Майчинството счетоводно-85

• 35 424
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
В момента ми предстои второ удължаване от ЛКК. Първия болничен ми беше 14дни от АГ, като изтече ми даде направление за ЛКК в ДКЦ В София, там не са ми искали пари. Но АГ ме предупреди, че ако ЛКК в ДКЦ-то ми откажат, ми е вариант Майчин дом, там обаче трябвало да си плащам, за да ми издадат БЛ. Предполагам, че се плаща самия преглед, ако си без направление, не съм съвсем наясно и аз, но за сега съм с направление и не плащам нищо.

# 301
Явно навсякъде е различно. Аз съм в частна болница и не съм плащала за болничен с лкк

# 302
Аз плащах по 20 лв в държавна болница за ЛКК. Публикувана е таксата в официалния им ценоразпис

# 303
  • Варна
Здравейте, Болничните ми (03.05. - 01.06.) са входирани в НОИ от работодателя на 01.06. и все още нямам плащане по тях (очевидно са изминали 10 работни дни). Имам ПИК и в системата са със статус "обработва се". Някой друг има ли забавяне? Става въпрос за НОИ Варна.

# 304
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Пиши мейл до НОИ с твоите данни и ги попитай.

# 305
Здравейте, момичета. Отново имам нужда от вашата помощ. Родих дъщеричката си преждевременно на 06.06 (терминът ми беше 15.08). Вчера ме изписаха от болницата и ми издадоха 42-дневен болничен след самото раждане, който важи до 17.07. Преди това си имах болничен от женската консултация, който по стечение на обстоятелствата важеше точно до деня преди раждането и така между тях не се получиха никакви дни разлика. Бебенцето ми през това време ще е в неонатологията и оттам ще ми дадат нов болничен, когато я изпишат, живот и здраве (все още нямам яснота кога ще е това). Какво става в случай като моя с 45-дневния болничен преди раждането? Изобщо ще имам ли такъв или не?

# 306
Нищо не се случва. От болницата се дава болниченн за раждането.

# 307

Благодаря, Sigma. Значи не се занимавам повече и си чакам болничния от неонатологията, нали така? А ако я изпишат след 17.07, когато този ми болничен от раждането е изтекъл?

# 308
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

Благодаря, Sigma. Значи не се занимавам повече и си чакам болничния от неонатологията, нали така? А ако я изпишат след 17.07, когато този ми болничен от раждането е изтекъл?

Ще предупредиш работодателя, че ще има още болнични.Ще го издадат при изписването.
Успех!

# 309
Здравейте , за първи път пиша тук. Ще съм благодарна , ако някоя мама има  опит и го сподели Simple Smile
В момента съм по майчинство втората година , но съм бременна отново. Искам да изляза болничен няколко месеца и малко преди датата на 45дневния болничен да се върна в майчинство. Възможно ли е така, за да може майчинствата ми да се водят застъпени и да получавам същите пари през 1та година с бебето както през 1та година с първото дете? Надявам се правилно да съм обяснила Simple Smile

# 310

Родих дъщеря си 32+0. Не стигнах до 45 дневният. От болницата ми дадоха за раждането, после от педиатъра.

# 311
  • София-Младост
Здравейте , за първи път пиша тук. Ще съм благодарна , ако някоя мама има  опит и го сподели Simple Smile
В момента съм по майчинство втората година , но съм бременна отново. Искам да изляза болничен няколко месеца и малко преди датата на 45дневния болничен да се върна в майчинство. Възможно ли е така, за да може майчинствата ми да се водят застъпени и да получавам същите пари през 1та година с бебето както през 1та година с първото дете? Надявам се правилно да съм обяснила Simple Smile
Да, стига двата отпуска наистина да се застъпват.

# 312
Да, стига двата отпуска наистина да се застъпват.
Здравейте , много благодаря за отговора. А има ли някакъв законов или препоръчителен срок (знам ли 1-2 седмици;1 месец), преди датата на 45 дневния болничен , в който срок вече трябва да се водя по майчинсво отново. Благодаря предварително

# 313
  • ВАРНА
А за какво е тази такса? Издаване на болничен лист или някакъв болничен престой?
най-вероятно е за Лекарската комисия - ЛКК

# 314
Нещо се обърках вече.. Имам БЛ издаден на 18.05 до 31.05, който съм дала на работодателя още на 19.05. След това имам нов БЛ от 01.06 до 30.06, също предаден на 2-3.06. Още нямам никакво обещетение от НОИ. Нямам ПИК и не мога да проверя, но писах имейл на НОИ, съответно ми върнаха някакви предполагам временни кодове за достъп  или нещо такова, с които обаче не разбирам какво да правя.

Общи условия

Активация на акаунт