Октомврийче скоро ще пълзи, готово за бели. - Тема 7

• 19 173
  • 787
  •   1
Отговори
# 705
Лелеее вече се изправят някои бебоци, браво! Ние сме много далеч от това. Даже не стои стабилно в седнали в положение, но иначе има мераци да е прав. Да ви питам , вашите бебета събуждат ли се през нощта? Ние се будни веднъж през нощта и веднъж много рано сутринта и в повечето случаи иска да хапне малко преди да заспи. Направо не знам как да го спра това и дали изобщо трябва да го спирам. Какво мислите?

# 706
Лелеее вече се изправят някои бебоци, браво! Ние сме много далеч от това. Даже не стои стабилно в седнали в положение, но иначе има мераци да е прав. Да ви питам , вашите бебета събуждат ли се през нощта? Ние се будни веднъж през нощта и веднъж много рано сутринта и в повечето случаи иска да хапне малко преди да заспи. Направо не знам как да го спра това и дали изобщо трябва да го спирам. Какво мислите?
Малката се събужда 1-2 пъти, пие доста вода и заспива после. Аз вече не я кърмя и понеже е на АМ и знам колко е изяла, не се притеснявам, че е гладна. Някои нощи не се и събужда изобщо. Мисля си като се преместим в новия апартамент, да я отделя в нейната стая, като ще оставям бебефона включен цялата нощ, за да съм сигурна, че ще я чуя и при най-малкия шум. Една позната едва ли не ме изкара лоша майка като разбра за този ми план, но аз мисля, че няма нищо лошо да си спи в стаята.

# 707
Bakbolina , би ли споделила колко АМ пие преди лягане и това горе долу в колко часа е? Какво имаш предвид под много за водата? Аз си мисля, че ако го оставя само на вода, няма  да иска мляко, но се притеснявам да не му надувам коремчето само. Ако го оставя ще изпие около 100 мл. Вода. Много ли е според вас? И мислите , че е гладен и само се залъгва с водата?

# 708
Bakbolina , би ли споделила колко АМ пие преди лягане и това горе долу в колко часа е? Какво имаш предвид под много за водата? Аз си мисля, че ако го оставя само на вода, няма  да иска мляко, но се притеснявам да не му надувам коремчето само. Ако го оставя ще изпие около 100 мл. Вода. Много ли е според вас? И мислите , че е гладен и само се залъгва с водата?
Пие 3 пъти АМ:
1. След събуждане сутрин, около 7-7:30 ч., 130 мл (120 вода + 4 л. АМ) - намалих дозара, за да почна да давам закуска.
2. 17:30-18 ч. - 200 мл (180 вода + 6 л. АМ) - от няколко дни давам такава доза и не всеки път я изпива цялата
3. Преди лягане - около 20 ч. Пак 200 мл.

Има и 3 други хранения - закуска, обяд и СЗ, като закуската е малка или й давам плодове. Вода пие доста около 300-400 мл на ден, сега като е топло, иначе по-малко.

# 709
Аз още не мога да махна нощното ядене 🙁 Буди се през нощта защото лази насън и само цицата го успокоява. Сутрин към 6-7 суче, в 9:00 закусва, 13:00 обядва, 16:00 СЗ и в 18:00 пак суче и в 21:00 пак суче и между твърдата хранаюрез деня пак си суче често... Общо взето бая ядене му се пада, а не наддава особено. Не знам, няма как да е гладен. Явно е повече за утеха, ама като спре да пуска мляко цицата не знам какво ще правя 😁

# 710
  • Белгия
Моляяяяяяяя само 1-2 събуждания? Ние сме будни и мрънкащи на всеки час!! При Вики регресията от 6-ти месец още не е свършила хах

Аз всъщност започвам сериозно да обмислям да спирам кърменето, но си нямам никаква идея как да го направя. Бебчо нито яде достатъчно нормална храна, че да заместя хранене, нито пие от шише мляко, нито харесва биберони.. Ще се консултирам с педиатъра на следващата ни консултация.

Вътрешно обаче се раздирам между това да давам "най-доброто" на бебечо и това да се наспя. Исках да кърмя поне година, а не знам дали психически ще го издържа това събуждане.

# 711
Ами при нас от 0 събуждания до 5-тия месец, станаха по 10. Изкарах така 2 месеца и като стана на 7 месеца си казах, че спирам и я отбих и спря да се буди. Някои нощи изобщо не се буди даже. А кърма имах, едвам я спрях. Мисля, че 7 месеца са достатъчно време, много неприятна гледка са ми деца, които дърпат майките си и ги събличат по парковете..

