НБМ - предложения за детските, СПО ,ДС, инициативи

• 37 905
  • 651
  •   1
Отговори
# 390
И едно мнение от мен
Ако логото на сдружението ще е цветно.....ще е добре да решим в какви цветове да е.....и в такива да се организира и сайта....да не стане кич
Ден два няма да мога да чета.....може да нямаме нет....после ще наваксвам

# 391
# 392
В крайна сметка кои варианти остават за лого? От кои да избираме? Да пуснем ли анкета в клюкарника или тук или само ние, които сме активни сега ще си избираме?Аз предпочитам някакъв по-изчистен вариант, който да стои по документи и визитки, той в повечето сручаи ще е черно-бял предполагам...но има красиви предложения, които може да се използват занапред, както каза Анимими за чашки, блузки и подобни по неофициални неща...Ако ще пускаме анкета да решим и за краен срок на въпросната...

# 393
Според мен не е нужно в логото да пише и сдружение и да има и С, това епросто формата на юридическо лице, под която сме регистрирани, само името е достатъчно...     bouquet

/офф - когато имате време вижте моята темичка в Клюкарника - http://www.bg-mamma.com/index.php?PHPSESSID=0fea5d0dcb1489b52b1e … mp;topic=126552.0

Последна редакция: пт, 15 сеп 2006, 16:00 от deshtovidi

# 394
момичета, вижте това -

http://www.bg-mamma.com/index.php?PHPSESSID=3201aa7b76b1de99089e … mp;topic=127313.0

доколкото разбарх през август има нови промени, според които, ако детето тръгне на ясла преди две годищшна възраст - майчинството се прекратява... The Sun им го е потвърдила в тази тема, нека моля някоя юрестка да погледне и да каже за какво става въпрос и в крайна сметка как стоят нещата...   newsm78

# 395
Ето къкво ми писа The Sun на лични по въпроса... Нека адвокатките да кажат кка се тълкува това детско заведение в крайна сметко - дали като преди промяната или биха могли да го тълкуват и като ясла....

Здравей!
 Иска ми се да е недомислица, но повече съм склонна да вярвам, че са решили да се правят на хитри. Ето старият член:

Чл.53, ал.4 от КСО гласи това:
(4) (Предишна ал. 3, изм. - ДВ, бр. 69 от 2004 г., в сила от 1 юли 2004 г.) Изплащането на паричното обезщетение по ал. 1, 2 и 3 се прекратява при смърт на детето, при даване за осиновяване или при настаняване на детето в детско заведение на пълна държавна издръжка.

А ето и новият, като там изрично е упоменато, че си е промяна от 2006 година

(4) (Предишна ал. 3, изм. - ДВ, бр. 69 от 2004 г., бр. 68 от 2006 г.) Паричното обезщетение по ал. 1, 2 и 3 не се изплаща при смърт на детето, даване за осиновяване или при настаняване на детето в детско заведение, както и при отглеждането му от безработно лице по програмата "В подкрепа на майчинството".

Според мен си имат предвид както си е преди промяната и просто не е уточнено...не знам

# 396
Здравейте и от Варна!
Извинявам се много, че сме доста неактивни  Embarassed, за което ме е срам, но съм изпаднала в такава дупка, че не знам как да излезна. Мирра поддържаше фронта в общината допреди излизането на кмета в отпуск. Иначе на местно ниво - излезна ел.регистър - ЦЪК, оправиха безплатната площадка в детския кът... за друго не се сещам в момента.
Надявам се да имаме възможност да действаме по-нататък, тъй като тичащите сме много малко, да не кажа 2-3.  
Ако можем да помогнем нещо от дистанция, свиркайте!
  bouquet

# 397
  • София
за логото аз подкрепям Евелина, много ми се иска да видим този вариант, а това може да се направи и жветно, мисля си за някакваи топли цветове, да речем жълто и оранжево.
За името в логото кажете какво мислите, но аз смятам, че може да остане НБМ, защото сдружение е формата, не е задължително да влиза в съкращението. Така, както Движение на българските майки няма newsm78 отпред фондация

Жени, на колко ще правим визитки?
И какво да има на тях - сайта, адреса на Инето, а телефони, тези на човека, на когото е визитката. Аз така го виждам.
А може и общия ни мейл да сложим или искате да си направим друг?

Лого само с Настоящи и бъдещи майки е добре. Също така, мисля  че и сайта може да е  www.nbm-bg.org.

За визитките първоначално мисля, че могат да се направят на председателя, зам. председателя на сдружението и една обща съдържаща име на сдружението, адрес, адрес на сайта и мейл, като той трябва да е нов и да е от сайта на сдружението.

# 398
Логата от трети ред ми допадат най-много.

Момичета, черпя ви виртуално за моя първокласник!

beer Wine Glass eat cheers Drunk cheers Misc Baby Bottle  cook

# 399
  • София
Момичета, черпя ви виртуално за моя първокласник!

beer Wine Glass eat cheers Drunk cheers Misc Baby Bottle  cook

Коала, честито! Леко овладяване на четенето, писането, смятането и по-сложните науки  smile3529. Нека на детенцето да му остава повече време и за  1swing smile3540.

