Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 65

• 31 720
  • 733
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте пак,

Бях писала за едни издувания на корема - благодаря на всички за отговорите. Бях на преглед и ми потвърдиха, че са контракции и казаха че пипането на корема може да ги причини. Оттогава внимавам да не галя коремчето прекалено и се чувствам добре Simple Smile

Впрочем знаете ли дали силната музика може да е вредна за бебето? Пробвах да пускам музика на бебчо, даже за няколко секунди оставих телефона върху корема ми, но се усетих, че не знам дали няма да му е силно така и оттогава от разстояние я пускам. Възможно ли е нещо да съм навредила за няколко секунди?

# 661
  • София
Не може да си му навредила с музиката
https://www.youtube.com/watch?v=Y4kDKqCa4Ec виж тук

Не му пускай хип хоп само Grinning Grinning Grinning (и сложи телефона една идея по-далечко.. за всеки случай)

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 12:33 от Dagny

# 662
С предната бременност слушах музика постоянно. Не съм слагала телефона директно на стомаха, но той доста реагираше на музиката.
Сега повече стоя в тишина. Може би вече като имаш сет оценяваш тишината Wink онзи ден пуснах да слушам малко музика на лаптопа и бебето се активизира.
С предната бременност дори ходих на July morning Wink

# 663
  • София
Много яко:) Аз се бях засилила за джулай сега, но ЖК ми е на 30ти и май няма да сколасаме. Ех....
Аз още не съм пускала музика на малкото. Слушам на слушалки. Но скоро ще почна да му пускам каквото ютюб каже, че е подходящо за вътреутробно..

# 664
Здравейте,искам да ви питам за БХС.Кои резултати трябва да се гледат-тези отгоре,които са за бременната или долните за консултиращия?

# 665
Здравейте. Извинявам се за въпроса. Може ли да ми кажете откога се изчислява гестационна седмица. От последната менструация или от деня на зачеването.

# 666
От първия ден на последната менструация. По цял свят се изчислява така.

# 667
Благодаря

# 668
Силната музика и вибрациите със сигурност не са ок за плода. Затова не отидох на кино нито веднъж, докато бях бременна. Още повече не бих доближавала смартфон до корема си.
Не бих пътувала на дълъг път в нито един триместър, не ми звучи добре обездвижването, газовете в колата, вибрацията...
И за да прозвуча съвсем негативно Grinning, не бих се плацикала в басейн бременна, точно там се прихващат много "приятни" неща. Рискът от циститна инфекция не е за пренебрегване, не ви трябват антибиотици точно сега.

# 669
Силната музика и вибрациите със сигурност не са ок за плода. Затова не отидох на кино нито веднъж, докато бях бременна. Още повече не бих доближавала смартфон до корема си.
Не бих пътувала на дълъг път в нито един триместър, не ми звучи добре обездвижването, газовете в колата, вибрацията...
И за да прозвуча съвсем негативно Grinning, не бих се плацикала в басейн бременна, точно там се прихващат много "приятни" неща. Рискът от циститна инфекция не е за пренебрегване, не ви трябват антибиотици точно сега.
Леле, ама ти нищо не би правила. Joy Това в кръга на шегата! Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз от всичко изброено само не бих се къпала. А телефонът често е до корема ми, защото много цъкам на него, което не е никак хубаво, ама...

# 670
Zila, ти си мой човек Grinning Същата съм като теб. Аз съм си рискова бременност обаче и от началото се пазя. Бих добавила и че не се къпя с гореща вода и не чистя с препарати вече, заради изпаренията.

# 671
Здравейте, вчера беше първия ми преглед на ехограф, уж докторката каза че всичко е наред и се вижда около плоден сак. Но вечерта видях кафяво зацапване по бельото. Много се тревожа. Нормално ли е за 5 г с. Усещам и намаляване на напрежението в гърдите. Какво да правя? Тревожа се да не правя аборт....

# 672
Ако е около датата на цикълът ти, може от това да е

# 673
  • Пловдив
Ако не е обилно не се шашкай, отиди на преглед при първа възможност аз получих зацапване в онзи период точно след полов акт.

# 674
Днес отидох повторно на преглед, заради зацапването. Казаха ми, че не се вижда отлепване на околоплодния сак и не се установява нищо нередно. Все пак ми изписа утрогестан.

Общи условия

Активация на акаунт