Парфюмни размисли и страсти - 242

• 44 730
  • 759
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Скромничко, само три парфюма купих през ИП. В интерес на истината, след едно избухване януари (пак покрай неустоими оферти, съм се кротнала, защото хич не ми се стреля на сляпо. И сега, поднових L'Erbolario Indaco, който свърши скоро, най-накрая взех Лагуната (Ермес, разбира се Wink ), и понеже нямам нищо осезаемо ветиверено в момента (свърши ми Сикомор), а не знам искам ли, метнах и едно Ферари в кошницата.. така, да си имам Wink
Имам и разни набелязани за тест, но без елемент на спешност и неотложност Bowtie

Друго ми направи впечатление наскоро. Най-накрая прибрах условно зимните и извадих условно пролетно-летните. И забелязах сериозен дисбаланс в полза на първите, което много ме учуди. Не е като да живея в страна, където е 6 месеца зима Laughing Сега, друг е въпросът, че някои от условно зимните ги нося лятото вечер, особено на морето.

# 181
Радика, Cielo, моля разкажете малко за Serge Lutens Chergui, във фрагрантика са ми много интригуващи мненията, но са предимно от мъже.
Chergui ми е от най-големите любимци. И няма нищо общо с Табако Ванил,който също харесвам,но е доста по-труден от Черги,по силен,по-горчив,по-тютюнен.
Чергито ми е КРЕМАВ ориенталец. Мек е,гушкав и безууууууумно траен. Странното е,че ММ носи само акватици и Черги. На него Черги стои още по-кремаво. Най-силно усещам амбъра с пушек и муск около него.
SOTD : Soleil d'Italie Mancera -  Свеж,траен,акватичен,летен. Нищо интересно! Казват,че се развива най-хубаво на жега...явно още не му е дошло времето Simple Smile

# 182
  • Бургас
Момичета, аз да питам дали тази версия на Сааб прилича на Le parfum-https://www.fragrantica.com/perfume/Elie-Saab/Le-Parfum-in-White-48058.html Моля някой да го опише, не помня дали съм мирисала in White просто нямам спомен никакъв за него, а и да съм го е минал набързо през мен.Мисля го за на сляпо, хубав парфюм ли е?

# 183
  • виртуално
При мен положението е точно наобратно, за топлия сезон се оказа, че имам много повече парфюми.
Зимните ги побирам на едно рафтче , а сега съм така:

# 184
  • София
Момичета аз да питам дали тази версия на Сааб прилича на Le parfum-https://www.fragrantica.com/perfume/Elie-Saab/Le-Parfum-in-White-48058.html Моля някой да го опише, не помня дали съм мирисала in White просто нямам спомен никакъв за него, а и да съм го е минал набързо през мен.Мисля го за на сляпо, хубав парфюм ли е?

Ако харесваш Le Parfum, много е вероятно да ти хареса и този. Като по-лека версия е, не е толкова сладък/меден, и е засилена частта с белите цветя (не жасмина, макар и той да се усеща добре). Много точно е кръстена версията In White. Дали има смисъл и от двата не знам, но аз имам Le Parfum и макар засега да не съм купила In White, съм го набелязала Wink

# 185
  • София
Каква ви е равносметката за 2 месеца ИП в парфюми?

Аз се сдобих с 6 нови аромата и се презапасих с 7 бутилки на вече налични и любими парфюми.

# 186
Момичета, аз да питам дали тази версия на Сааб прилича на Le parfum-https://www.fragrantica.com/perfume/Elie-Saab/Le-Parfum-in-White-48058.html Моля някой да го опише, не помня дали съм мирисала in White просто нямам спомен никакъв за него, а и да съм го е минал набързо през мен.Мисля го за на сляпо, хубав парфюм ли е?
Нищо интересно, сладък, белоцветен аромат, който адски бързо накъртва, на мен ми бяха нужни около две седмици да му се нарадвам и го засилих в размените Simple Smile
По време на ИП се сдобих с 6 желани красоти, 3 по 100 мл и 3 по 50 мл, и шесте-право в десятката-ще си пръскам с кеф...., но така като  гледам вашите придобивки, имам доста обиколки да ви гоня-хаха

# 187
Сега ще си мерим ИП ли? Stuck Out Tongue Winking Eye-  един нов, една-две размени и поне 5-6 разкарани. GrinningНе е като да не съм висяла в куриерите през ден.

