Магията на изтока - тема 61

• 18 237
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
  • България
Даже МП иска да му пускам едната песен от Лунни любовници - направила му е впечатление. Не е фен на корейско, слуша метал.

...няма да ти хареса ако някой нахлуе в темата и почне да ви описва клишетата,нали?
На мен нямаше да ми стане приятно след Гил Донг да  ми кажат да свиквам с пияната главна,че е често срещан образ.На мен ми беше забавна.Тогава.Сега е точно обратното.
Гледай те и се наслаждавай те,няма нужда някой да ви казва нещо.Освен за корейския край и,че Азия не се ограничава до Корея.
Пък и аз казах,че сме мили хора.
Каза го още като ни покани в темата, а аз писах, че отдавна чета тук, но критиката е повече, което не е полезно за ентусиазма на начинаещите.
Ако бях останала на корейско и аз щях да пиша в същия тон, но въпреки че вече ми е ясен и шаблонът на китайските фентъзита, гледам с удоволствие. Иначе ще трябва всяка вечер да плета, примерно. Grinning
До такава степен съм се отвратила от западните напъни. Все пак три пъти изгледах Игра на тронове, Викторианска готика 1 и сигурно по 10на пъти Хобит и Властелинът на пръстените - това са продукциите, които си заслужават.
Плюс стари адаптации на класически романи.

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 09:52 от МоарейнД

# 436
  • MJF
Eeee всеки задържал се на далекоизточния фронт е минал през "неклишираната фаза". Хем тя не трае кратко. Smile.
На мен ми е интересно като се появи "пресен" зрител със своите коментари. Особено ако е по заглавие което съм гледала и помня.
Даже понякога си мисля: "Брей, интересно ако сега откривах далекоизточния фронт какво щеше да е . Сега за времето за което съм на фронта са се натрупали толкова много заглавия за гледане , че ..... Плюс и онези които в момента на моето включване имаше за гледане като архив. Направо ще се чудя и мая от къде /с кое да започна."

Нооооо аз съм голям късметлия че се появих тук в темата и ме "отгледаха" .  Хард-компанията на темата ме подхвана и с пътеводител / тефтер по дебрите на далекоизточния фронт.......та и до днес така. Hug

Ким Сон А от времето на Бини и The City Hall,  When It's At Night беше по-симпатяга отколкото след това. Жалко че се впусна в "преобразованията".

МоарейнД и Elena Pau 663353, двечките сте от "пресните" попълнения на фронта. Гледате за сега неща които са в моето "не гледам" като жанр. Но ви чета с интерес и когато мога се включвам по питане. Още ви опознавам така да се каже като вкусове и интереси.
От моя опит в темата , писане и коментиране му е майката. Така се опознаваме и "наместваме" в дружината.

Я да питам аз пресните попълнения като гледат историческите и фентъзи заглавия специално на корейския фронт видяли ли са знамениятия "корейски леген"? А "корейския чорап"? Това бе много актуално като се присъединих аз на далекоизточния фронт. Моето "влизане" бе на корейския фронт. Smiley. Знам че гледате и по другите подфронтове но аз от китайския и тай- съм встрани предимно.
Нашата Tuon има дори научен труд по темата чорап.

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 10:15 от Шошулчо

# 437
Нооооо аз съм голям късметлия че се появих тук в темата и ме "отгледаха" .  Хард-компанията на темата ме подхвана и с пътеводител / тефтер по дебрите на далекоизточния фронт.......та и до днес така. Hug

Ти си единственият човек в тази тема, който изтърпях/ и търпя толкова години и все още обяснявам, напомням, припомням, давам линкове и пр. Друг не.
Такова тестване на нервите ми правиш понякога, че... Не е истина, хаха, как продължавам да обяснявам, а мразя да се повтарям.
Забавляваме се и си станахме другарчета. Живот.

Чакам коментар на първите шест епизода на My Unfamiliar Family. Обеща.
След пет часа ще излъчат днешния седми.

