужас да спре. От тогава насам не съм имала подобен вид проблеми. Иначе тогава се чудех защо хората ми се нервят, че непрекъснато си поставям диагнози и обикалям по всякакви лекари за най-дребното неразположение. Сега разбирам как изглежда отстрани и наистина препоръчвам посещение при специалист, защото това вманиячаване в последствие ще бъде прехвърлено и върху здравословния статус на детето и въобще само неприятни неща произтичат от това състояние. Но преди всичко е много важно човек сам да осъзнае проблема си...

# 631
  • Пловдив
Като си взема 45 дневния болничен преди раждането ще стягам багажа за морето, ще стоим около 5 дена, толкова ще направим и във Велинград след това. Корема и сега си го напичам през уикендите докато си пия кафе в двора, на морето просто няма да се пържа както обикновено, но няма и да съм увита в чаршаф. Ще влизам във водата до колене и ще се поливам с ръце. Във Велинград повече ще мързелувам, но аз не съм и фен на такъв тип курорти, обичам парна баня и сауна, които сега са ми невъзможни, а бебо в самото начало беше подложен на тях в комбинация с джакузи 😂 та няма да му ги показвам сега. Шофирам ежедневно, в 6 месец съм. Дори, с кеф бих закарала някой до някъде, пътят ми действа страхотно на тонуса.

Изследвания съм пускала, каквито АГ ми даде, нищо допълнително не съм пускала, нямам и намерение. Отскоро започнах да пия Ферум, и гледам, че част от съставките ми се припокриват с витамините, та след 4 дена, като ми свърши блистера ги спирам и оставам само на Ферум. Изобщо не ми се гълтат каквито и да било хапове, но гледам някакъв минимум все пак да спазвам.

# 632
Момичета, защо да не се влиза в морската вода? Аз мисля даже, че е полезна. Спървата ми бременност си ходих на море и си плувах. Беше доста отпускащо! Да не се стои на слънце съм съгласна. Сега ако всичко е наред живот и здраве мисля да си ходя на морето в 4ти месец.

# 633
  • София
Не е вредна морската вода за бременни.
Ако жената обаче по принцип си развива лесно вагинални инфекции и й се е случвало да има гъбички от море, по-добре да пасува.
Аз никога не съм имала от море или минерални басейни (а ходя и на диви минерални) и за това ще се топна спокойна. Но за друга може да е проблем и по-добре не.

# 634
  • Пловдив
Плясъкът на вълните също оказват влияние и може да предизвикат контракции.

# 635
С предната бременност през седмица бях с инфекции и все си слагах глобули. Та, вместо да изпиша вежди щях да избода очи. За това предпочетох да си спестя главоболията и да си кротувам на шезлонга

# 636
Peacock разбирам те, но за мен би било пържене да стоя на шезлонга в жегата. Да не говорим, че и аз искам да се топна. Ще видим какво ще каже гинеколога. Но на море без да се топна няма да стъпя.

# 637
Аз живея на морето и много се изкушавам да отида, но от друга страна не ми се рискува да развия някоя инфекция. Иначе досега не съм имала проблем с къпането в морето, само от басейн ми се е получавал цистит и беше ужасно!
Така че най-много да отида само на плаж, но едва ли, понеже в тези жеги не ми се мърда никъде.

# 638
В тийнейджърска възраст и аз страдах от хипохондрия, беше отвратително и беше придружено и с паник атаки. Помогна ми ходене при психолог, но най-вече желанието този ужас да спре. От тогава насам не съм имала подобен вид проблеми. Иначе тогава се чудех защо хората ми се нервят, че непрекъснато си поставям диагнози и обикалям по всякакви лекари за най-дребното неразположение. Сега разбирам как изглежда отстрани и наистина препоръчвам посещение при специалист, защото това вманиячаване в последствие ще бъде прехвърлено и върху здравословния статус на детето и въобще само неприятни неща произтичат от това състояние. Но преди всичко е много важно човек сам да осъзнае проблема си...
Тъй като казваш, че си минала през това нещо, предполагам знаеш, че за мен също е ад. И че това нещо е подсъзнателно и породено от предишни преживяни негативни емоции, които са поддтиснати дълбоко в мен. На знанието на всички, които казват, че едва ли не, не обръщам внимание на това ми състояни, а само търся причина и болка за която да се оплаквам, ходя на психолог, но за тези, които не знаят, не става хей така със щракване. Надявам се да не се налага да пиша вече в тази тема и в която и да е друга, защото много рядко има разбиране от страни. Та.. Все пак благодаря на всички отнесли се с мен '' нормално '' и обяснили ми, че доста от нещата които усещам са нормални за бременност. На другите не се сърдя, не са длъжни да ме разбират. На всички желая лека бременност и здрави щастливи дечица. Съжалявам, че някои от вас са били натоварени от моите постове. Успех на всички!