Цитруси не харесвам като цяло все са ми химични повечето. Нося май само грейпфрутовата и мандаринената Алегории.
Честити нови придобивки и радости Flowers Four Leaf Clover

ПП. Chergui  за мен абсолютно неносим аромат, силно подправков, арабски уклон, нищо общо с Тобако ванил няма. Последния също не мога да нося , но поне ми е приятен, а Сержа само като се сетя е бррр да ме простят почитателките му нищо лично. Не мога да го нарека мъжкареещ ,унисекс е според мен. На който му застава -супер. Но без проба-твърдо Нье

# 188
  • Sofia
Идвам да се похваля, че след дълго дебнене, поръчах едно нещо, на което не знаех, че даже и проба имам и един ден реших, че ще го пробвам.....и затова никога не поръчам проби.... Grinning
Отнесох го като гладен циганин пред безплатен бюфет.
Цената му, според мен, е още по-добра от първия път, в който го видях. Тогава го изпуснах, ама видиш ли, имало причина. Grinning

Ето го съкровището.
https://www.fragrantica.com/perfume/The-Different-Company/Maja-na-Sin-46800.html
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 13 май 2020, 10:34 от sunattraction

# 189
  • Франция
Честити придобивки, дами, да си ги ползвате със здраве и удоволствие за години напред Flowers Cherry Blossom
Моята равносметка е нула придобити парфюми от началото на епидемията. Използвах времето, за да тествам десетки нови и непознати за мен Simple Smile

# 190
  • Deutschland
За мен Cherugi изобщо няма арабски уклон. Не харесвам такива и не нося.Да, той е ориенталец , но изискан и не смрадлив. Извинете. 😀Сравнението с Tobacco Vanille е в смисъл интензитет и някои съставки и направих паралел, че би могъл да се хареса от тези, които харесват  TF,  но това са доста различни аромати с много специфичен почерк. 😊

# 191
  • Sofia
Аз обожавам Tobacco Vanille и не мога да нося Serge Lutens Chergui.

При мен е обратното.  Grinning
Шерги е красив, но наистина е много обсебващ,  нося го рядко и през зимата.
На сляпо и в топлото ще си осигурите разочарование.

# 192
...Шерги е красив, но наистина е много обсебващ,  нося го рядко и през зимата.
На сляпо и в топлото ще си осигурите разочарование....
При мен и в топло време е ОК,но с малко пръсвания:)

# 193
Момичета, страхотни сте Flowers HibiscusFlowers Four Leaf CloverFlowers Tulip
Много ме радва като давате толкова различни отговори, създават една интересна картина на Chergui.
Мен ме претеснява като нотка Hay, което аз си превеждам като слама, да не придава много оборски привкус на арамата, защото мократа слама не мирише много приятно за мен, за разлика от примерно прясно окосената или изсъхнала напечена от слънце на полето. Ще го мисля, проблема е че много се събраха, а шанса за тестване е малък, да не кажа никакъв в момента.

SOTD: Violette на Molinard

# 194
Ламя, слама и да има не я помня или е в двор през три преки Grinning
Разбирам какво казваш cielo, но мога да се обзаложа , че при купуването на този аромат насляпо разочарованието е  по-скоро гарантирано. Особено в топлото.  Аз пиша в случая с тази мисъл . Който го харесва е ясно. Имат го някои хора в темата , по-добре човек да намери проба нещо.. така мисля
Имала съм го на бутилка , не проба просто и съм го носила в различно време на годината.

Общи условия

Активация на акаунт