# 438
  • MJF
Мда, търпение, слоооонско търпение трябва с мързел и забраван като мен. Wink Hug

Като сме на тема "обяснения". Имаше период когато теб дъъъълго те нямаше. И  Tuon също. И даже май за период от време тази ви пауза съвпадна. ..... аз си знам на какъв "кеф" бях тогава на фронта  Disappointed . Добре че бе останалата част от компанията ни начело с шефа. Hug

My Unfamiliar Family
E аз напреднах снощи до епизод 5, а те са излъчени 6. Дълги серии Thinking .  Добре подбрани образи има от страна на сценариста- напълно реални. Плюс е и че "скритите" реклами не се набиват на очи/ не са "право куме в очи" чак толкова. Ето за колите на семейството се получи дори обяснение. ГГ да ѝ завиди човек с тези двамцата влюбени в нея.
Скрит текст:
Бащата и майката ясни, тяхната история е една такава реална, житейска и често срещана. Образи на своето време и място от една страна - имам предвид местния обществен дан и пр. От друга страна често срещани и по принцип като ситуация. Добре дават комуникационните проблеми при тях.
Голямата дъщеря също ясен типаж. Нея тепърва "развита" ще видя сигурно. Има хляб и в този образ.
Средната дъщеря вариативен чешит Wink . С нея ще имаме трепети .
Третия - сина е симпатяга. Търпи цялото семейство, там като медиатор направо се явява и "месинждър". С героя на Kim Ji-Suk трябва бая да си паснат. Имат съществени общи черти.
Shin Dong-Wook го гледам за първи път. Прилича ми малко на нашия Ча Чи Су.
Ти днес ще гледаш епизод 7 а аз ще напредна с 5-6.

# 439
Рос,честно казано не успявам да запомня всичко което гледам,че и коментирам.В един момент става ненужна информация,но има неща,които ми правят впечатление и може да си спомня.А и си мислех,че си попълвам каталога си Blush

Цитат
Нашата Tuon има дори научен труд по темата чорап.
Шош,сега се смутих Blush Какъв какъв научен труд за чорапи?

Иначе е забавно да четеш необременени коментари.После се ядосвам на себе си,че не успявам да се наслаждавам както преди. Тази година съм перфектния азиатски фен.Гледала съм корейско, японско, китайско, тайландско, тайванско и 2 епизода от някакво виатнамско,но си казах - Тюон ти не си добре,ако продължиш с това и не продължих.

Моарейн седай,не сме ли мили,а? Hug
Ние не критикуваме,ние просто мрънкаме,защото знаем какво могат,а ни дават да гледаме подобни неща. Градивна критика Joy

# 440
  • MJF
Олеле Tuon сооори Blush Blush . Обърках се. Научния ти труд е за "шапките". Но все си мисля че и за "чорапите" имаше нещо. Ще трябва ровене в архива Thinking . Но във всеки случай е много интересен и полезен труд. Мда.
Все ми се струва че това бе по времето когато аз гледах едниствиния ми исторически сериал на кор-фронта -The Princess' Man Thinking
Пуснах си любимия музикален момент от него сега - https://www.youtube.com/watch?v=90y7SFCT2os

Като сме на тема "помня". Ти това дето помниш - Postmen in the Mountains (1999) аз не съм го гледала а ми изглежда като за моя проба. Отдавна не съм гледала китайски филм, ама нали хубави нацелвам та после не смея скоро пак да пробвам че да не "ударя на камък" Blush . Та този ми вдъхва доверие че е и от преди 2000. Преди "развала" един вид. Мда, ще го пробвам.

Мда, 101 % точно казано :
"Ние не критикуваме,ние просто мрънкаме,защото знаем какво могат,а ни дават да гледаме подобни неща. Градивна критика."
Точно защото знаем и какво могат да правят много добре.

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 11:11 от Шошулчо

# 441
Шо, за героят на Ким Джи Сок....

Скрит текст:
.... той още не е осъзнал, че обича главната героиня. Все още е влюбен в голямата сестра.
Сега ще гледаме пълната му промяна и ще е една драма, стой и гледай.
Тепърва започва, така че подготви и бухалката си. Ще има наказания и критика, хаха.

На мен ми харесва барманчето. Нищо, че тича в левия коридор, но героят му е много приятен/ близък до мен.

# 442
  • България
МоарейнД и Elena Pau 663353, двечките сте от "пресните" попълнения на фронта. Гледате за сега неща които са в моето "не гледам" като жанр. Но ви чета с интерес и когато мога се включвам по питане. Още ви опознавам така да се каже като вкусове и интереси.
От моя опит в темата , писане и коментиране му е майката. Така се опознаваме и "наместваме" в дружината.
Благодаря ШошулчоHug.
Имам разни питания, но като начинаещ гледам да си трая, че да не се излагам много. Grinning
Я да питам аз пресните попълнения като гледат историческите и фентъзи заглавия специално на корейския фронт видяли ли са знамениятия "корейски леген"? А "корейския чорап"?
Много ми е малък опитът с корейското, не знам нищо за легени и чорапи и ще ми е интересно да прочета. Само това съм изгледала преди да мина на китайския фронт:
Скрит текст:
Моарейн седай,не сме ли мили,а? Hug
Ние не критикуваме,ние просто мрънкаме,защото знаем какво могат,а ни дават да гледаме подобни неща. Градивна критика Joy
Да, всъщност сте и прави да критикувате корейското. Аз доста бързо дадох фира там, а вие показвате голямо търпение. Hug

# 443
Шош,как си го пропуснала Postmen in the Mountains?
Много мой филм.Историята е за пощальон,които разнася писма в една красива и трудно достъпна местност. Срещат се с различни хора и истории.
Задължително гледай.

Шапки,шапки.Открих го - тук,то от там е тръгнало ИКЕ Joy
има и чорапи,да.

Моарейн,питай,няма само аз да се излагам.
И ги гледаме,защото имаме любимци Blush и после им се подиграваме за изборите,които правят.
Не се отказвай,имат страхотни филми,ние главно за драмите мърморим.

# 444
  • България
Защо толкова много корейски звезди умират рано?

# 445

В Корея си имат традиция със самоубийствата. На едно от първите места по самоубийства е.

# 446
Момичетата, които са по-запознати, може да обяснят подробно. Накратко, доколкото знам, в корейския шоубизнес от съвсем млади ги подлагат на огромно напрежение, на което е съвсем естествено не всеки да издържи.

# 447
  • MJF
Охххх, да живей архива. За настроение от тема 13-а 2012 :
https://www.bg-mamma.com/?topic=663764.msg22496849#msg22496849
"А бяхме млади" както се казва Satisfied
Има в тази част от архива за чорапите и шапките. "чорапите" - най -накратко туй понятие включва носенето на сносни обувки различни от кецови и маратонки с плътни чорапи, не дамски чорапи. Облякъл си си рокля , натаманил си се с обувки, а то и с реклами на такива е пълно по сериалите и .... за капак тез въпросни чорапи Mr. Green.
"Корейски леген" е друго нарицателно. Ако се отвори по-стар сериал, да речем някой от преди 2012 , шанса в него да има главна героиня , която да не живее "на покрива" и да няма пералня а тоз знаменит леген е нищожен.
"Тоалетен хумор" - пълно е с такъв по сериалите, че и по филмите, дори в тазгодишния "оскаров". wc - темата и wc - локацията е от любимите на корейските снимачи. За разлика от легена и чорапа туй определено е нещо което така и не възприемам Mr. Green и мишока ми е голям вече експерт в редактирането на тези моменти с размах.

rossonera,
Скрит текст:
колкото по-често се сещат за героя на Ким Джи Сок, толкоз по - доволна ще съм от заглавието Smiley. Бариста още не ми е много ясен.  

Tuon, ок, ей така обичам, спокойно ще подходя към Postmen in the Mountains. Но второ четене видях че и ти си преборила архива но от мързел няма да трия Wink. Все пак труда ти заслужава.

Начинаещите да не траят. Да питат, да пишат , да коментират.
Хехе, аз какви бисери имам в архива......, а как с имената дори след толкова време съм до никъде....
"Корейците" са най-превежданите на английски на този фронт-имам предвид филми и сериали. На фона на останалите им съседи. Дори и само като скорост на превода да се вземат. От там и и най-много налично за гледане от тях.
На корейския фронт няколко аспекта допринасят за факта с големия брой самоубийства, не само в шоубизнеса им. Той като част от общата ситуация. Силни обществени догми или по-скоро трудно човек там не плаща обществен дан като реши да е различен. Култове големи. Фенщина голяма. ......

# 448
Да, но те принципно много повече си се самоубиват. Културна черта е. Те нямат манталитет "I do not give a shit" и избират самоубийството дори само заради някакъв bullying в соц. мрежи.

Освен това, компаниите им ги третират като стока - подлагат ги на драстични диети, забраняват им да имат партньори, ограничават им всякаква свобода в името на поддържането на перфектен имидж.

Корейското общество, като цяло, е супер суетно и супер критично към външния вид и към поведението на хората. Не понася отклонения от стандартите. Много е важно какво другите мислят за теб. Съвсем нормално е да има хора, за които това в един момент става супер непоносимо.

# 449
  • България
А уж китайците са по-стегнати. Явно това е само на повърхността. При корейците този култ красотата ми направи впечатление още в Лунни любовници - от един белег цяла драма.
И аз като една Везна смятам, че красотата ще спаси света, обаче чак пък да се стига до самоубийства е много изкривено.
Не знам какво е натоварването на корейските звезди, при китайските ми любимци впечатление ми прави големият брой сериали, в които са ангажирани за една календарна година. Това е голямо напрежение, но за щастие още не съм попадала на ранна смърт при тях.
Например Allen Deng за две години - девет сериала. И китайските сериали не са като корейските с по 16 епизода.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт