Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 65

• 31 757
  • 733
  •   1
Отговори
# 645
Аз сега като ходя до 00 в 2, 4 и 6, в колко всъщност трябва да си взема пробата?? Майтап ама ставам като по часовник в тези часове.

# 646
Диана, няма за какво да се сърдиш. Момичетата ти дават съвети. Хубаво е, че посещаваш психолог. Със сигурност терапията ще ти се отрази добре. Но и от теб се изискват усилия и дай всичко от себе си за да ги положиш, защото когато станеш майка нещата ще се влошат. Майките с хипохондрични наклонности пренасят това върху децата си, тревожат се за всяко нещо и ги водят нон стоп по лекари. За доброто на детето ти трябва да се справиш с проблема.

Съветвам те да си намираш постоянни занимания за да не мислиш за болести и болежки. Обикновено, когато човек няма достатъчно занимания, се стига до най-различни тревожности, проблеми и т.н. Не виждам защо не отидеш на море, особено през втория триместър, когато бременността е най-приятна - няма ги вече ранните неразположения и все още не тежи. Аз съм пътувала през бременностите си, шофирала съм и градско и нищо не ми е станало. Ако няма лекарска забрана, не виждам защо да не се пътува. А и през първата бременност си си свободна личност, която може да си почива и да прави каквото си иска. Така че вместо да се тревожиш, можеш да се наслаждаваш на последното време от живота ти, в което не си майка. Simple Smile

# 647
Позволете и аз да влея малко акъл, както се казва. Аз забременях след диагноза рак. Сле дмного притесения дали химиотерапията/ лъчетерапията не са ме скапали тотално. Както хороните, така и като цяло тялото. За това , когато забременях бях много притеснена. Всички около мен също само ме питаха как съм, всичко наред ли е и така нататък. Живеех от преглед до преглед. Ходих при 3ма лекари, всяка седмица на преглед, всеки есец кръвни изследвания. Абе, бях яко психо. И като го чух да изплаква в родилното просто не можех да си намеря място от щастие и се успокоих. Просто забравих ВСИЧКО!! Беше важен само той.
Така, че нормално е да те е страх, но извлечи и убавите мигове. Излизай, хапвай сладолед, срещай се с приятели. Времето лети и след 5 месеца животът ти ще е съвсем, съвсем друг въпреки притесненията.

# 648
  • Германия
Диана, аз ще отговоря на твоя въпрос за пътуването София-Бургас. Няма никакъв проблем да пътуваш, това не е и многп голямо разстояние. Горе долу по това време на бременността (4-5ти месец) си направихме една обиколка на Англия и Шотландия с колата, тръгнахме от Германия(2 седмици общо). Единственото условие е да се правят почивки на 1,5-2 часа заради повишения риск от тромбоза. Ние спирахме периодично за да мога аз да се раздвижда малко, да направя няколко упражнения за вените и после продължавахме. Тогава и моето АГ каза, че ако искаме някъде да пътуваме втория триместър е най-подходящото време. Иначе за плуването в морето нищо не мога да кажа ☺

# 649
Момичета аз пак имам въпрос, с койото знам, че пак ще провокирам някой да ме упрекнат че прекалено се вманиачавам, но... Вчера имах леки болки и тежест в корема и разтривайки се не знам защо натиснах леко по корема, нещо такова както ме натиска лекар когато проверява матката, през корема. Но той знае къде и как да натисна. И сега се притесних да не съм направилс проблем с това че по силно натиснах. Усетих вече как е по твърдо долу ниско от матката. На преглед съм чак другия петък и дотогава малко нвма да имам мира. Какво е вашето мнение. Знам, че бебето е защитено добре, но все пак има ли опасност от това че съм натиснала по силно да съм направила беля?,😪

# 650
  • Велико Търново
Не си направила нищо, спокойно!

# 651
Не си направила нищо, спокойно!

Мислех да де обадя на лекарката си, но малко ми стана неудобно.

# 652
Диана, с риск да не бъда разбрана правилно от теб, но и аз съм на мнение да се успокоиш.
Не може всяка болка, подръпване и неразположение да те хвърля в паника. Ще откачиш така.
И не го казвам "Защото ми е лесно" или "Защото не разбирам, какво ти е". Била съм в подобна ситуация следствие на здравословен проблем. Накрая реших, че ако не сложа край на това скоро, то наистина ще си довлека по-сериозен проблем следствие на стреса, в който живеех.
Кажи си "КРАЙ. Каквото било, било. Продължавам напред". Човекът е силно и гъвкаво същество. Още повече, че си бременна. Не е честно да причиняваш този стрес на малкото човече, което минава през сериозно ежедневно развитие и най-малкото, с което можем да му помогнем е да му осигурим спокойствие.
Помисли върху това. Сигурна съм, че решиш ли ще се справиш.

