Предизвикателство Рапунцел 2020 ver.2

• 48 036
  • 570
  •   1
Отговори
# 180
Лунна, ползвала съм Екстеншънист и Дисциплин до сега. Дисциплин ми дава плътност и прибира косата и я втвърдява леко (в добрия смисъл) и с него косата ми държи прическата повече. Клони ми към мек протеин; не го ползвам често. Екстеншънист е по-лек от Дисциплин, прави косата много лъскава и подвижна, по-хидратиращ ми идва, за мен той е подходящ за по-честа употреба от Дисциплин. Сега за първи път ползвах Генезис и като действие ми прилича повече на Екстеншънист, но като текстура е по-лек и не дава такава тежест на косъма, седи по лек и подвижен и не толкова напомпан. Само един път съм го ползвала и мнението ми не е крайно де, но както писах по-горе, косата се плъзгаше по четката без проблем, а с горните два не се получава така, при тях имам и лек фриз веднага след сушене а с  Генезис нямах.

Солей за мен е хидратираща, не знам като състав как е, но и други момичета я слагат в графата балансирана хидратация, тъй като може да се ползва дълго време без редуване.

# 181
Hristo Mihailov объркала си темите,но ще ти отговоря Wink Не познавам Олиосета,но само като видя блясък,масло и ленено семе, ми е ясно.Не са за твоята коса в момента.

След протокола на PeachHoney косата не ще се плъзга, ами и ще лети...тоя безумен протокол не е за всяка коса.PeachHoney,нищо лично Wink

# 182
Протокол 10-то миене след боядисване (Kerastase Volumifique)

1. Kérastase Elixir Ultime L'Huile Rose (като преуош)
2. Kérastase Bain Volumifique Shampoo
3. Kérastase Volumifique Gel Treatment
4. Kérastase Spray Volumifique
5. Kérastase Résistance Extentioniste Thermique Blow Dry Primer + Ciment Thermique (смесени)
6. Kérastase Elixir Ultime L'Huile Rose
Хареса ми резултата! При последното ползване на Керастаза за обем беше доволна суха и наелектризирана, та се вдъхнових от една друга моя серия за обем, която съдържа и преуош маслен (Matrix Rose Volume for Fine Hair), a бях чела, че и Еликсирите могат да се ползват като преуош, та повторих протокола, но с преуош и финиш с маслото. По-добре е, много блясък и тежест, доволно обем (спрей сложих само в корените), но чак след сушене със четка.

# 183
Ето и моя протокол от днес.
1. Шампоан Меди Биокленц
2. Шампоан Алтерна Кавир Бонд Рипеър
3. Маска Лалга за около 4-5 минути
4. Маракеш, серум за връхчета
5. Керастаз Екстеншънист Термик
Изсуших и изправи с четка и сешоар. Някой беше казвал, че Алтерна са продукти за здрави коси. Според мен обаче този шампоан си е доста силен и мисля, че би бил подходящ и за изтощени такива.
Та като цяло крайният резултат ми хареса, косата ми стана двойна и изключително плътна, в същото време не загуби мекота та си и има много блясък. Хареса ми комбинацията с маската Лалга. И всъщност, противно на мнението ми преди, Лалга вече много ми харесва Grinning . Дори ми е в топ 3.
Днес, дори се замислих, че след почти година и половина възстановяване на косата ми, вече мога да кажа, че си я харесвам и отново я намирам за красива Blush

# 184
Аз имам чувството, че моята коса не расте. Кажете някой серум.
А също и ми се късат дължините.

# 185
Тя си расте, ама като ти се късат дължините как да видиш дължина?
Наблегни на грижата за дължините, ако трябва режи до здраво, но да няма късане. Всички серуми укрепват косата и помагат тя да расте по-здрава, но не мисля че реално нещо засилва растежа осезаемо.

# 186
При мен хининовата вода смесена със себорал форте дава видим резултат откъм растеж, пръскам след баня обилно в корените и масажирам

# 187
Тя си расте, ама като ти се късат дължините как да видиш дължина?
Наблегни на грижата за дължините, ако трябва режи до здраво, но да няма късане. Всички серуми укрепват косата и помагат тя да расте по-здрава, но не мисля че реално нещо засилва растежа осезаемо.
Какъв продукт да в, Ема за дължините?

# 188
  • Варна
Лалга ампули,Колорплекс,олаплекс,протеиновите ампули на Олиесета,Наши филър ампулите.......Това се сещам като шок терапия против накъсване. Навремето аз го спрях с Маракешкия серум за връхчета и от тогава ми е продукт без който не оставам никога.

# 189
Лалга ампули,Колорплекс,олаплекс,протеиновите ампули на Олиесета,Наши филър ампулите.......Това се сещам като шок терапия против накъсване. Навремето аз го спрях с Маракешкия серум за връхчета и от тогава ми е продукт без който не оставам никога.
Принцеса,
за този серум става дума, нали: https://www.zlatnaribka.com/marrakesh/original-chuvstveni-podpra … preventer-118-ml?
Имах Ш от същата серия и го подарих на майка ми, че от аромата ме болеше глава. И серумът ли мирише на същото? Благодаря!

# 190
  • Варна
.. . Навремето аз го спрях с Маракешкия серум за връхчета и от тогава ми е продукт без който не оставам никога.
Подходящ ли е за тънка коса, или би утежнил?

# 191
От всички изброени неща (не съм пробвала само Олаплекс) при мен най-голям ефект има от серума за връхчета на Маракеш. Да, миризмата е характерната за серията, но не е трайна - един-два часа само се задържа и после изчезва.
Според мен обаче има един тънък момент - ако косата е много увредена, изтормозена, нищо няма да й помогне. Трябва да се изреже първо до здраво и тогава ще има подобрение от към цъфтеж.
Иначе, ампулите и плексовете китосват много добре и правят косата да изглежда добре.
А за растеж, не веднъж съм казвала, че съм много доволна от маслените преуош с етерични масла (като в последно време ползвам ЯЧРМ). А от серумите - използвам този на Епруваж и го харесвам. Слагам по-малко количество от посоченото, за да не ми се омазнява косата Simple Smile

# 192
От всички изброени неща (не съм пробвала само Олаплекс) при мен най-голям ефект има от серума за връхчета на Маракеш. Да, миризмата е характерната за серията, но не е трайна - един-два часа само се задържа и после изчезва.
Според мен обаче има един тънък момент - ако косата е много увредена, изтормозена, нищо няма да й помогне. Трябва да се изреже първо до здраво и тогава ще има подобрение от към цъфтеж.
Иначе, ампулите и плексовете китосват много добре и правят косата да изглежда добре.
А за растеж, не веднъж съм казвала, че съм много доволна от маслените преуош с етерични масла (като в последно време ползвам ЯЧРМ). А от серумите - използвам този на Епруваж и го харесвам. Слагам по-малко количество от посоченото, за да не ми се омазнява косата Simple Smile
ЗА основа, става ли арган? Че нещо ме от казахте от кокоса😃

# 193
  • Варна
Арган е супер за дължините. За скалпа  залагам на рицин в частност ЯЧРМ и масло от ему-те ми действат най-добре. Прекрасно е също маслото от облепиха. Него го клепам навсякъде,лице,околоочен,скалп,дължини. Даже душ гел си купих последно на Натура сиберика с облепиха и е трепач. В предишния просто сипвах две лъжици в новото шише.

# 194
  • UK
Аз си купих маслото на Икаров и слагам него като преуош по скалпа, а по дължините смесвам бадемово, гроздови семки и рициново. Този преуош го правя само ако ще мия с протеинов шампоан, че нещо не се оправям с хидратиращите и измиването после. Слагам и хининова вода като се присетя.

Забелязах че косата ми беше нещо средно между последната на първи ред и първата на втори ред като започнах с предизвикателството и в момента е като последната на втория ред. Не цъфти много, където цъфти е по изсветлените дължини, ама и в по-лошо състояние е била. Много благодаря на всички пишещи в темата, научих доста (още имам), но за шест месеца усещам положителна промяна Heart Eyes

За момента забелязах, че се отразява добре няколко пъти хидратация поред и веднъж протеин.

Общи условия

Активация на акаунт