# 400
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!

Лого само с Настоящи и бъдещи майки е добре. Също така, мисля  че и сайта може да е  www.nbm-bg.org.

За визитките първоначално мисля, че могат да се направят на председателя, зам. председателя на сдружението и една обща съдържаща име на сдружението, адрес, адрес на сайта и мейл, като той трябва да е нов и да е от сайта на сдружението.
Peace

Kоала, честит ти ученик! Hug

# 401
Izvinete za latinicata no o6te se boria s Linux-a. Deshtovidi, ti pisa li i. Az 6te se radvam ako se poiavi, za6tot za men  tova logo e nai-dobro.

На мен точно това най не ми харесва Embarassed

Коала, честит ти първокласник, да носи много петици и шестици и понякога по някоя четворка за разнообразие Grinning

# 402
Днес в Парламента се обсъждат промените в закона за облагане доходите на физическите лица и в частност облекченията за деца!!! - ето ви една новина от днешни новини..

От новините на Нова телевизия:

ДАНЪЦИ
14 Септември 2006, четвъртък

БСП ще предложи по-големи данъчни облекчения за отглеждането на дете между двете четения на законопроекта за доходитена физическите лица. Документът беше приет на първо четене днес. Депутатът от левицата Петър Мръцков обяви, че щепредложи сумата, която се приспада от годишната облагаема основа за едно дете да се увеличи от 360 но 480 лева. При две деца размерът на облекчението да нарастне от 720 на 960 лева, а за три от 1140 на 1440 лева. Законопроектът предвижда родителите, работещи само по трудов договор, вече да не подават специална декларация, за да ползват облекчението, а сумите дасеприспадат от работодателя.

Голямата промяна: от 7 - 8 лв./мес. ще станат 8 - 9 лв./мес.

Трябва да се обадим на Мръцков значи. Щом второ четене предстои тепърва. Имаме общо 2 седмици, а пък нашата кръгла маса е след това. Хриси, дай да мислим по темата за подоходното облагане и да действаме навреме.  Praynig

За сайта - на мен лично www.snbm.org  ми се струва най-изчистено.

Ето къкво ми писа The Sun на лични по въпроса... Нека адвокатките да кажат кка се тълкува това детско заведение в крайна сметко - дали като преди промяната или биха могли да го тълкуват и като ясла....

Здравей!
 Иска ми се да е недомислица, но повече съм склонна да вярвам, че са решили да се правят на хитри. Ето старият член:

Чл.53, ал.4 от КСО гласи това:
(4) (Предишна ал. 3, изм. - ДВ, бр. 69 от 2004 г., в сила от 1 юли 2004 г.) Изплащането на паричното обезщетение по ал. 1, 2 и 3 се прекратява при смърт на детето, при даване за осиновяване или при настаняване на детето в детско заведение на пълна държавна издръжка.

А ето и новият, като там изрично е упоменато, че си е промяна от 2006 година

(4) (Предишна ал. 3, изм. - ДВ, бр. 69 от 2004 г., бр. 68 от 2006 г.) Паричното обезщетение по ал. 1, 2 и 3 не се изплаща при смърт на детето, даване за осиновяване или при настаняване на детето в детско заведение, както и при отглеждането му от безработно лице по програмата "В подкрепа на майчинството".

Според мен си имат предвид както си е преди промяната и просто не е уточнено...не знам

А това ме разби #Crazy Ако имат предвид само остовяне на пълна издръжка в детско заведение бибило ясно, че става въпрос за домовете майка и дете, а сега наистина излиза, че става въпрос и за децата в ясла #Crazy

# 403

Това пък от първата статия какво трябва да значи Crazy

В момента законът предвижда при едно дете облекчението да е 360 лв., при две - 780 лв., а при три и повече - 1140 лв. Проектът предвижда данъчното намаление да се ползва и от родителя, на който не са присъдени родителските права.

Че данъчното облекчение ще се ползва и от двамата родители или? newsm78

Моля, прочетете статията на Монитор за гражданските патрули. Ако от общината и кАТ откажат да финасират флаерите можем и ние да се обърнем към банка за финансиране на тези нужди, както и за поставяне на подходящи рампи на подлезите и също наклони на тротоарите за колички, особено в районите на градинките, парковете и центъра.

При развод облекченията вече ще важат и за родителя без права над децата, ако другият не ползва семейното облагане. - Новинар.

Това трябва да го изчистим, всеки си пише каквото си иска. Нали точно с г-н Мръцков говорихме ако родителите са разведени, да не се иска декларация от друтия родител и този, който има правата над детето да си взима парите. Явно ще трябва пак да говорим с него на тази  тема.
Браво обаче, че се е застъпил за нас. Ако ни чете - искрени благодарности  bouquet

Последна редакция: сб, 16 сеп 2006, 08:25 от mishlentze

# 404
Момичета, има специална тема за яслите и майчинството. Има хубави идеи ца въпроси, Хриси и Жени, можете  да черпите  идеи за кръглата маса. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=127313.0

Общи условия

Активация на акаунт