# 653
Диана, с риск да не бъда разбрана правилно от теб, но и аз съм на мнение да се успокоиш.
Не може всяка болка, подръпване и неразположение да те хвърля в паника. Ще откачиш така.
И не го казвам "Защото ми е лесно" или "Защото не разбирам, какво ти е". Била съм в подобна ситуация следствие на здравословен проблем. Накрая реших, че ако не сложа край на това скоро, то наистина ще си довлека по-сериозен проблем следствие на стреса, в който живеех.
Кажи си "КРАЙ. Каквото било, било. Продължавам напред". Човекът е силно и гъвкаво същество. Още повече, че си бременна. Не е честно да причиняваш този стрес на малкото човече, което минава през сериозно ежедневно развитие и най-малкото, с което можем да му помогнем е да му осигурим спокойствие.
Помисли върху това. Сигурна съм, че решиш ли ще се справиш.
Разбирам те, благодаря ти, но просто се притесних че с това по силно натискане върху корема съм му навредила с нещо

# 654
  • София
Здравейте момичета, влизам в 10 г.с. И планирам да си пусна Пренатест- все още се чудя само за Даун или комбиниран.
Въпросът ми е обаче е за Джийн Сейф (§Gene Safe) тестовете, които също предлагат- тъй като не намирам никаква информация/мнения във форума (освен една тема с 3 коментара от мин година). Някой обсъждал ли е този тест с лекаря си, правили ли сте го или имате ли познати, които да са го правили? Търся доп. Информация. Благодаря

# 655
  • Denmark
Момичета аз пак имам въпрос, с койото знам, че пак ще провокирам някой да ме упрекнат че прекалено се вманиачавам, но... Вчера имах леки болки и тежест в корема и разтривайки се не знам защо натиснах леко по корема, нещо такова както ме натиска лекар когато проверява матката, през корема. Но той знае къде и как да натисна. И сега се притесних да не съм направилс проблем с това че по силно натиснах. Усетих вече как е по твърдо долу ниско от матката. На преглед съм чак другия петък и дотогава малко нвма да имам мира. Какво е вашето мнение. Знам, че бебето е защитено добре, но все пак има ли опасност от това че съм натиснала по силно да съм направила беля?,😪

Аз няма да се повтарям с другите момичета, но на този въпрос ще ти кажа, че на моя скан в Дания в 12та г. с. лекарката така ми натискаше корема, за да раздвижи бебето и да го огледа, че ми се насълзиха очите, да не говорим, че щях да повърна. Нищо му няма на бебето, не се притеснявай. Аз всекидневно си "играя" с моето, където ме ритне и аз докосвам/леко натискам корема да му отговоря, не съм се притеснила нито веднъж.
Също така всеки преглед тук е с опипване и натискане на корема, за да го видят как е застанало и колко е голямо.

По въпроса с плуването - навсякъде съветват бременните, че това е най-добрият спорт за тези месеци. За жалост затвориха басейните иначе планувах така да се раздвижвам цялата бременност. За морето - аз бих пробвала. Естествено, че никой не може да каже дали ще има последици на 100%,затова всеки си има глава на раменете и си преценява(след като попита лекаря си). Тук специално нищо не ни забраняват, ако жената се чувства окей.

# 656
Аниморче, добре че повдигаш темата, защото и аз ще правя 100% и не съм ориентирана какъв да бъде. Лекарите обикновено си хвалят тези, с които имат сключени договори или някакви финансови отношения.

# 657
От четвърти месец някъде корема ми порасна сериозно, но аз постоянно забравях и редовно отнасях касите на вратите с него. Нищо му няма. Сърди се няколко часа и не мърда и после пак започва да рита и скача. 😁

# 658
Според мен всички пренатестове са ок, просто различни марки и цени. В момента в Синево има такъв и цената е сносна, пък има 10% отстъпка онлайн.
Аз още не съм на етап да правя нещо такова, но четох да съм запозната.

# 659
  • София
Изберете най-евтиния.
Цената не влияе на резултата. Simple Smile Късмет

Общи условия

Активация на акаунт