Октомврийче скоро ще пълзи, готово за бели. - Тема 7

• 19 219
  • 787
  •   1
Отговори
# 660
Моят син ежедневно си пада тук-там. Предимно на килима и на мекия пъзел, на плочките го следя по-изкъсо, че там вече много ме е страх. Иначе сме обезопасили всички ъгли и сме заключили ниските чекмеджета, защото се хваща за тях, те се отварят и има опасност да тупне назад.
Като падне му ръкопляскаме и казваме Браво, за да не се плаши и занапред. Даже вече понякога като падне не му прави впечатление, става и тръгва наново.
Според мен на твоето бебче няма какво да му стане от един удар, следи го все пак за реакции, апетит и т.н.
Иначе бисквитките са на Плазмон, около 7лв е пакета, с глутен са и ги има почти навсякъде. Отвън на опаковката са с едно шише мляко.
Здравейте, момичета! Ние вече имаме зъбче, а е възможно и второто да е пробило тази нощ- имам такива подозрения, по-късно ще проверя с метална лъжичка чува ли се звук тип "дрън"! Wink
Вчера бебчо падна много жално и си удари главичката. Много ми е гадно! Беше си прав в легълцето, каката го закачаше и той се изпусна и падна, удари си главичката странично на дървеното легълце и такова издрънчаване се чу! Сърцето ми се обърна! Не плака много, но беше много гадно 😥😥😥😓😓😓 . Успокоява ме само това, че все пак падна от височината на собствения си ръст, който е към 71 см, т.е. не е кой знае колко високо... Дали може нещо да му стане? Все пак едва ли има бебе, което да не е падало и да не си е удряло главичката...
Може ли да споделиш кои бисквитки се топят в устата?
Моят също си дъвче, предимно му давам от топящите се в устата бисквитки, защото иначе ме е страх. С попарата в началото имахме голям проблем, давеше се, плюеше, но сега свикна с консистенцията и си я хапва.
Вчера, както и предната седмица, усети жълтъка в пюрето или му се залепи за небцето, и повърна цялата порция Joy
Иначе, днес сме мрън Sweat Smile

# 661
Има ли и друго бебе с бебешко акне? Досега педиатърката казваше с нищо да не го мажа,че някой бебета си имат,но няколко месеца не му минава и става повече. Другата седмица ще го закарам на кожен,но да питам дали сте се сблъсквали с това и ако да как се справихте ?

# 662
  • Пловдив
Ние нямаме акне...не е ли късно за бебешко акне, то уж е в началото?! Сега пъпки от захранването около устата са често срещани...ама чак лицето ако е цялото, знам ли. Добре си решила да отидеш на кожен. И нашата педиатърка е такъв ларж, всичко нормално винаги. Да, ама...остава съмнение в мен. Например имахме пъпки, кой знае от какво на 5 месеца и тя вика, няма проблеми захранвай си, давай си всичко. Аз разбира се давах само кърма няколко дни за мое спокойствие.

Плазмон при нас няма или поне не в магазините, от които купувам. Искам и ние такива бисквитки, които се топят , да ядем. Ахха. Глутена мисля да почнем след няколко дни или седмица/две.

# 663
Привет и от нас.  Много сте писали, докато ви изчета....
Емо все още няма зъби.Яде пюре 190г,а мляко 180 вода+6 лъжички АМ.
Ягоди съм му давала пасирани в плодово пюре и няма проблем, но са си от моята градинка без да са торени и пръскани с препарати.
Лятна количка си харесах LORELLI PREMIUM FIORANO BLACK ,но още се чудя.
Бисквитките на Плазмон и ние ги ядем,но в мляко. Страх ме е да му давам,защото въпреки, че е беззъб винаги чупи едни големи парчета.
И той  пълзи,но любимо му е да се изправя навсякъде,а на дивана даже се пуска нарочно,за да падне назад и му е много весело.

