Предизвикателство Рапунцел 2020 ver.2

• 48 041
  • 570
  •   1
Отговори
# 195
Арган е супер за дължините. За скалпа  залагам на рицин в частност ЯЧРМ и масло от ему-те ми действат най-добре. Прекрасно е също маслото от облепиха. Него го клепам навсякъде,лице,околоочен,скалп,дължини. Даже душ гел си купих последно на Натура сиберика с облепиха и е трепач. В предишния просто сипвах две лъжици в новото шише.
А на кои етерични да наблегна?

# 196
Знам, че ти ползваш на Дотера и според това, което съм чела, повечето са подходящи. За косата, аз ползвам най-често Иланг Иланг, Гераниум, Лавандула, Мента, Безсмъртниче. Понякога съм слагала при нужда Он гард или Серенити, ако ще спя с масла. Хубави за растеж са и Розмарин и Кедрово дърво. Аз напоследък дори експериментирам с Мандарина Grinning Дори и тамянът е подходящ Blush

# 197
Здравейте, при мен имаше голямо накъсване на косъма(за първи път ми се случва). Самоподстрига се сама няколко сантиментра, пробвах доста неща - Олаплекс 3, еластисайзър екстрийм, маслени преуоши и т.н. Горе-долу замазват положението, но само и единствено след постригване вече изглежда, усеща се и стои по-добре. Оттук нататък превенция. И със сигурност не смятам и да доближавам римувър. От дължина под гърдите вече е над гърдите.

# 198
Като казахате за маслото от облепиха, та се сетих как навремето редовно "подобрявах" шампоани с масло от чаено дърво - действаше ми добре на мазните корени и раздразнен скалп.

# 199
Моля, да ми предложите комбинация от продукти за възстановяване на суха изтощена коса. Продукти само от една и съща серия ли е по-добре, или може и комбинация от различни? Не можах да се ориентирам хидратиращата маска за коса се ползва заедно с хидратиращ шампоан, или с протеинов шампоан, или с някакъв друг. И подхранване за накъсана коса/цъфтящи краища ми трябва. И се боядисвам. И изобщо така съм си изоставила косата, чеее 😢

# 200
Протокол Тониране + Шампоан (Wella Koleston + Alterna Infinite Color Hold)

1. Wella Koleston Me 5.73 + 6.73 (15-20 мин)
2. Wella Welloxon Perfect 1.9%
3. Wellaplex 1
4. Wellaplex 2
5. Alterna Infinite Color Hold Shampoo
6. Alterna Infinite Color Hold Conditioner + Alterna Infinite Color Hold Dual-Use Serum
7. CHI Miss Universe Style Illuminate Set the Stage Blow Dry spray
8. CHI Miss Universe Moringa & Macadamia Oil

Много приятен протокол! Балсамът смесен със серума го оставих за 2-3 минути, с Wellaplex 2 седях 10 мин. след като махнах боята. Финишите на CHI супер приятни - мека, много лъскава коса, с минимум фриз, която изсъхна страшно бързо и се пооформи с четката без проблеми.

Оттук нататък превенция. И със сигурност не смятам и да доближавам римувър. От дължина под гърдите вече е над гърдите.
Atom4e, от кой/какъв римувър се оплакваш!?!

Последна редакция: сб, 06 юни 2020, 05:51 от Agent Provocateur

# 201
  • Някъде там
В неделя мисля да се боядисам (корени ).
Ще сменям боята обаче.Харесвам си я ,но пада много бързо и това ме изнервя.
Правя се с oway.
Дайте предложение за трайна боя за коса(за корени)
Мисля в неделя да сложа маската епроуваж и шампоана за изглаждане.В корените серума епроуваж.
На дължините Кевин Мърфи.В корените серума за обем на алтерна Simple Smile Не мога да повярвам,но моята коса заобича протеинови продукти(преди не харесвах).
Като се измия с някоя хидратираща серия става една такава вяла,слепнала,никаква .
А и отделно леко фриз ми докарват тези продукти .
Термото на Керастаз пък за суха коса ми е тежко и то много .
С какво термо да го сменя ?

# 202
Февруари ползвах този обезцветител:
https://www.zlatnaribka.com/obeztsvetitel-rimuvar-loreal-efassor … D0%B2%D1%8A%D1%80
Използвах и Колорплекс с него, но дължините се съсипаха. През годините многократно съм сменяла цвета от руса към кестенява и обратно, но не съм имала съсипани, цъфтящи и късащи се краища. Продуктът си свърши работата, за която е предназначен, но косата ми не го понесе. Ползвах след това Олаплекс 3,  PK Extreme еластисайзър, Matrix bond ultim8 step 3, масла и ампули, но само ножицата беше решение в този случай.

# 203
Здравейте момичета,включвала съм се на няколко пъти, но реших да взема на сериозно предизвикателството и да се захвана.
Поради силен косопад и цялостно изтощаване на касата я скъсих много преди 7-8 месеца.
Към днешната дата почти преборих косопада и се захващам с това да върна косата си във предишното й, а дори и по-добро състояние.
Косата ми е сравнително гъста, но с тънък косъм. Не е боядисвана и рядко я третирам с топлина, но много се накъсва и изтънява към краищата.Има много фрийз.
Използвам главно професионална козметика, но до скоро хаотично, сега се включих в темата за проф. козм. и започвам постепено да си систематизирам нещата. Изпробвам различни шампоани и маски, за да намеря подходящите за мен. За допълнителна грижа използвам еластисайзер веднъж на две седмици.Използвам и ампули за скалпа.  Започвам и маслени маски с арганово масло и рициново ( за сега се спрях на базисни, тъй като това ми е първа среща с маслата. Освен това допълнително си приемам добавки и от няколко дни започнах диета, с която се надявам да повлиая положително на косата си.

