Октомврийче скоро ще пълзи, готово за бели. - Тема 7

• 19 209
  • 787
  •   1
Отговори
# 675
  • Белгия
ММ има две свободни седмици - в края на юли и в края на август. В края на юли ще се пуснем с влак до Люксембург и някъде из планинска Франция. Mountain Railway Nature Mount Fuji Август смятаме да ходим до Испания. Wear Bikini Swimmer Flowers Palm Tree Разбира се, това всичко, ако обстоятелствата го позволяват.

Слънцезащитният крем на Вики е La Roche-Posay Anthelios, мазала съм го вече, струва ми се някак си малко гъстичък и не попива бързо. Не знам дали това е хубаво или не. Пък може и аз да го мажа с прекалено дебел слой Rolling Eyes Smile

Вики вече два дни интензивно и ексклузивно прави опити да балансира. Хваща се с една ръка за мен, таткото или мебел и като налучка момента се пуска и стои, опитва се да пази равновесие. И сам си се радва. Около 15 - 20 секунди може да стои сам.

Също така забелязвам, че е доста емоционален. Не знам точно как да го опиша, но има нещо като внезапен изблик на емоция, толкова силна, че явно не знае как да реагира и се получава че целия потреперва, стиска юмруци и се изпъва назад. Така е и когато е щастлив и когато нещо го ядосва. Опитах се да потърся в Гугъл, но там говорят само за негативни изблици на емоция. Не знам дали е нормално и до колко, дали трябва да се притеснявам? Чак на 2 юли съм на консултация и там също ще си попитам де.

# 676
Аз бях при една кожна лекарка в София и тя ми препоръча да ползвам на Avene бебешки слънцезащитен. Бил най добрата технология, без консерванти в него и т.н.

Аз преди години взех за себе си крем за лице и не останах доволна.
Та се чудя колко пък да е добър слънцезащитният им крем.

# 677
Аз бях при една кожна лекарка в София и тя ми препоръча да ползвам на Avene бебешки слънцезащитен. Бил най добрата технология, без консерванти в него и т.н.

Не съм го чувала до сега и не съм използвала. Миналата година си взех Нивеа бейби ползвах го като бях бременна 50-ти фактор и останах много доволна тъй като аз съм много бяла и не хващам тен а изгарям. С него миналата година не изгорях и Виктор е бял като мен и не зная какъв да взема ще питам доктора му утре, но все пак питам ако сте ползвали някакъв и сте доволни.
Сега се надявам да няма много заразени в нашия град заради идването на Гришо ама да видим до края на седмицата ще стане ясно.

# 678
Момичета, вие сте много смели и може би сте прави. Планирате си почивки, ходите на почивки. Абе, живеете си живота. Благородно ви завиждам, че вече се наслаждавате на истинско лято.
Аз много се притеснявам от пандемията заради лични истории, които вече многократно изслушах. Даже не се притеснявам за нас толкова, колкото за родителите ни, имаме си и по- възрастни близки. Не бих си простила да ги заразим.
Родителите ни са под 60-годишни, но определено са си рискова група...
Да ви кажа откровено, по принцип сме страхотни пътешественици. Обикаляме къде ли не. Лятото поне по месец сме някъде си по света, както и след това задължително на море и тук, в България.
Сега с тази пандемия не смея да стъпя в хотел. Обмисляме да си купим апартамент на морето сега- до месец най- много, тъкмо да видим някакво лято. И без това го мислим от известно време. Разглеждаме денонощно разни апартаменти. Но как ще ходим на огледи.... ето това е въпросът... Както и да е. Нещата вместо да се оправят, вървят към все по-лошо. Аз не искам да сме част от стадния имунитет Wink
Козметика, вкл. слънцезащитен крем, ползвам на Адерма. Има си бебешики.

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 13:54 от Novichka1

# 679

Нашата ни препоръча Ла рош позе, 50 фактор, и аз намазах, защото намерих за 35 лв детски с такъв за възрастни 30 фактор.

# 680
  • Пловдив
Здравейте. И аз мисля все за почивки, но определено тази година не в хотел. Може би в апартамент под наем без рецепция, лоби, шведси маси и подобни. Самоизхранване и само ние там в този апартамент или вила. Но засега не намирам вила, която да е на атрактивно място и да може майка ми да я хареса. Трудно хаха. Всъщност аз съм от типа хора и на палатка нямам против. Но ако идем някъде , ще е с нашите, а те вече си имат изграден комфорт, няма да ги мъчим.
Слънцезащитни кремове...тук лятото не е дошло..имам мостри засега. Но иначе всяка година взимам Авен, Ла рош посе и прочие френски аптечни. Нивея е по-добър ценови клас, бочко също имат , но съм свикнала на тези 50 фактор аптечни и с тях се мажем. И все изпадат мостри отнякъде..направо имам 20 малки тубички и не знам за момента дали да купувам дори.
Вчера се опитах да дам глутен така да се каже. Едно пюре.от 4 плюс месеца на Хип с ябълка банан и бисквита. Която бисквита е 6 процента от 250 грама. Еми 20 грама изяде и плю. Не знам защо. И двата плода ги обича иначе. Та...вие с грис пробвали ли сте да въведете? Имам каша грис и някакво пюре готово на Алете...хваща око , но дали ще го яде?! И пак ли 2 3 лъжички от него или се дава смело в повече?!

Хубав ден на всички и седмица

# 681
Аз днес за пръв път дадох глутен- хвърлих се в дълбокото направо с бисквитки, мънички парченца, за да не се задави, като топвам за секунда бисквитката във вода преди да му дам- така не е твърде твърда като се озове в устата му Wink  Много ги хареса!
Грис не съм дава. Внимавам като въвеждам нова храна- по малко давам, въпреки че отлично знам от опит и от лекари, свързани с този ми опит Wink , че алергията е качествена, а не количествена реакция. Реално и 1 молекула от даден алерген е достатъчна за реакция, и то силна. И все пак, давам много внимателно и по малко новите храни.

Здравейте. И аз мисля все за почивки, но определено тази година не в хотел. Може би в апартамент под наем без рецепция, лоби, шведси маси и подобни. Самоизхранване и само ние там в този апартамент или вила. Но засега не намирам вила, която да е на атрактивно място и да може майка ми да я хареса. Трудно хаха. Всъщност аз съм от типа хора и на палатка нямам против. Но ако идем някъде , ще е с нашите, а те вече си имат изграден комфорт, няма да ги мъчим.
Слънцезащитни кремове...тук лятото не е дошло..имам мостри засега. Но иначе всяка година взимам Авен, Ла рош посе и прочие френски аптечни. Нивея е по-добър ценови клас, бочко също имат , но съм свикнала на тези 50 фактор аптечни и с тях се мажем. И все изпадат мостри отнякъде..направо имам 20 малки тубички и не знам за момента дали да купувам дори.
Вчера се опитах да дам глутен така да се каже. Едно пюре.от 4 плюс месеца на Хип с ябълка банан и бисквита. Която бисквита е 6 процента от 250 грама. Еми 20 грама изяде и плю. Не знам защо. И двата плода ги обича иначе. Та...вие с грис пробвали ли сте да въведете? Имам каша грис и някакво пюре готово на Алете...хваща око , но дали ще го яде?! И пак ли 2 3 лъжички от него или се дава смело в повече?!

Хубав ден на всички и седмица

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 14:46 от Novichka1

# 682
Новичка, ние също търсим апартамент на морето. Ние също сме пътешественици, но ни е гнус по хотели. Имаме едни приятели от София с апартамент на морето и отсядахме при тях.

Пак ще ходим, но този път за почивка. При нас с огледите се получи следното: отидохме за 2 нощувки с брокер от София. Тя организира всичко, ние й платихме хотел и си останахме сами в апартамента. Взехме и мама, за да не мъкнем детето по огледи. По огледите бяхме с маски - всички брокери от морето ни се смяха, ама туй то. Там все едно няма ковид и пандемия, но пък е доста разпускащо.

Имайте предвид, че масово обявите по морето са лъжливи, неактуални. Дори и да е актуална обявата, то апартамента няма нищо общо със снимките - масово ги минават през фотошоп и като отидеш буум - пукнатини, мухъл, влага, порутено... абееее не е за разправяне. За два дни видяхме 30+ апартамента и бяхме много разочаровани. Сега търсим само при познати, които живеят или имат имот в сградата, за да е проверено.

# 683
Много ти благодаря! Много полезна информация наистина!
Ясно ми е, че има разминаване между снимките в обявите и реалността, но ти направо ме отчайваш. По принцип бихме искали да е нещо до ключ, за да не е живяно в него, разбирай мърляно, преди нас, но такива обяви почти няма. Затова вече по примирение разглеждаме и ползвани апартаменти. Ако вземем такъв, ще махнем обзавеждането, ще пребоядисаме и т.н. и ще си купим ново обзавеждане, но това разбираш, че е по-голяма бумащина...
Ние нямаме приятели с апартаменти по морето, така че не можем да разчитаме на мнения от първо лице... Вие сте 1 крачка преди нас в това отношение, ще съм благодарна на съветите ти и по-нататък!
Новичка, ние също търсим апартамент на морето. Ние също сме пътешественици, но ни е гнус по хотели. Имаме едни приятели от София с апартамент на морето и отсядахме при тях.

Пак ще ходим, но този път за почивка. При нас с огледите се получи следното: отидохме за 2 нощувки с брокер от София. Тя организира всичко, ние й платихме хотел и си останахме сами в апартамента. Взехме и мама, за да не мъкнем детето по огледи. По огледите бяхме с маски - всички брокери от морето ни се смяха, ама туй то. Там все едно няма ковид и пандемия, но пък е доста разпускащо.

Имайте предвид, че масово обявите по морето са лъжливи, неактуални. Дори и да е актуална обявата, то апартамента няма нищо общо със снимките - масово ги минават през фотошоп и като отидеш буум - пукнатини, мухъл, влага, порутено... абееее не е за разправяне. За два дни видяхме 30+ апартамента и бяхме много разочаровани. Сега търсим само при познати, които живеят или имат имот в сградата, за да е проверено.

# 684
  • Белгия
Мамита, аз да върна темата за количките. Някой беше питал каква е разликата ако има двойни колелца? Не помня някой да е отговорил?

Официално - в Белгия няма косато. Ако искам ще трябва да поръчвам от амазон, примерно. Много ще се радвам, ако мамитата с косато качат някоя друга снимка и разкажат дали сгъването става с една ръка, докато в другата се държи бебе. Има видеа в интернет, но пък все рекламни, кой знае дали в реалния живот е същото.

# 685
  • Пловдив
Диди...аз ли те зарибих с тази Косато Уву хах. Абе , мнг яка ми изглежда за лятна количка.
Лично на мен двойните предни колела са ми грозни. Аз съм работила във фирма, производител на детски колички и мнг гледам нещата...Засега с Косато Wow тотално съм случила. Бутах онзи ден на приятелка Макси Козито, която е в същия клас количка 3в1 комбинирана, но тооолкова по-тромава.
Да се върна на двойните колела - подходящи са за по-разбити пътища, една идея по-здраво стъпват на земята тези летни колички и са разбира се по-тежки с такива колела. По-скъпо е да са с единични обаче. И по-красиво. Но за Бг...въпреки, че имах такава и преди, за дупки и разбити тротоари, най-добре големи колела и това си е. Моята комбинирана количка е уникално маневрена. Никакви оплаквания. Единствено за път ще взема Уву лятната. И заради дизайна! Даже 2 дамаски с различен дизайн ще си взема...само да излезе. Жалко, че роднините ми в Англия си идват юли, а тя излиза август!
Само да добавя и за летните с цяла дръжка - бута се с кафе в ръка. А тези тип чадър , имах за 1 месец (преди да поръчам куини senzz) и хич не ми допадна. 2те дръжки яко ги държах и направо ме изнервяха- не се спогодих с такава количка, а и място не спестих с това й сгъване.

# 686
  • Белгия
Джозефин, абсолютно по твоя вина!! Joy

Там е работата, че не знам дали мога да изчакам излизането на Uwu-то, и гледам Woosh 2, а те са с двойни предни колела.

Тъкмо вчера видях една жена на улицата да бута и тя Косато, директно си я спрях да я попитам от къде си го е взела. Ми поръчала си го е, няма го по физически магазини тук Cry . Но пък супер го прехвали, как по самолети го разнасяла и т.н.

Радвам се, че проблемът с двойните колелца е по-скоро естетически, мислех, че ще кажеш, че засядали, или че не се бута лесно количката. Hands Ok Hand

# 687
  • Пловдив
Хаха , еми..дано дочакаме! Аз най-вече и заради визията. Просто са тоолкова весели на косато. А детето постоянно гледа цветенцата отвътре на сенника на тази , която имаме.
Иначе и ти като не си в Бг...проблема с разбитите тротоари отпада , така да се каже.

# 688
Здравейте, мами!
Вие водите ли мъниците да ходят, т.е те искат ли?
Нашия постоянно търси ръка да се хване и да обикаля, но много ме е страх, че ще му навредим. Според мен не е готов все още, защото си кълчи тялото наляво надясно.
Може би ние сме направили грешката да му покажем, за което сега малко ме е страх.

Слушах тъкмо един специалист по детско развитие и рехабилитация, той каза, че това е много грешно...

Хубав ден от дъждовна София!

# 689
На нашия бебок не сме му показвали и той още не е зацепил сам как се ходи Wink
Но пък постоянно е прав! Това дете дори с отварянето на очите се хваща за решетките на легълцето и се катери. От това много ме е страх, защото е сънен. Ние обиколници не ползваме и се ужасявам, че особено като тъкмо е отворил очи, може да залитне, да падне и да си удари главичката на гърба на леглото.
Той ведвъж вече пада заради дивотийките на каката, но поне се удари странично, а не на тила.
И на мен не ми се струва добре да стои по толкова време изправен... ама как да го спра???
Здравейте, мами!
Вие водите ли мъниците да ходят, т.е те искат ли?
Нашия постоянно търси ръка да се хване и да обикаля, но много ме е страх, че ще му навредим. Според мен не е готов все още, защото си кълчи тялото наляво надясно.
Може би ние сме направили грешката да му покажем, за което сега малко ме е страх.

Слушах тъкмо един специалист по детско развитие и рехабилитация, той каза, че това е много грешно...

Хубав ден от дъждовна София!

Общи условия

Активация на акаунт