Парфюмни размисли и страсти - 242

• 44 681
  • 759
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря densi Flowers Tulip, той ще е. И аз съм него клонях, че се появи, а не съм го виждала често.
Имам ревю в блога, прочети ако искаш.

# 226
Пропуснах да се включа по темата с цитрусите.
Харесвам ги за хапване и пийване. В парфюм много рядко ми пасват. Трябва да са свежи до край без да завиват в пудрени или потни нотки. Имам няколко комбинации с цитруси, но не са ми уау. Държа ги за разнообразие, когато ми омръзнат цветните и гурме композиции.
Засега се радвам, макар и рядко, на Sicilian limes Shay&Blue, Blood Oranges Shay&Blue, Pamplemousse Rose Hermès, L'Eau de Prince Jardinier Le Prince Jardinier, South Bay The Different Company, Week-end in Normandy Patricia de Nicolai. Ако броим и гурменца с цитруси: OneMore и Voile Confit на Francesca dell'Oro. Е пак никак не са малко за анти фен на тази група.

# 227
  • София
Hermes Terre D´Hermès Eau Très Fraîche е перфектен за лятото. По-свеж, с добавени цитруси/зеленина в началото, но без никакво съмнение носещ ДНК-то на серията. Лично за мен любимата версия (и аз я нося Wink )

# 228
  • на майната си
Ехе, страхотна дискусия сте заформили отново!
Обожавам цитруси, стига да са композирани добре. Любимите ми 3 са:
XJ 1861 Renaissance Xerjoff for women and men ,Nio Xerjoff for men и Kobe Xerjoff for men. За съжаление са ми в уишлистата само, но определно са страхотни!
Топ 3 в моята колекция споделят: Allure Homme Edition Blanche Eau de Parfum Chanel for men, Royal Water Creed for women and men, Galloway Parfums de Marly for women and men. Тотално различни цитруси, но определно заслужаващи внимание.

# 229
Момичета, благодаря ви за отговорите за новите парфюми. Радвам ви се страшно, имате страхотни покупки и парфюми. Здрави да сме да си ги ползваме и да стават още повече, ако са желани.

Последна редакция: ср, 13 май 2020, 22:04 от densi

# 230
  • До сърцето...
Аз в покупките на парфюми по време на ИП не включвам проби и миниатюри (под 20 мл).

Още един искам да подновя (Tea Tonique), защото като си помисля, че мога да остана без него и се побърквам. И спирам! Най-вече да ви чета Mr. Green

# 231
  • София
duvaromi, много готин пост. Има снимки на къщата на Серж и текстът също е интересен https://www.wmagazine.com/gallery/serge-lutens-ss-2/all/ .
От неговите харесвам Датура и  Un Bois Vanille. Днес бях с 4, няколко пъти ги разносвам и мнението ми си остава същото: сутринта Датура - много е хубава, стеле се като балсам. На обед La fille de Berlin - все едно съм се поляла с мускалче, драйдаунът е хубав, нооо първите няколко часа .... Следобед  Fleurs d'Oranger - приятен, но е по-остър отколкото ми се иска. Вечерта Fеminitе du bois - твърде лекарствен Neutral Face . Други, освен тези и Un Bois Vanille, не съм пробвала.
Любими цитрусови: Dior Escale a Portofino, Valentino Donna Rosa Verde, Moschino Funny! стара любов ръжда не хваща, Le Jardin de Monsieur Li (вълшебен, много е нежен) и Jour Hermes, Acqua di Parma Bergamotto di Calabria и Magnolia Nobile, Arcipelago Acqua dell Elba събрал цяла Южна Италия в бутилка, Mugler Cologne, Boucheron Quatre, Chypre - Fruite Montale, Omnia Paraiba и Paradiso Azzurro Roberto Cavalli, последните 2 ми носят ваканционно настроение.
VeTray, OneMore и аз го харесвам много.
Със здраве и кеф да си пръскате новите придобивки! По време на ИП новите са 12, като чакам доставка на последните 2-  La Vie Est Belle Intensеment и Cacharel Yes I Am Pink First. California Reverie Van Cleef & Arpels, който поръчах на сляпо, ми мирише на акация. Влязох във фрагрантика, там само един е споменал, че му мирише на акация. Но ми харесва, нямам подобен на този парфюм. Реших да не прибирам новите, защото като ги засиля в шкафа много от тях тънат в забвение.

# 232
В тон с цитрусовата тема вижте какво открих
https://www.fragrantica.com/perfume/Agent-Provocateur/Electric-55450.html
Без пари е по сайтовете и има много хубави отзиви. Обичам цитруси и смокини лятото и въобще.
Вече го чакам да видим.

