Магията на изтока - тема 61

• 18 216
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
Шо, финалът на Kkondae Intern ще го видим на 1 юли, сряда. Другата седмица ще излъчат само един епизод, защото на 25 юни MBC ще отбележат със специална програма 70 години от началото на Корейската война.
Какво има да ѝ отбелязват на тази ужасна война? Заради Сталин и Труман стигнаха дотук... Разделиха един народ.

Започвам Sweet Munchies. И той е само 12 епизода, след две седмици приключва. Ще се посветя на Чонг Ил У, а и нали ме пита какво се случва с него.
Предполагам, че ще превъртам много, но все ще ти разкажа нещо.
Видя ли Ли Дзъ Ци? Зася рапицата, направи олиото, после сготви за поне двайсет души. Неуморна е. Работи повече и от двама мъже.

Харесва ми новия им сингъл за японския пазар. Гуки да ми пее на японски, ммм.

# 406
  • BG
Гост, En of Love 3 ще е само 3 епизода,което означава,че днес ще е последния.Не са обявили защо.Сниман е след Ковид 19,може да са имали проблеми със снимките,но в началото си беше обявен с 4 еп.
Вероятно пълната версия ще бъде за Love Mechanics.Той е най-гледан от трите части.
Още не съм гледала Мy engineer,който му е бил конкурент при излъчването, но  LM има повече гледания.
В периода на излъчването хаштагът им е бил най-популярен в Тайланд и на 6 място в света.
Дори и те не са очаквали такъв успех.
Такова е клише,ама .... На мен ми хареса Blush
Да го правят и да не сменят артистите,че много народ ще се изпонатръшка.
На мен My engineer ми харесва повече, а и главния ми е голяма слабост

# 407
На мен My engineer ми харесва повече, а и главния ми е голяма слабост
Още не съм го гледала.
Сега като започнага адските жеги ще имам по-малко време за гледане.

# 408
It's Okay to Not Be Okay - епизод 1

Новата фентъзи корейска приказка с оборотния главен актьор, която започна днес. Такива вече сме ги гледали много, ама на, на тях се крепи корейската икономика.

Изгледах първи епизод, но ако продължа да следя историята, то ще е само заради ролята на О Джонг Се, любимият ми директор на бейзболния Dreams. С Намгунг Мин направиха страхотен тандем в Hot Stove League.
Тук героят му е умствено изостанал, а това не се играе лесно. И, да, отлична игра от него. Браво. Хамелеон.

Ким Су Хьон, мисля в този сериал да го наричам Пеперуд, заради историята с пеперудите, която вкараха и страховете на умствено изостаналия му брат.

Скрит текст:
Пеперуд работи като санитар в различни психиатрични клиники. Не е за вярване, но не е чебол, а обикновен/ беден млад мъж.
Има някаква сериозна причина да сменя работното си място през период от десет месеца, но тепърва ще ни разкриват тайната около неговия брат и защо той прави всичко това. Отново е свързано с пеперудите.

Тя е абсолютна к*чка. Арогантна, егоистична, надменна и богата. Има причина да е такава и тя отново се крие в трудното й детство (ама, разбира се, какво друго да е в корейска сапунка?!?).
Авторка е на детски книги и това със сигурност ще има много общо с детството й (тая е поредната корейска героиня, която не е случила на читави родители).
Прилича ми на Мортиша от Семейство Адамс, само че корейката е анорексичка (прилоша ми като я гледах, има нужда от захранване в Макдоналдс, Уенди'с, Бъргър Кинг и пр.).
Героинята е като излязла от някоя от собствените й приказки, която обаче среща прекрасния и добър Пеперуд, който преобръща живота й. Любов и тра-ла-ла.
А Пеперуд пък е като излязал от ролята си на Звездолин от... какво беше? Онази мехурка със звездите? Забравих й името. Помня я само, защото участваше и Хе Джин.

Това е накратко, а до финал ще има само драма, драма, драма и още многоооооо драма. И една голямаааааа любов.
Приказката за Пеперуд и лошата вещица.

Последна редакция: сб, 20 юни 2020, 19:23 от rossonera

# 409
Пеперуд Joy Joy Joy

В следваща тема 2в1 трябва да сложи речник на прякорите.

# 410
Ти няма ли да се включиш да гледаме заедно Пеперуд всяка събота и неделя?
Приказка е, а ти обичаш такива.
Е, ще ти се наложи да преглътнеш корейските клишета, които не са малко и тук, но пък има, както казах, много пеперуди.
На корейски пеперуда е наби (나비). И около главната героиня има наби, и около главния. Пеперуден сериал.
Не съм фен на Ким Су Хьон, макар че преди години (предполагам в момент на умопомрачение) ми беше симпатичен в Dream High. Прекалено изнежен/ сладникав/ розов е за мен.

Шо, прехвърлих осемте излезли епизода на Sweet Munchies. Час ми беше достатъчен, не съм губила време. Извлякох цялата "есенция", както се казва.

И тук са подхванали хомосексуалната тема. В Корея да не са започнали масово да се разкриват един по един, че в няколко от новите сериали е засегната тази деликатна за тях тема?!
Обаче се обърках колко точно от героите са хомосексуалисти. Двама със сигурност, но май имаше и други, които се прикриваха, както и да е.

Скрит текст:
Ча Чи Су не е хомосексуален, но заради него започна всичко.
Остана без пари, взеха му ресторанта и се принуди да се представи за гей, заради участието му в едно кулинарно шоу, което търсеше готвач (като главен герой), който да е гей.
Взе да прави едни чупки, да се преструва, но и сам попадна в капана си. Забърка се голяма каша, защото пък един друг гей го хареса (направи му сериозни намеци), ама нашия нали не е гей и му се иска само с главната патка да прави цуни-гуни.
Около това се върти всичко.
Посредствен сериал, с елементарни диалози/сцени. Много зле, наистина много зле. Дори не е за коментиране.
Не мога да си обясня защо е приел ролята. Може би само заради това, че героят му умее да готви (наистина показват страхотни неща), а той в реалния живот, освен актьорството, се занимава точно с това.

Дали И Мин Хо гледа сериала на най-добрия си приятел в реалния живот Чонг Ил У? Мм?
И какво ли мисли за него? Чонг Ил У споделяше в IG, че следи The King: Eternal Monarch, но дали и Минчо гледа този ужас?

# 411
Не.
Аз неща с болници не гледам. Пък и две корейски един след друг няма начин да си причиня.
Трябва главния да ми е много любим.

Ще догледам Love Designer,днес трябва да е последния епизод.Те го удължиха на 51 еп.
След първите епизоди ми хареса.Обaче 50 епизоди са много до този сюжет.

# 412
Е, жалко. Тогава трябва да опитам да хвана Шошулчо на въдицата.

Да, а тук е и психиатрия. Заглавието не е случайно. В даден момент, предполагам, че всички ще имат нужда да постоят в изолатора. Нашият храбър санитар/болногледач е готов да се притече на помощ на всеки.

Ти Ким Су Хьон май изобщо не си го гледала/ не го познаваш на екран? Като му знам филмографията, не е попадал при теб, нали?

# 413
Ние нали с теб гледахме донякъде Бини.
Пък и чакаме японско.Или аз го чаках?

Ким Су Хьон съм го гледала само в киното.Два филма имам с него -Secretly Greatly и  Real
То и в Miss Granny го дават,че се подвизава,но не го помня.

# 414
Да, Бин го гледахме, после ни писна дружно и на двете, защото се наситихме на корейщинките.
Бини ще го чакаме в нещо сериозно, но само в киното. В сериали - не.

Японското го чакам аз. За теб не знам, поне не си го казвала тук.

От новите японски сериали започна само втори сезон BG: Personal Bodyguard Season 2 с Кимура.
Бат'Кимура не прилича на нищо, превърна се в един ходещ скелет. Не знам на какво се дължи, но и японците много го критикуват и казват, че видът му е нездравословен. То е и така. Като му гледам снимките, които качва в IG и аз се плаша.
Няма и помен от онзи Кимура, символът на Япония от 90-те и началото на този век.

Останалите японски сериали в началото на юли. Ще се чуе тук. Винаги пиша, знаеш.

Ммм, да споделя за корейския сериал Backstreet Rookie с Чи Чанг Ук, който започна в петък и който изкритикувах тук.

