Октомврийче скоро ще пълзи, готово за бели. - Тема 7

• 19 197
  • 787
  •   1
Отговори
# 690
Кое е грешно, че не разбрах? Да се изправя ли?

Нашият сам се сети да се изправя и сега това му е най-любимото от всички занимания. Няма как да го огранича. Например той се събужда от сън и докато отида до спалнята вече се е изправил и ме чака. Не знам правилно или грешно, но съм на мнение, че щом детето само се изправя, няма място за притеснения.

Аз съм проходила на 8 месеца 😁 нищо ми няма

# 691
Да, аз точно това написах, че и нашият се изправя и нон стоп е прав. Няма как да го спра!
Лекарят, който е слушала, бил казал, че не е добре да ходи толкова рано, било много вредно, ама то където ходенето, там реално и стоенето прав. Та може и да е вредно, ама какво да направим...

Кое е грешно, че не разбрах? Да се изправя ли?

Нашият сам се сети да се изправя и сега това му е най-любимото от всички занимания. Няма как да го огранича. Например той се събужда от сън и докато отида до спалнята вече се е изправил и ме чака. Не знам правилно или грешно, но съм на мнение, че щом детето само се изправя, няма място за притеснения.

Аз съм проходила на 8 месеца 😁 нищо ми няма

# 692
И Рада както я бях хванала за ръчичките, тръгна, още на 7 и половина беше. Ходихме при Ерменков, ортопеда, той каза, че няма проблем, само без проходилка, да взема  уолкър. И да ходели боси, да не развият плоскостъпие. И тя е постоянно на преградите, по столовете, по дивана. Батко й постоянно е след нея, че щяла да се удари, всява повече стрес от нея. Стои с ръце на десетина см от нея да я пази, все я огражда с възглавници Simple Smile))

# 693
И моята дъщеря се изправя сама по всички мебели, вече се научи да сяда от изправено положение, не да тупка на дупе. Не я водя за ръка да ходи, педиатърката каза, че ако ги оставиш сами, прохождат най-лесно и правилно. И без обувки.

# 694
Аз съм супер доволна от Соsatto  Woo ли как беше, супер лека и удобна за път, не заема много място,изцяло легнало положение, 100% UV защита на сенника, предните колела могат и да се въртят и да се направят така че да вървят само напред.
Определено се сгъва и разгъва с една ръка

# 695
  • Пловдив
Нашата гаспожица е супер подвижна, но не се изправя сама. Стои седнала като я сложим. Нямам притеснения.
Олее..май ще имаме късмет скоро Диди! Гледам в ревютата на сайта на Косато , че вече 2ма имат количката. Хм! И са сложили снимки, на които изглежда дори по-добре от очакваното от мен на живо.

# 696
Леле, колко големи дечица с колички. Аз до тогава се надявам да сме приключили с този така обемен аксесоар 😁

# 697
Ние миналия път ползвахме количка до към годинка и 1 или 2 месеца. Повече нямаше нужда, защото и без това не седеше в нея.
Сега се надявам също да не прекаляваме с ползването на количка.

# 698
  • Пловдив
Първото ми дете се возеше в количка активно до 2 и нещо годишна и неактивно до 4 годишна. Но защото пътувахме и в големите градове по цял ден няма как да ходи без да се умори..например едното ни ходене до дисниленд. Спа, събуди се и пак бяхме там..от 10 до 22 дето се вика хаха.

# 699
В крайна сметка и аз си поръчах Cosatto и очаквам до края на седмицата да пристигне. Малко ме е яд, че купихме количка, които реално почти остана неупотребена, но се успокоявам с това, че може да я продам после.
Синковецът напоследък е супер активен, все едно тренира за реклама на Duracell. Не го свърта на 1 място, всичко иска да пипа, навсякъде да допълзи, направи не мога да го удържа и като не стане на неговото започва якото мрънкане. Още не е решил да се изправя, но напоследък се е научил да вика едно Ааа-ооо-еее супер пискливо и само това по цял ден, главата ми се наду. Дано скоро да върне пак да-да и ба-ба.
Иначе аз много се надявам да отидем в Гърция на моренце това лято, но ще видим как вървят нещата с вируса. Смятам ако успеем да е за 3-4 дни, за да не се стресира малкият човек, а и ще вземем и нашите - та и те да не се стресират 😁
Слънцезащитен крем взех на Авен. Аз съм голям фен на марката, защото аз имам много суха кожа и само с техните кремове успявам да я хидратирам. Малкия също има суха кожа и така.

# 700
  • Белгия
Ааааа! Косато! Sweat Smile В английският сайт я има даже с цена? 149 паунда. По-късно от лаптопа ще видя, дали доставят..

Как ще го спреш това бебе да се изправя, няма начин! И на мен ми се струва, че крачетата му са все още мъничко, но пък ако е готов и иска.