# 233
SOTD: Aoud Lemon Mint Mancera, прекрасен и мого мой Green Heart Любов от първо душ. Само оприличаването му с Идеалния мъж ми беше достатъчно. Прилича, но е и различен, за мен всесезонен и много траен. В това време се развива прекрасно и дълго,с всеки час се променя,добива една лека амброва сладост,хваща се и леко бадем..мммм Yellow Heart

ПП. Този Електрик АП и аз го заглеждах заради смокинята и приликата му с Philosykos Diptyque, само побутване ми трябваше (хахаха) и аз го чакам! Ако не ми хареса,ще е за РД на дъщеря ми ( уж за това го поръчах) Satisfied Но звучи много добре!

# 234
SOTD: Aoud Lemon Mint Mancera, прекрасен и мого мой Green Heart Любов от първо душ. Само оприличаването му с Идеалния мъж ми беше достатъчно. Прилича, но е и различен, за мен всесезонен и много траен. В това време се развива прекрасно и дълго,с всеки час се променя,добива една лека амброва сладост,хваща се и леко бадем..мммм Yellow Heart
...
Ре, този го заглеждам от известно време, може ли да кажеш дали е по- скоро свеж? Лимонът ме изкушава, но пък не познавам нито една Мансера, чета всичко, което пишете. Дали става за на сляпо?

# 235
...Ре, този го заглеждам от известно време, може ли да кажеш дали е по- скоро свеж? Лимонът ме изкушава, но пък не познавам нито една Мансера, чета всичко, което пишете. Дали става за на сляпо?
Не е свеж,както си го представяш по името и цвета на шишето:) Носи точно духът на Идеалния мъж, мъжки,черешово-дървесен,с началото по свеж,после идва абъра и става плътен и красив.Хваща се добре бадем и портокал,но вкусни,не свежи и сочни.
Свеж за мен е Soleil d'Italie Mancera, но ми е твърде акватичен и май май ще го разменям...още го мисля Relaxed

ПП.Има мента,но тя е наред с всичко написано. Не е свеж и ментов аромат:)

Последна редакция: чт, 14 май 2020, 10:05 от Ре

# 236
...Ре, този го заглеждам от известно време, може ли да кажеш дали е по- скоро свеж? Лимонът ме изкушава, но пък не познавам нито една Мансера, чета всичко, което пишете. Дали става за на сляпо?
Не е свеж,както си го представяш по името и цвета на шишето:) Носи точно духът на Идеалния мъж, мъжки,черешово-дървесен,с началото по свеж,после идва абъра и става плътен и красив.Хваща се добре бадем и портокал,но вкусни,не свежи и сочни.
Свеж за мен е Soleil d'Italie Mancera, но ми е твърде акватичен и май май ще го разменям...още го мисля Relaxed

ПП.Има мента,но тя е наред с всичко написано. Не е свеж и ментов аромат:)
Много ти благодаря, много ми беше полезно мнението ти...
Солейл също го заглеждам, ама отдалече ги мисля аз...заобикалям...чета, че е летен, че напомня на Лайт Блу и е свеж, но пък ако прилича на този тип парфюми, аз си имам и ако не ме плени, просто ще си дам парите на вятъра.
2 дни носих Шанс о Вив, толкова ми е хубав, че не съм вярвала, че един парфюм ще ми е достатъчен. Усещам го от косата и след душ дори, страхотен е... Днес се "насилих" да сложа Пюр Муск на Нарцисо, голяма любов и той...днес му приляга, уж жега, но едно такова мрачно време.

# 237
...
Солейл също го заглеждам, ама отдалече ги мисля аз...заобикалям...чета, че е летен, че напомня на Лайт Блу и е свеж, .
За мен няма нищо общо с Лайт Блу. Няма ясно изразени цитруси,по мек и акватичен е и доста траен за такъв тип аромати.

# 238
  • Велико Търново
Аз днес се разхлаждам с Градините на мосю Ли - обожавам го този парфюм, обичам свежестта, която ми носи.
Доста придобивки имам и аз покрай ИП, даже не съм ги броила.
В момента чета книга за живота на Коко Шанел - много увлекателна и интересна история покрай създаването на Шанел № 5, чак ми се прииска да го купя, но съм го тествала , и за съжаление, доста е далеч от "моя" аромат...

# 239
Не се удържах и като начало на новата ОБстановка заръчах един 200 мл-ов Eau de Rhubarbe Ecarlate Hermès. Не, че нямам пълна стотица. Laughing Кой знае какъв компотен буркан ще пристигне.

Общи условия

Активация на акаунт