Предизвикателство Рапунцел 2020 ver.2

• 48 145
  • 570
  •   1
Отговори
# 315
Благодаря ти, Ванеса! Разпитам те така, защото това пусто Русо много го харесвам... Но съм си обещала, че в близко бъдеще няма да си правя експерименти с косата, като побелея ще имам тази възможност Grinning

# 316
  • Варна
kotenze_84 трудно се преценява състоянието и нуждите на една коса само по снимка особено ако е играла пресата. Тя създава измамното усещане за здрава коса.
 Когато аз я спрях ми преди години ми беше нужна цяла година,за да се харесам. Най-общо казано нещата са проба грешка докато се научиш сама да познаваш нуждите на косата си.
 Ако косата е суха,изгорена,къса се ,хвърчи/малтретираните коси са точно такива/  се започва с двоен протокол дълбока хидратация и след нея протеин. Междинните миенета са с балансирани продукти.

# 317
kotenze_84 трудно се преценява състоянието и нуждите на една коса само по снимка особено ако е играла пресата. Тя създава измамното усещане за здрава коса.
 Когато аз я спрях ми преди години ми беше нужна цяла година,за да се харесам. Най-общо казано нещата са проба грешка докато се научиш сама да познаваш нуждите на косата си.
 Ако косата е суха,изгорена,къса се ,хвърчи/малтретираните коси са точно такива/  се започва с двоен протокол дълбока хидратация и след нея протеин. Междинните миенета са с балансирани продукти.

Аз не визирах моята коса, която е изправена. А като цяло как е възможно по снимка да се прецени, заради по-горните мнения

# 318
Здравейте, за първи път пиша тук. Но четох темата преди време и имам някои наблюдения. Кои продукти ще препоръчате за дълга до кръста коса, къносана и нетретирана, но суха и с фриз на доста места?

Доволна съм от шампоани Macadamia и Aphogee, имам и CHI Deep Brilliance, но Macadamia ми харесва най-много от трите и само за него съм сигурна, че няма сулфати, които четох че трябва да избягвам при суха коса.

Не ползвам никакви масла и серуми... от време на време ползвам сешоар и преса, но да е максимум 3 пъти в годината. Реших за лилавото термо на Филип Кингсли с аромат на черешов цвят.
Дали да взема ФК Moisture extreme или отново Macadamia за шампоан? Аз имах стандартната серия на Макадамия, но сега заглеждам за тънка коса Weightless repair и за средна коса Nourishing tepair сериите?

Косата ми не е тънка, нито плътна. Мисля, че е средна. Не е увредена, здрава е, но суха.

Последна редакция: сб, 04 юли 2020, 14:09 от kristi777

# 319
  • Варна
Не си слагай таралеж в гащите насила. Нетретирана коса,добре балансирана. Дължините искат леко подхранване и толкова. Не ми казвай,че караш само по шампоан с тая дълга коса. Поне някаква маска и вземи може и дрогерийна. Разните храни за коса на Гарниер са много хвалени.
 Иначе ако ще е Кингсли нека е Remoisturizing за силна хидратация. Съдържа еластин също като еластисайзъра. Но вземи и балсама.

# 320
Благодаря. Прости невежеството ми.
Ползвам маска за коса Le petit marseiliais жълтата и gliss. Спрей без отливане пак на двете марки.
Т.е. по добре Кингсли пред Макадамия? Задължително ще взема и балсама.

# 321
  • Варна
И двете марки са добри. Кингсли го предпочитам защото е марка грижеща се за скалпа,а и недолюбвам аромата на Макадамия Grinning. Това разбира се е мой проблем де. Считам,че ще се харесате с Remoisturizing. Екстремните има опция да ти нарушат баланса ако не ползваш и по-сериозен протеин,от който реално нямаш нужда.

# 322
Благодаря ви! Последен въпрос, озадачих се в Кингсли Re-Moisturizing има сулфати, а нали уж пресушават сухата коса и измиват ценни масла от нея... ами сега? Как така хидратира, а е със сулфати. Доста чета, но като не разбирам. Може ли да ме светнете.

# 323
  • Варна
Хайде да не сме по-големи светци от папата Grinning. В стремежа си да сме био,еко и бля бля изпадаме в крайности. Ползвам и сулфатни и безсулфатни шампоани и косата ми нито е суха,нито е зле.

# 324
Да си жива и здрава. Само това чаках. Завършвам поръчката. Хахаха
Супер сте, момичета!

# 325
Виктория,тука вече ме хвана неподготвена Grinning Нямам постоянен цвят,всеки път измислям някоя щуротия.Започнах със Sexy Hair 9.0+10.1,после някакви догерийни,накрая реших,че на три месеца ще обезцветявам корени и ще тонирам само.Проблемът е,че не се харесвам тотално руса,като варосана слива съм,та си правя дълбок корен пак с тонер.Та последната ми приумица са тонерите Schwarzkopf Igora Vibrance.За дължините смесвам 9,0+9,5-4,за за корените 7,00.На снимката дължините са с тези тонери,а корените натурални поради мързел Grinning Искам си пак кичурите,не ми се занимава с тея мацаници,обаче страхът е по-силен,за сега си трая.

PeachHoney,нямам опит с терапията за блясък,но си мисля че ще е нещо с хидратираща насоченост,както казваш балансирана но по към хидратация ще клони си мисля.Нещо като запечатка/финиш,нещо такова лустросано.
Аз обаче не бих ползвала маска,аз и по принцип като правя тези терапии маска не слагам.Та,бих измила с Архитект и после директно терапията.Подхранваща терапия ми дава такъв резултат,че повечето ми маски взети заедно не могат да го докарат
Или ако искаш си ползвай утре серията Архитект да вкараш протеин,а на следващо миене измий с ДПШ и после терапията.Аз напоследък така правя,тъкмо вкарвам полезности на абсолютно чиста коса
За коя терапия говорите, че искам и аз.... 😃

# 326
# 327
Боже, аз съм изостанала🙄За първи път ги виждам. Коя да пробвам🤔 онзи ден сложих ампула Loreal pro longer и много ми хареса.

# 328
Виктория, аз съм на 45 но нямам много бели коси ,на баща ми генът е хем благословия,хем проклятие 😀 той на 67 има по-малко бяла коса от моите набори. Та затова се правех и на кичури,белите косми не си личаха между кичурите.
Русото вече не е толкова  травмиращо за косата,едно време беше друго.

Hristo Mihailov, подхранващата за твоята коса ще е идеална. Ти блясък си имаш

# 329
Аз да се оплача
Не ми понасят никакви шампоани, освен бебешките. Става ми много гадно на очите. Искам да имам хубава коса. Онзи ден пробвах хума и ме заболя скалпа. Ще слагам чист жълтък.

Общи условия

Активация на акаунт