# 664
Аз му ги чупя на 4-5 парченца бисквитките, слагам ги на таблата пред него и той сам се обслужва, естествено пред него съм. Иначе и моят яко му дам цяла бисквита ще си в натъпче в устата цялата или някое голямо парче.
Привет и от нас.  Много сте писали, докато ви изчета....
Емо все още няма зъби.Яде пюре 190г,а мляко 180 вода+6 лъжички АМ.
Ягоди съм му давала пасирани в плодово пюре и няма проблем, но са си от моята градинка без да са торени и пръскани с препарати.
Лятна количка си харесах LORELLI PREMIUM FIORANO BLACK ,но още се чудя.
Бисквитките на Плазмон и ние ги ядем,но в мляко. Страх ме е да му давам,защото въпреки, че е беззъб винаги чупи едни големи парчета.
И той  пълзи,но любимо му е да се изправя навсякъде,а на дивана даже се пуска нарочно,за да падне назад и му е много весело.

# 665
Привет, дадох кайсия днес и дрехите нямат изпиране толкова се оцветиха, имате ли идея как да премахна петната. Накиснах с прах, търках, но пак останаха, което пък ми говори колко ли е “истинска” тази кайсия.
Давам вода от чаша със сламка, харесва ѝ да пие от нея, дръпва пие, но и доста плюва на струйка и се кефи 😁.

# 666
Привет, дадох кайсия днес и дрехите нямат изпиране толкова се оцветиха, имате ли идея как да премахна петната. Накиснах с прах, търках, но пак останаха, което пък ми говори колко ли е “истинска” тази кайсия.
Давам вода от чаша със сламка, харесва ѝ да пие от нея, дръпва пие, но и доста плюва на струйка и се кефи 😁.
Аз пръскам с вениш, така изпирам упоритите петна, но не винаги. Смятам да записвам на кухня като стане на 10 месеца, лесно, вкусно и удобно. На парченца е храната, пробвах и е много вкусна.

# 667
Аз също се замислям дали да го запиша на кухня много добри отзиви чух и са на парченца храните като може и да се поръчва и за по-малко дете където са без парченца.
Смятате ли да ходите на почивка предвид ситуацията с коронавируса?

# 668
Засега не планираме почивка.

Аз също се замислям дали да го запиша на кухня много добри отзиви чух и са на парченца храните като може и да се поръчва и за по-малко дете където са без парченца.
Смятате ли да ходите на почивка предвид ситуацията с коронавируса?

# 669
Здравейте, има ли в групата живеещи в Нидерландия. Бих искала ако е възможно да попитам нещо на лично. Благодаря Simple Smile

# 670
Ние вече направихме първата почивка и утре се  прибираме, хич не ми се прибира, толкова ми е спокойно тук..двор, море.... не помня от кога не съм го приспивала с друсане на ръце....така си починах...

Някой знае ли дали , за да запишеш на детска кухня трябва да е в съответния район кухнята, или където си искаш, не е като детските градини примерно (за държавна кухня)?

# 671
Ние сме на почивка на морето.

За кухнята мисля че може където искаш, трябва само бележка от личната, че бебето няма алергии, 33 бурканчета от 190мл се носят също, но тази от бебешки пюрета НЕ стават. Това е за държавната.

Аз мисля да го записвам на частна кухня след две седмици. Единствено ме притеснява, че понякога там има домати, чушки и кисело мляко в яденето.

# 672
За почивката: вече ходихме 2 пъти за кратко. Скоро пак ще ходим, но за по-дълго. Дс попитам как сте с бебешката храна по време на почивка? Носите си купешки пюрета или готвите там на място?

# 673
За почивката: вече ходихме 2 пъти за кратко. Скоро пак ще ходим, но за по-дълго. Дс попитам как сте с бебешката храна по време на почивка? Носите си купешки пюрета или готвите там на място?
Ние началото на юли ще ходим на вила в балкана, а август на море при една приятелка.

Мисля да взема готови пюрета, така или иначе понякога й давам, а тя яде и от нашата храна. Не съм се вманиачавала чак да яде само домашна храна и нищо друго, а и на морето просто не виждам как ще й готвя, трябва да понеса с мен плодове, зеленчуци, месо.... къде ще ги съхранявям и по пътя и т.н., по-безопасно ми се струва да се купят готови пюренца.

# 674
Ние август ще ходим на море, но всичко зависи какво ще е положението тогава. Утре Виктор става на 8 месеца и ще ходим на доктор, ще му слагат последната ваксина и аз съм си приготвила доста въпросчета.
Какъв слънзещитен използвате за вашите мъници аз не зная какъв да му взема?

Общи условия

Активация на акаунт