# 639
Dagny, как така 24 часа ще стискаш Grinning
Събира се в контейнер за целия ден за 24 часа урината и се носи за изследване.
Иначе белтъка не трябва да го има никакъв, не да е просто нисък.
Искам да кажа, че ако нямаш белтък в не 24часова урина, не значи нищо. Не е показателно.

# 640
Тъй като казваш, че си минала през това нещо, предполагам знаеш, че за мен също е ад. И че това нещо е подсъзнателно и породено от предишни преживяни негативни емоции, които са поддтиснати дълбоко в мен. На знанието на всички, които казват, че едва ли не, не обръщам внимание на това ми състояни, а само търся причина и болка за която да се оплаквам, ходя на психолог, но за тези, които не знаят, не става хей така със щракване. Надявам се да не се налага да пиша вече в тази тема и в която и да е друга, защото много рядко има разбиране от страни. Та.. Все пак благодаря на всички отнесли се с мен '' нормално '' и обяснили ми, че доста от нещата които усещам са нормални за бременност. На другите не се сърдя, не са длъжни да ме разбират. На всички желая лека бременност и здрави щастливи дечица. Съжалявам, че някои от вас са били натоварени от моите постове. Успех на всички!
Наясно съм, че най-вероятно е предизвикано от травматично преживяване, но целта ми в никакъв случай не е да те нападам. Мисълта ми беше, че след като имаш привилегията да носиш живот в себе си (казвам привилегия, защото не всички жени имат нашия късмет) имаш още по-основателна причина да се вземеш с ръце. Все пак изходът от всяко едно неприятно психическо състояние зависи предимно от това човек да работи върху себе си, специалистът не би могъл да се справи сам без твоята помощ. Пожелавам ти да надживееш този проблем и в близко бъдеще да се радваш не просто на здраво бебче, но и на един нов живот за себе си далеч от хипохондрията.

# 641
  • София
Dagny, как така 24 часа ще стискаш Grinning
Събира се в контейнер за целия ден за 24 часа урината и се носи за изследване.
Иначе белтъка не трябва да го има никакъв, не да е просто нисък.
Искам да кажа, че ако нямаш белтък в не 24часова урина, не значи нищо. Не е показателно.

Ще питам пак док отново, щото тя въобще не ми го обясни така.
Ако е така - много кофти. Значи нищо не съм направила...

Дианчето много добре знае, че има проблем. Това е първата стъпка от оправянето! Ще се справиш Simple Smile Аз ще ти се карам от време на време ама няма как - такъв е моят процес за справяне с твойто справяне Grinning ...

# 642
Изследването на урина не е един вид. За белтък(албумин) най-показателно е изследоване на 24 часовата.

# 643
  • София
Мерси това ми е доста полезно, даже ще си сейвна инструкциите.
Само се чудя, защо в излседването ми пише албумин, но никой не ми каза да я събирам така 24часа. Казаха ми само първа сутришна на поне 6 часа (ако пишкам нощно време). И въобще как може да има такова поле в изследването като не съм давала такъв sample.
Направо се газирах. Ще питам утре АГ н2 за второ мнение.

# 644
Кажи после, че и на мен ми стана интересно. Явно док нямат навика да обясняват. На мен като ми пуска урина дори не ми каза, аз си пуснах първа сутрешна, в стерилна чашка, понеже и аз не бях на ясна каква пускам.
Мерси това ми е доста полезно, даже ще си сейвна инструкциите.
Само се чудя, защо в излседването ми пише албумин, но никой не ми каза да я събирам така 24часа. Казаха ми само първа сутришна на поне 6 часа (ако пишкам нощно време). И въобще как може да има такова поле в изследването като не съм давала такъв sample.
Направо се газирах. Ще питам утре АГ н2 за второ мнение.

Общи условия

Активация на акаунт