Имам един въпрос, на който не успях да намеря отговор. С какъв шампоан според вас е по-добре да отмивам маслата - протеинов, хидратиращ или пък ДПШ ? Благодаря ви много ! Скоро ще се опитам да кача и снимка, за да мога след време да проследя до къде съм Hug

# 204
Ако си на протеинова диета,ок,но иначе зарежи,най-много да си докараш по-голям проблем.При положение,че косата ти е топлинно нетретирана и небоядисвана...Според мен, си направи ПКК за да разбереш къде е проблемът.
Ще чуеш много предложения за шампоани.Моят съвет е,пробвай сама, за да разбереш кой най-добре ти действа.Аз отмивам масла еднакво добре и с трите вида.
Прочетох радикалното ти мнение в профи темата относно Екстеншънист.Не зарязвай поне маската,ползвай финиши след нея.След време ще си доволна от резулата

# 205
Ако си на протеинова диета,ок,но иначе зарежи,най-много да си докараш по-голям проблем.При положение,че косата ти е топлинно нетретирана и небоядисвана...Според мен, си направи ПКК за да разбереш къде е проблемът.
Ще чуеш много предложения за шампоани.Моят съвет е,пробвай сама, за да разбереш кой най-добре ти действа.Аз отмивам масла еднакво добре и с трите вида.
Прочетох радикалното ти мнение в профи темата относно Екстеншънист.Не зарязвай поне маската,ползвай финиши след нея.След време ще си доволна от резулата

Благодаря ти много за съветите. Ще изпробвам и трите вида и ще преценя, наистина май е най-доброто решение.
За маската, комбинирах я с всичко останало от серията, може там да ми е била грешката. Ще последвам съветите ти и ще опитам да я комбинирам с други продукти и ще видя какво ще стане. В момента виждам страхотни резултати от Денсифик и Генезис.
И последно за диетата, взех това решение след пълни изследвания на всички хормони и витамини. Не ми миряса главата докато не изследвах всичко и не посетих съответните лекари, но те не откриха причина за косопада в тях. Та затова се насочих към диетолог, с който изготвяме “диета” по-скоро режим, който да бъде съобразен със стойностите, които искам да подобря и запазването на хормонален баланс и здраво тяло. Няма никакви лишения, а точно обратното Hug
Благодаря ти отново ! Hug

# 206
Протокол 11-то миене след боядисване (Alterna Densifying)

1. Alterna Densifying Shampoo
2. Alterna Densifying Leave-In Root Treatment
3. CHI Volume Booster Liquid Bodifying Glaze
4. CHI Silk Infusion

Февруари ползвах този обезцветител:
https://www.zlatnaribka.com/obeztsvetitel-rimuvar-loreal-efassor … D0%B2%D1%8A%D1%80
Използвах и Колорплекс с него, но дължините се съсипаха. През годините многократно съм сменяла цвета от руса към кестенява и обратно, но не съм имала съсипани, цъфтящи и късащи се краища. Продуктът си свърши работата, за която е предназначен, но косата ми не го понесе. Ползвах след това Олаплекс 3,  PK Extreme еластисайзър, Matrix bond ultim8 step 3, масла и ампули, но само ножицата беше решение в този случай.
Oх, много съжалявам! Четох, че и и други потребители се оплакват и го сравняват с блондорите ("bleach"), а не с римувърите.

# 207
  • София
Много ми допадна темата!
До 2017 г, бях с къс коса. Октомври счупих крак, пуснах коса до раменете. Септември 2018г. започнах нова работа и отново станах с къса коса. Сега съм решила отново да бъда с дълга коса, но бавно расте. В момента косата ми е с дължина както на 4-та снимка в първия пост.

В темата давате много ценна информация за продуктите за бърз растеж на косата и изобщо за поддържане на дълга коса.  Благодаря!

Купих си от "Златна Рибка"  от новата серия Genesis и серума на Krauterhof. Имам сметанов шейк, който се нанася на чиста суха коса - предпазва от накъсване, не знам дали подхранва. Ще се радвам да имам резултат. Simple Smile

# 208
Протокол 12-то миене след боядисване (Alterna Caviar Moisture)

1. Alterna Caviar Replenishing Moisture Shampoo
2. Alterna Caviar Replenishing Moisture Conditioner
3. CHI Miss Universe Style Illuminate Set the Stage Blow Dry spray
4. CHI Miss Universe Moringa & Macadamia Oil

# 209
Здравейте Рапунцелки.От поне 3 месеца не бях ходила на фризьор, днес беше денят😁.
Фризьорката ми не беше ме виждала с толкова дълга коса-стигна раменете(но само отзад, нещо като венче се беше получило, отпред-под брадичката).Бях си харесала прическа, дълъг боб(на мен малко ми трябва да отида да се подстрижа, а Искрица все това се чудеше,почнах и аз 😁), но...фризьорката каза-твърдо Н'ие😂😂.
Тъкмо съм си била отгледала тооолкова дълга коса, да не я скъсявам сега, а по малко всеки път докато стане, е, съгласих се.
Но, да се оплача.Измих си косата с Label-за боядисана коса, сложих триминутния реконструктор на Афоджи, завърших с двуфазния балсам на Lakme, но...косата ми стои като ..изкуствена, суха...някой да знае защо? Комбинацията продукти е грешна ли(всъщност явно, щом такъв е резултата), но защо😒?

Общи условия

Активация на акаунт