Вчера, ето на. Пъллзи си бебето, таткото готви в кухнята. (Кухнята и всекидневната ни са отделени само с една врата, която е отворена) Изведнъж таткото се обръща, а Виктор стои, по средата на кухнята, прав. Реално няма за какво да се хване да се изправи там, т.е. някак си сам, без помощ се е изправил. Днес ще го държа по-изкъсо, да видим как стават тея работи.

Вместо да ги спираме децата, по-добре да осигурим безопасна околна среда. Всички контакти ни са с дестски запушвалки, мебели където можем ги закрепяме за стената.

Ъпдейт за майка ми - тества за ковид негативно от една частна лаборатория, но аз не мога да спра да се притеснявам. Явно ковид теста има чувствителност от 30% само? Днес ходи да пуска цялостни изследвания, че все от някъде и е тази температура.. След седмица ще повтори и теста за короната, за всеки случай.

# 701
Диди, съжалявам да го чуя! Да, май се оказва, че тестовете не са много надеждни. Тя продължава да е с колко висока температура? Има ли други оплаквания? Тя с много ли хора работи? Ако има съмнения за коронавирус, нека се обади на личната, тя ще й прати РЗИ да й направят тест- поне уж така се процедира, но не знам колко са отзивчиви всъщност.
Ааааа! Косато! Sweat Smile В английският сайт я има даже с цена? 149 паунда. По-късно от лаптопа ще видя, дали доставят..

Как ще го спреш това бебе да се изправя, няма начин! И на мен ми се струва, че крачетата му са все още мъничко, но пък ако е готов и иска.

Вчера, ето на. Пъллзи си бебето, таткото готви в кухнята. (Кухнята и всекидневната ни са отделени само с една врата, която е отворена) Изведнъж таткото се обръща, а Виктор стои, по средата на кухнята, прав. Реално няма за какво да се хване да се изправи там, т.е. някак си сам, без помощ се е изправил. Днес ще го държа по-изкъсо, да видим как стават тея работи.

Вместо да ги спираме децата, по-добре да осигурим безопасна околна среда. Всички контакти ни са с дестски запушвалки, мебели където можем ги закрепяме за стената.

Ъпдейт за майка ми - тества за ковид негативно от една частна лаборатория, но аз не мога да спра да се притеснявам. Явно ковид теста има чувствителност от 30% само? Днес ходи да пуска цялостни изследвания, че все от някъде и е тази температура.. След седмица ще повтори и теста за короната, за всеки случай.

# 702
  • Белгия
Тя майка ми е пенсионерка, общува само с приятелки, но доста намали контактите, дори и с облекчените мерки. Точно личната я изпрати до тази лаборатория. Сега с направление от нея си направи другите изследвания. В петък  пак трябвало да ходи при нея, за да разнищват по-нататък. Температурата и е все още варираща - между 37 и 38,8. От вчера я боли и гърлото..

Майка ми предположи, че това е нещо като реакция от дългото стоене вкъщи. Тя е доста активна жена, ходи насам-натам винаги, някакви екскурзии, гости и т.н. А с тази карантина доста се заседя. Има от време на време високо кръвно, но иначе няма никакви хронични заболявания..

За съжаление в момента аз няма какво да направя, по-скоро е чакане на резултати и още изследвания при нужда.
Затова и седя и се притеснявам. Disappointed

Диди, съжалявам да го чуя! Да, май се оказва, че тестовете не са много надеждни. Тя продължава да е с колко висока температура? Има ли други оплаквания? Тя с много ли хора работи? Ако има съмнения за коронавирус, нека се обади на личната, тя ще й прати РЗИ да й направят тест- поне уж така се процедира, но не знам колко са отзивчиви всъщност.

# 703
Диди, важното е, че е взела мерки и ходи на лекар! Хубаво е, че си е пуснала кръвни изследвания! Пожелавам бързо възстановяване!!!
(Посъветвай я да си следи кръвното, вдигането на кръвно от време на време също предполага лечение).
Стискам палци много бързо да оздравее и да дойде скоро да си се видите и да ти помогне с дребосъка! Hands Pray

# 704
  • Белгия
Благодаря ти, Новичка!

Мами, а сега по същество.

Току-що видях как Виктор се изправя самичък до право положение без никаква опора, в средата на стаята. Flushed Astonished Сега ще му трябва 100% надзор, че ако падне вурху килимчето си, то е меко, но върху плочките.. Ух!!. Някое друго бебе така?

Тук е голяма жега сега. Бях видяла една мацка да прави сладоледени близалки от кърма. И аз ще пробвам да направя мънички половинки, да гризка бебчо, че то не се диша вече. Първо се забърква някакво плодово пюренце, редичко и се смесва с кърма. Предполагам и АМ също става? И се замразяват и готово. Ще пробвам с плодове, които не цапат много, като банан, манго и ябълка.

Общи условия

Активация на акаунт