Корейците искат този сериал да бъде спрян. Чета сега и се смея, но и се замислих.
Честно казано, в този случай имат право, защото сериалът е прекалено, как да кажа... неприличен за техния национален ефир.
Да оставим това, че малката лолитка е прекалено предизвикателна около оппа и му се предлага (сцените са евтини, елементарни, а Чи Чанг Ук се държи като пубер), но има и едни други второстепенни герои (и сцени с тях), които стреснаха/ учудиха и мен.
Това все пак е национален корейски ефир - SBS. Не го прави някоя кабеларка.
Ще видим какво ще стане със сериала и дали ще променят историята, и ще се съобразят с аудиторията или просто ще продължат така, а рейтинги ще паднат.
Корейците в това отношение са категорични. Нарочат ли някой, тръгнат ли скандали... Край с продукцията.
А тя и историята тук е елементарна и глупава. Не знам на какво са се надявали.

# 415
Аз чакам конкретен сериал.Може и да съм пропуснала да кажа.
Imawa no Kuni no Arisu
Гледах Кенто във филм и се сетих,че след онези сериали с целувките и промяната на времето не съм го гледала в друго с епизоди.

Кимура не прилича на себе си.
Много обичам да му слушам гласа в Howl's Moving Castle.Може и за това този филм да ми е любимия на Миязаки.
Добре,един от най-любимите.

# 416
Каза го, но няма дата за него, а аз говоря за новите японски сериали, които започват сега, лятото.
За сериалът на Кенто дори ти отговорих (беше миналата неделя, но много бързо забравяш), че ако има нова информация ще пиша.

Не по-рано от есента. Нищо конкретно не се знае за този сериал, освен че снимат и че трябва да излезе по Нетфликс до края на тази година. Дано не го отложат...

# 417
Честно,няма начин да помня какво съм писала.Аз не помня какво съм гледала.Ако не ми се налагаше да готвя нямаше да помня и какво съм яла.
Примерно Thailand съм го пускама поне 3-пъти и упорито мисля,че се казва Банкок.Това е израелски късометражен филм.

# 418
  • MJF
Ой, Tuon какъв конкурент ми се яви за приза "непомнещ". Що така Thinking . Бел за "виден мързел". А аз си мислех че съм уникална Disappointed.
Wink

Шо на кор-фронта с трето заглавие но това даже почти непревъртах за първите 2,5 серии . Включвам се в текущия фронт на My Unfamiliar Family. Сносно написано за тези 2 серии но както знаем това нищо не значи на кор-фронта , да видим. Kim Tae-Hoon все в такива роли нещо ми попада , хем на моето бегло присъствие на кор-фронта напоследък , чак се Smile . Предпоследно го гледах в Secret Boutique именно в такава роля.
Каста е сполучлив и силен. Han Ye-Ri не съм я гледала на малък екран - проверих. Но ми е позната от някъде. За ветераните Jung Jin-Young и Won Mi-Kyung ясно.
От сценаристката  може да съм гледала нещо на големия екран.
Хайде зрител съм.

Мне, даже комета да падне а не пандемия аз във "ф" не влизам. Хвъркати, пернати, крилати и пр. без мен. Само един Карлсон може Smiley. На кор-фронта от исторически и в добавка "медицински" съм пас.

E да внимават с финала на Kkondae Intern още повече. Да не ги разкритикуваме накрая.

Рапицата ме чака.

Последна редакция: нд, 21 юни 2020, 13:32 от Шошулчо

# 419
Шо, радвам се, че най-после реши да се включиш с гледането на My Unfamiliar Family.
Утре ще излъчат седми епизод, така че те чакам на клончето.
Ким Джи Сок? Не го спомена. Дотук героят му е само кошчето за душевни отпадъци на главната героиня, но след това, което видях на финала на шести епизод, явно всичко ще се промени.

За пеперуденият сериал да не те пиша. Добре.
След час и половина ще излъчат втори епизод в Корея и ще го гледам, но и двете сте пас за него.

Значи тайничко си гледала Secret Boutique, а не си го коментирала. Писах за него покрай моя любимец Ким Дже Йонг, но ти не се включи.

Общи условия

Активация на акаунт