Естетична хирургия на гърди/Мамоплатика - 10

• 45 420
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
Daninka7
Според мен няма за какво да се притесняваш. Щом няма да слагат импланти едва ли ще боли толкова и ще се възстановиш по бързо Simple Smile
Аз бях писала че 7 дена бях с обезболяващи, но вероятно съм единствената тук в групата която е взимала толкова дълго. При всеки е индивидуално,  а и мен само едната гърда ме болеше, другата все едно не беше оперирана.
Аз с друг въпрос. Някой да преминава през следоперативна  депресия?
Не е свързано с гърдите - добре са , харесвам ги.
Но все едно съм нещо разбъркана отвътре Frowning

# 496
  • Пловдив
Другата седмица ще е и моята операция. Много ме е страх. При мен ще е намаляваме бвз импланти, но въпреки това ме е страх от самата операция, от анестезията, болката. Направо как ще спя 1 седмица, не знам...Би следвало да се възстановя по-бързо като нямам чуждо тяло, но знае ли се...И спортвн сутиен трябва да си купя, явно няколко бройки щом се носят денонощно. А как се справяте със слънцето тези, които се оперират лятото...
Не се притеснявай, няма за какво. Както и другите момичета са написали, след като няма да имаш имплант, възстановяването ще е значително по-бързо. Болката е нещо много индувидуално. Споделяла съм, само първият ден пих две обезболяващи, след това - не, нямах нужда. Спях добре Simple Smile, единственият дискомфорт ми беше, че трябваше да спя по гръб, но не е нещо което трудно се преживява. Настрой се позитивно, правиш нещо добро за себе си!
По отношение на слънцето, трябва да се пазят белезите от разрезите. Но предполагам, че никой с белег котва не се е пуснал да се пече по монокини веднага Simple Smile. Понеже спомена намаляне, сигурно ще е такъв разрезът.

# 497
Другата седмица ще е и моята операция. Много ме е страх. При мен ще е намаляваме бвз импланти, но въпреки това ме е страх от самата операция, от анестезията, болката. Направо как ще спя 1 седмица, не знам...Би следвало да се възстановя по-бързо като нямам чуждо тяло, но знае ли се...И спортвн сутиен трябва да си купя, явно няколко бройки щом се носят денонощно. А как се справяте със слънцето тези, които се оперират лятото...
Не се притеснявай, няма за какво. Както и другите момичета са написали, след като няма да имаш имплант, възстановяването ще е значително по-бързо. Болката е нещо много индувидуално. Споделяла съм, само първият ден пих две обезболяващи, след това - не, нямах нужда. Спях добре Simple Smile, единственият дискомфорт ми беше, че трябваше да спя по гръб, но не е нещо което трудно се преживява. Настрой се позитивно, правиш нещо добро за себе си!
По отношение на слънцето, трябва да се пазят белезите от разрезите. Но предполагам, че никой с белег котва не се е пуснал да се пече по монокини веднага Simple Smile. Понеже спомена намаляне, сигурно ще е такъв разрезът.

Много благодаря за успокоението. Да такъв ще е белегът наистина, но определено няма да се излагам на директно слънце или ще си купувам някакви специални лепенки. В началото знам, че стягат с някакви бинтове, аз съм с малко намален капацитет на белите дробове и се притеснявам дали ще мога да дишам нормално. Макар че в момента с тези гърди пак не мога често да си поемам хубаво въздух 😀 нямам търпение да се оттърва. при мен лекарят каза че всъщност има доста излишна кожа и мастна тъкан и най-вероятно самата гърда изобщо няма да се пипне, само ще се намести. каза че в моя случай не се налагат импланти , а и било почти невъзможно да бъдат сложени. Исках да попитам и по време на упойката знам че се слага тръба в гърлото, даже като ми махаха миомен възел пак бях тръба, после усещах дразнене в гърлото. Но нали във всички случаи тя се маха преди да те събудят?

# 498
  • България
Упойката е венозна.Не се слага вече тръба.Не се притеснявай,бързо минава всичко.Белезите са малко проблемни,но с търпение и много мазане мисля че почти се заличават.

# 499
При мен не знам имало ли е тръба, нямаше ми нищо. Упойката беше най-хубавата част при мен Grinning нито разбрах кога заспах нито как. След като се събудих докато ме държеше бях супер. Не знам още стягат ли с бинтове, аз имам ластична лента, но тя е за слягане на имплантите, при теб ще има може би само сутиен. Не се притеснявай твоята без импланти всичко ще мине по-бързо и по-леко.

# 500
Слага се тръба, аз питах! И моя и др лекар ми го казаха. Естествено ,това е когато вече спим. На мен обаче после ми беше гадно, болеше ме гърлото и кашлях 2-3дни., а това беше болезнено!
Минава всичко, с търпение- ето едни усещат, други дори не разбират!
Упойката беше ок при мен, но след като хапнах вечерта( след 3часа)-повърнах.
Всеки организъм различно минава през това.

# 501
  • България
Явно при всеки е различно.Аз бях питала моят доктор за тръбата и той каза че вече не се слагало ,но може някъде да слагат още.Аз бях 2в1 повдигане с изрязване и импланти.

# 502
Тръбата до колкото знам е за въздух, понеже не може да дишаш сама. Може би не слагат маската с райски газ.
Всичко е много индивидуално, ние с Habibi сме оперирани от един лекар пред 5 дни, вероятно и с един и същ анестезиолог, а реагираме различно.
Тръбата със сигурност е най-малкия проблем, упойката също, дори и да има някакъв дискомфорт от тях, той е обикновено само първия ден.

