На пазар във Варна - тема 57

• 32 823
  • 729
  •   1
Отговори
# 540
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Доброто на Синята зона е, че ще ни отърват от служебни автомобили, които Ганьо обича да паркира пред дома си. В крайна сметка, като си купуват жилище да са мислили къде ще паркират, не само да се фукат с 20 годишни брички.

# 541
  • Варна
Голям ужасТ е явно с това паркиране. ЧАЙКА сега синя зона ли е, че гледах някаква схема Зона от 1 до 4 ... На пазар Чайка ако спра на паркинга на някой блок за 2-3 часа, трабва ли да плащам нещо? И има ли табели, че нищо на съм видяла досега ?
Не е синя зона.

# 542
  • Варна
Понеже напоследък доста се коменрира синята зона, измъчва ме 1 въпрос, ако детето ти ходи на ясла, градина или училище в обхвата на синя зона, можеш ли да спреш за малко колата да оставиш детето или за 5мин трябва да плащаш всеки ден или да го носиш преди раб.време на синята зона, за да не те глобят

# 543
  • Варна
Ако има някой друг в колата и сте на “аварийни”- няма проблем. Ако сте сама обаче, при паркиране в зона или на жълтите линии, ще Ви сложат скоба. Това са ми споделяли родители, чието дете е в Теменужка примерно.

# 544
Аз пък съм с друг върпос относно синята зона. На нас ни предстои да ни включат. Сложили са табелите, кърпят улици. Още няма очертания. Влизах вчера в сайта да проверя дали пише случайно кога ще ни включат, не видях да пише. Та, въпросът ми е известявят ли по някакъв начин живущите откога влиза зоната или всеки си следи и се информира?

# 545
  • Варна
Това е за зоната зад Пощата и Градска болница, нали? За там нямаше инфо, но миналата седмица имаше служители с чертежи и карти, подготвяха за чертаене. Влизала в сила от 01.07, но не беше включена в съобщението от края на май за приемане на нови заявления.

# 546
  • Варна
Та, въпросът ми е известявят ли по някакъв начин живущите откога влиза зоната или всеки си следи и се информира?
Не известяват - всеки сам следи и се информира. Единствено, когато разчертаваха от предния ден имаше бележки по дърветата да се преместят колите.

# 547
Доколкото разбрах зоната зад пощата ще започне да функционира август месец.

А всъщност има ли паркинг, който да е района на пощата и какви са цените за абонамент?

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 10:41 от alethea

# 548
Аз пък съм с друг върпос относно синята зона. На нас ни предстои да ни включат. Сложили са табелите, кърпят улици. Още няма очертания. Влизах вчера в сайта да проверя дали пише случайно кога ще ни включат, не видях да пише. Та, въпросът ми е известявят ли по някакъв начин живущите откога влиза зоната или всеки си следи и се информира?
Ели в коя подзона сте?Ние като ходихме да плащаме от 1.07 казаха на мъжа ми.Осма е нашата.
Къде мога да поръчам мъфини за погача,тематично с краченца и т.н.Както и погача пак тематична.

# 549
  • Варна

Не ми се мисли живущите какво ще правят и тези пък с по 3-4 коли на семейство.

[/quote]

Не се стърпях...още малко коли си купете. Тя Варна не е разтегателна, кислорода не е безкраен, за бъдещето на децата ни не ми се мисли, за това какво им оставяме и какво им показваме. Може и да съм крайна, но на човек са му дадени крака вместо гуми и сърце вместо двигател.

# 550
Ели в коя подзона сте?Ние като ходихме да плащаме от 1.07 казаха на мъжа ми.Осма е нашата.
Къде мога да поръчам мъфини за погача,тематично с краченца и т.н.Както и погача пак тематична.
Зад Пощата сме.

# 551
И ние сме в 8ма. Сега направиха 8ма, 9та и 10та и тях пускат от 01.07, след това започват маркировка и прием на документи за 5та, 6та и 7ма. Но както вече е писано, за паркиране върху маркировка глобяват по ЗДвП, независимо, че още не е синя зона - глобите са от 20 до 50лв.

https://www.varnaparking.bg/за-синя-зона
Подзона 8 - включва и се ограничава от булеварди и улици: бул.“Сливница“, бул.“Осми приморски полк“, бул.“Цар Освободител“ и ул.“Пирин“.
Подзона 9 - включва и се ограничава от булеварди и улици: бул.“Цар Освободител“, бул.“Осми Приморски полк“, ул.“Царевец“, бул.“Ген.Колев“, бул.“Чаталджа“,ул.“Братя Бъкстън“ и ул.“Битоля“.
Подзона 10 - включва и се ограничава от булеварди и улици: бул.“Осми приморски полк“, ул.“Капитан Рончевски“, ул.“Васил Друмев“, бул.“Княз Борис I“ и бул.“Цар Освободител“.

# 552
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
По мое виждане 8 зона не е направена изцяло. Онзи ден минах зад блока на Ситилаб на Цар Освободител. Целия паркинг е дупки и чакъл, нищо разчвртано, а иначе в съседство Македония е разчертано. Хубава работа ама българска.

# 553
Препоръчайте ми школа/център/академия и пр. за изучаване на английски език със сертификат за възрастни. Благодаря Ви предварително! 😊

# 554
  • Варна
Не гледайте дали има ремонт или не. Ние сме в Подзона 1, вече две години сме с абонамент и улицата ни е частично ремонтирана, а пред нас е със старите павета още и дупки - бонус (за ул. Дебър говоря). Да не говорим, че местата са на късмет, въпреки таксата. Два фиша съм платила, въпреки абонамента, защото няма места... не е до измислено както трябва.

Общи условия

Активация на акаунт