Предизвикателство Рапунцел 2020 ver.2

• 48 055
  • 570
  •   1
Отговори
# 210
Шампоанът за боядисана коса е хидратиращ и затваря косъма, а сте продължила после с протеинова грижа Афоджий - от там идва неуспеха.

# 211
Шампоанът за боядисана коса е хидратиращ и затваря косъма, а сте продължила после с протеинова грижа Афоджий - от там идва неуспеха.
Все си мисля, че щом е за боядисана коса, е протеин🤦‍♀️🤷‍♀️, Благодаря.

# 212
Не, не - сериите за боядисана коса имат за цел да затворят кутикула и задържат пигмента и влагата, след тях само хидратиращи продукти трябва да се използват.

# 213
Много си напротеинчила Simple Smile Ако имаш чисто хидратираща серия, на следващото миене ползвай нея и ще се оправи. И нещо и си ги комбинирала кофти. Тоя Лабел щом е за боядисана коса, вероятно е хидратиращ, след него си сложила протеин (реконструктора на Афоджи), този балсам на Лакме не го знам и той какъв е. Ако и той е протеинов, резултата е кофти. По принцип първо се ползва протеин, след него хидратация. В твоя случай е трябвало да ползваш някакъв протеинов шампоан или ДПШ, след него реконструктора и после някакъв балсам.

# 214
Много си напротеинчила Simple Smile Ако имаш чисто хидратираща серия, на следващото миене ползвай нея и ще се оправи. И нещо и си ги комбинирала кофти. Тоя Лабел щом е за боядисана коса, вероятно е хидратиращ, след него си сложила протеин (реконструктора на Афоджи), този балсам на Лакме не го знам и той какъв е. Ако и той е протеинов, резултата е кофти. По принцип първо се ползва протеин, след него хидратация. В твоя случай е трябвало да ползваш някакъв протеинов шампоан или ДПШ, след него реконструктора и после някакъв балсам.

Ами...не е сложно да се запомни, ама ..запомнила съм грешно😒.
Иначе, напоследък повече хидратиращи продукти ползвах и за това исках протеин днес, но...А, балсама го ползвах за първи път, този е
https://www.zlatnaribka.com/stilizanti/sprey-za-kosa/dvufazen-ba … e-lakme-l2-300-ml
, но...като поръчвах търсих в стилизанти, като грижа преди сешоара🤔, ноо то това май си е обикновен балсам и трябва още един продукт, преди сушенето😳.

# 215
Нищо де. Не е края на света Simple Smile Ще го оправиш на следващото миене. Не е като да отидеш на фризьор и от коса до кръста да те острижат до гол врат. На мен това ми е мярката за края на света Laughing Не знам вече колко пъти фризьорката ми ме докарваше все така. Мъжо вика тая нарочно прави и не ходя при нея вече. А сухата коса на до другия път...Само запомни ако ще хидратираш, само хидратиращи ползваш, ако ще протеинчиш, може и с протеин да съчетаваш след това, може и с хидратация. Аз като измия с ДПШ, после почвам 3 пъти с хидратация и 3 пъти с протеин (реконструктори, маски, желатини тогава).

# 216
  • София
Аз въобще не се разбирам с протеините. Ето сега, зеления балсам на Тиги. Ами мъчих го, мъчих го - косата ми щръква цялата на антенки - скъсани косъмчета.
Ето ме от днес, общо взето с Пантен - 3 минутна маска и крем. Малко по-добре е.

# 217
При измиване преди предстоящо боядисване, когато се използва ДПШ с какъв продукт е добре да се продължи - протеин/баланс или хидратация ?
Последно след ДПШ мацнах маската на Лалга ( опитвам се да я изразходя най-накрая ) при мен се държи като балансирана с превес на протеин. После трябваше доста продукти без измиване да сложа да докарам косата до вид с който бих излязла на улицата - да загладя косъма дет се вика.

# 218
  • София
Казват, че върви ДПШ с протеинов продукт. Аз обаче ставам като глухарче и се отказах въобще от тази процедура.

# 219
При измиване преди предстоящо боядисване, когато се използва ДПШ с какъв продукт е добре да се продължи - протеин/баланс или хидратация ?...………………...
В смисъл непосредствено след боядисването или на следващото миене през седмицата? Ако е непосредствено след боядисване, нямат ли си боите балсам? Ако е за през седмицата аз бих ползвала хидратация, после баланс, после протеин.

# 220
  • Варна
На последно миене преди боя мия с ДПШ и слагам само детанглъра с Цитрус на ДМО/ това ми е единствения безсиликонов продукт. Слагам го без отмиване.  Предните две миенета обаче ползвам хард протеин.

# 221
  • Някъде там
Не издържах...
Знам,че е скъпо и има много продукти в пъти по евтини с подобен да не кажа същия състав,но не издържах.
За проба поръчах това

# 222
Не издържах...
Знам,че е скъпо и има много продукти в пъти по евтини с подобен да не кажа същия състав,но не издържах.
За проба поръчах това

Назад в темите видях, че си поръчала Olapex 7 олиото. Може ли мнение за него?

# 223
Искрице, ще споделиш ли по-късно мнение за него Simple Smile

# 224
  • Някъде там
Олиото е много икономично.
Използвам го след всяко миене на косата , слагам по няколко капки.
Съвсем леко мазнее , не е с типичната консистенция на олио.Като водичка е .Жълтеникаво на цвят с едва доловим цитрусов аромат (на мен ми ухае на портокали ) .Няколко капки са достатъчни по дължините , не оставя мазен филм на косата, няма как да се прекали с него според мен.
Слагам го и на суха коса в дните когато усетя дължините си сухи.Моментално омекотява и придава блясък .
Мисля ,че е по подходящ продукт за тънки коси , не толкова за плътни защото наистина е много леко.Нямам цъфтящи краища ,но определено обира фриза и приглажда върховете,това ме кара да си мисля ,че е добра превенция против цъфтеж

Показвам снимка колко малко липсва при редовна употреба

А това е консистенцията

Общи условия

Активация на акаунт