# 503
И аз знам че се слага тръба, защото те приспиват на дълбоко ниво и не можеш да дишаш самостоятелно...
От самото слагане и вадене нищо не съм разбрала. Като ме разбудиха вече помня че се тресях от студ и ми включиха някакво обдухващо одеало да се затопля.
След около 2 часа пийнах малко вода и изядох едно кисело мляко. Предложиха ми сандвич , но отказах...
За вечеря ядох ориз, не съм повръщала...
Единствените странични ефекти които имах от упойката бяха супер мазна кожа първите дни и подут корем.

# 504
И аз знам че се слага тръба, защото те приспиват на дълбоко ниво и не можеш да дишаш самостоятелно...
От самото слагане и вадене нищо не съм разбрала. Като ме разбудиха вече помня че се тресях от студ и ми включиха някакво обдухващо одеало да се затопля.
След около 2 часа пийнах малко вода и изядох едно кисело мляко. Предложиха ми сандвич , но отказах...
За вечеря ядох ориз, не съм повръщала...
Единствените странични ефекти които имах от упойката бяха супер мазна кожа първите дни и подут корем.
🙂Да, мазна кожа на лицето, подут корем... и все още малко(почти 2 седм)!
За тръбата някои не казват, за да не стресират излишно, но аз питах...
И понеже беше питала, mactub, aз не съм същата след операцията!
Минах през всякакви мисли( не особено позитивни), съжалявах, харесвах се... но най- странното,е че не ми се пуши вече! Не съм била страстен пушач, но си пушех5-10 цигари на ден. И не ми се пие и алкохол, ама никакъв! И преди бях абсолютна сова- можех да си легна в 2-3 и да стана в 7,сега стане ли 8-9 умирам за сън.
Вярвам, че е временно!но, да- чувствам се странна🙃

# 505
Благодаря за отговора Habibi
Да и аз така странна се чувствам Rolling Eyes
Добре ми е познато това което описа, за мен 1вата седмица беше изключително тежка. Ревях при всяко ставане и лягане Tired Face
И да минаха ми мисли че съм направила грешка ...
Но към днешна дата (1 месец)се приемам и гледам напред, когато ще се чувствам напълно възстановена Simple Smile
Физическата промяна не ме притеснява,  по скоро е емоционалната - едно такова меланхолично....
За цигарите и яденето и с двете ми е намалено желанието. Преди не можех без нещо шоколадово през деня Yum

# 506
  • София
Упойката е венозна.Не се слага вече тръба.Не се притеснявай,бързо минава всичко.Белезите са малко проблемни,но с търпение и много мазане мисля че почти се заличават.
Разбира се че се слагат тръба, венозно слагат релаксант който е вид упойка и след това поставят тръбата. Няма как в будно състояние да ви я слагат. Затова нищо не знаете защото заспивате. Няма как да не я сложат от там дишате.😉

# 507
При някои видове венозна анестезия дишането не се подтиска, тъй като не се правят релаксанти. Релаксацията се постига по други начини. Интубацията е по преценка на анестезиолога, в зависимост от анестезията която е предпочел. Венозна анестезия без интубация се предпочита при по-кратките интервенции....до около 40мин -1 час примерно. При нея пациентът диша спонтанно, а не чрез апарат, за което пък вече е нужна тръба.

# 508
  • София
Днес моите придобивки стават на една седмица - 300 сс анатомични, висок профил при Молов. Тепърва им свиквам, не са малки, даже се надявам да поспаднат и се радвам, че не се навих на 350 при Кънев. Бях ходила, освен при него и при Романски, който пък препоръча до 275сс, пак анатомични, заради специфичната форма на гърдите. Операцията мина леко, въпреки многото ми страхове. Бързо заспах, лесно се събудих, само треперех, но ме стоплиха, не ме е дразнило гърлото, добре обезболяваха и екипът беше готин. Дренажите махнаха преди изписването, нищо не усетих. После естествено дискомфорт при ставане и движения, но май бързо се възстановявам и се оказа не толкова страшно колкото си мислех. Боли си ме гърбът на сутринта и все не мога да намеря удобните възглавници, но да се надявам, че ще свикна. Сутиенът от Ива не ми е удобен - уж ми е по мярка, а като легна, долният ластик ми се врязва и дори си мисля да разкопчавам ципа довечера, да се държи само на копчето. Депресия май имам в някаква степен, но аз и преди това бях почнала да съжалявам, че съм платила операцията, а е трябвало да се откажа. Сега пък все още на нищо не приличат - буци, стоят на високо, зърната леко надолу... Дали и кога ще слегнат, не знам. Къде са ви правили масажи? Май ще ми се наложи. Дамите с Ментор - кога ви поомекнаха гърдите? Аз не мога да определя дали имам отоци, а чета някъде, че напълно спадали след един, други казват след три месеца, чакам си и аз и се пазя. Ще пусна снимка като събера смелост. Чудя се като са на високо гърдите, не трябва ли да има ластична лента да ги притиска? Освен това стегнатият компресивен сутиен не пречи ли на отпускането на мускула и по-бързото слизане?

# 509
  • София
Момичета, айде оперираните, ксчете по някоя снимка! Така с описание нищо се разбира... Честити придобивки на всички!

Общи условия

Активация на акаунт