# 712
Привет, малката също няма изгледи да спира кърменето. Не яде нищо, ама трошица, ама лъжица нищо, нула 😁 нощем яде 1 или 2 пъти, единият път е гладна, а ако има второ будене е за успокоение.
Понякога ми омръзва страшно, но знам, че е най-доброто за нея и ще стискам зъби докато мога разбира се, важното е и да съм адекватна и не изнервена.
Сънят е и така и така има какво още да се желае, но второто долно зъбче я мъчи, не се буди с плач, но има дискомфорт.
Bambolina и на мен не ми се ще да кърмя до 2 години, но ето ме сега не очаквах, че няма да яде нищо, разбирай даже не отваря уста и нямам идея какво ще правя. Дано се случи чудо и прояде, че мислех до годинка да кърмя.

# 713
Днес да ви кажа нашият господин, който отдавна обикаля прав, но винаги хванат за нещо (най-много се пуска с едната ръка за малко),  установих, че вече може да стои прав и без да се държи, но е толкова смешен, че не можете да си представите- учи се да балансира, но отстрани изглежда все едно кара сърф. Така съм се смяла!

# 714
Ние днес станахме на 8 месеца и не виждам изгледи скоро да се изправи камо ли сам; от 2 дни като го сложа да спи започва да се обръща по корем, но силите са му до там, обратното не го може и започва едно пъшкане, но взе да го прави и през нощта и само му треперям да не се завърти и да се мъчи.

Нощното ядене при нас от самото начало си е направо повече от дневното, на АМ е и вечер лягам с 4 шишета от по 90мл. на нощното шкафче и последното го изпива сутрин към 6-7ч. (23.00ч, 01.00ч., 03.00ч.,05.00ч. горе-долу така вървим, абе през 2 до 3 часа се буди , за да яде), а повече от 90мл на ядене не може да изяде...вече не си и мечтая, че ще спре нощем да се буди, хубавото е , че спи и яде и за 5минути се оправяме.

# 715
Здрвейте, октомврийки Blush Поздрави от една ноемврийка, която някъде покрай Коледа ви изпусна и спря да ви следи, щото времето не стига. А преди да родя, можех да огрявам из целия форум 😁 Ех, времена Grinning

Надявам се, че сте добре, вие и бебоците. Бебка вече е на 7 месеца и половина, върти се само от гръб по корем, пълзи само на заден ход, и то отскоро, няма грам намерение да се изправя все още и има две зъбчета People Baby

Захранването върви много зле, в най-добрите й дни яде по 10-15 грама Grin Кърмя я, и през нощта цоцка яко, от 4-5 пъти до 6-7 пъти Trollface

Калина, честита месечинка Heart И при вас много будения, много нещо Blush

Новичка, браво на малкия господин Heart

Ами натрапих се, но се радвам да ви "видя" отново, нищо че вие сигурно сте ме позабравили Joy

Аз приспах бебешора и отивам да хапна един сладолед Sunglasses Лека вечер на всички Simple Smile

# 716
Същата работа сме и ние с храненето и с кърменето.
Дива, и аз исках макс до годинка да кърмя, а той какъв цокльо се извади... не иска да яде и това си е. Как да го отбивам като аз едно кьораво хранене не мога да заместя вече 3 месеца. Та, явно ще съм от майките, чиито деца им дърпат блузите в парка. Ко дп.

Смешно е, че до скоро и на мен ми се струваше нелепо това... а ето, че не е хубаво така да се съди 🤣

Нощем си става в 23-00, после 2-3, после 5-6 и евентуално след посл хранене може да поспи малко 🤣 ужасТ и безумие

Последна редакция: чт, 25 юни 2020, 01:10 от BMR

# 717
Оххи ние сме от постоянно будещите се нощем.За миналия месец само два дни спа спокойно за цял месец.Направо се стопих от недоспиването,но той много се върти от газоветв и събуди ли се само цокане аго успива а в последно време и то не помага та е някакъв ужас това спане.Иначе си яде пюретата и закуските ама кажеш ли му къде е цок цок и почва да се хили и идва и забива главата в тениската.През деня така се приспива и не знам как ще сме с това цокане спане и тоя кошмарен кръг

# 718
Adel, пробвайте да давате омнибиотик Панда или биобаланс за газовете. Помага Simple Smile

# 719
Здравейте, мами!
Поздрави от морето! Още не сме стигнали до плажа, но в Бургас мирише страхотно навсякъде на липи!
Малкият вчера издържа пътя, спа 1.30 часа и после още толкова го занимавах, но като цяло не иска да седи вързан хаха. Спирахме 3-4 пъти, веднъж го хранихме и пременихме.
Следобедния сън беше голям зор. Явно от новата обстановка много плака. Вечерта заспа горе-долу лесно, но се събуди към 10 часа и като взе да плаче. Отидох да видя какво става - Ами той спи и плаче... Погалих го по гръбчето и главата и спря. Явно много емоции и нови хора така действат... Днес е по-добре. Спа до 6.30 по график. Сега пак заспа, доста лесно и бързо. Следобяд планираме следобедния сън да е в количката и една разходка в морската Heart

Това е от нас. Хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт