Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 15

• 44 425
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря! 🤗

# 556
Момичета,вече се отчайвам тотално...9 месеца след кюретажа в 16 г.с. и лигавицата ми изтънява все повече 😢на 16ти ден (от 29) ми е 6,5 мм 😳преди това ми е била поне 12-14 мм.....цикълът ми стана нередовен и мн кратък,а съм и на прага на 41 г. С мъжки фактор бяхме и никакви проблеми при мен,освен няколко миомки,които не пречели...
Може би не ми е писано да имам бебче 😭

# 557
На мен Стаменов ми беше предписал Метфогамма за уж по-качествени яйцеклетки. Пих го само, за да съм послушна и да не му противореча. Нямам ИР. Резултат от трансфера - 0. Впоследствие реших сама да пия преди други опити, но след като се посъветвах с човек, който е с диабет тип 2 и, който е принуден да го пие, реших въобще да не го започвам. Все пак е медикамент - химия, от който нямам нужда и излишно ще ми натовари черния дроб!

# 558
Помниш ли в каква доза ти я беше изписал? Да сверя чаковника. Grinning

# 559
Помниш ли в каква доза ти я беше изписал? Да сверя чаковника. Grinning
Ще проверя записките си и ще ти пиша,но това ще стане днес вечерта, ако не ти е късно,разбира се Wink.

# 560
Относно NMN и Метфогамма:

Ето тук един куп народ, всички начетени и четящи, взимат Метформин (Метфогаммата е по-изчистеният му вариант), НМН и някои други нещица за подмладяване.
Има научно изследване, че активното вещество в Метформина пречи на протеините на раковите клетки и се препоръчва на хора, прекарали рак, за да не се върне.

За NMN, препоръчителната доза е 1,000мг/ 1 гр на ден. Държи се в хладилник. Действа най-добре взето поне на 2 дози. Първата с Ресвератрол и малко мазнина сутрин с кафето (Ресвератролът е липофилен и му трябва мазнина за да се абсорбира).

Ако напишете “fertility” в търсачката на ФБ групата по-горе ще излязат статиите с окуражителните резултати на НМН върху яйцеклетки, овулация и раждане на повече мишлета в опити с мишки.

NIA ми прати този линк за НМН. (Благодарности!)

https://organico.eu/product/nmn-podezichen-prah-15-grama

Някой е започнал да внася в България най-високото качество НМН (на Alive by Nature и на Youth & Earth), което е чудесно.
Подезичният прах се абсорбира най-добре.
Като гледам цените в този сайт, 1 гр излиза малко под 12 лв/ ден, което е нормалната цена ($5/ гр) за високо качество НМН.

Както всички такива добавки.... големи дози и поне 3 месеца (колкото трая оогенезата), за да има шанс някакъв резултат.

# 561
Да споделя и тук, на някого може да е полезно...

Току що говорих с една приятна госпожа, за преминаване през КПП Лесово, от РЗИ - Ямбол, тя беше любезна да ми обясни, че има международно споразумение за преминаване без карантина на лица в медицински процедури. Каза, че мога да сканирам и да пратя по служебната им поща декларация /приложение N1/, че сме в инвитро процедура, която ще прикача тук,  в която има данни паспорт, телефон и имейл...
Ще видим дали работи...

http://www.mh.government.bg/bg/normativni-aktove/zapovedi-pravil … itsi-instruktsii/

# 562

Ето тук един куп народ, всички начетени и четящи, взимат Метформин (Метфогаммата е по-изчистеният му вариант), НМН и някои други нещица за подмладяване.
Има научно изследване, че активното вещество в Метформина пречи на протеините на раковите клетки и се препоръчва на хора, прекарали рак, за да не се върне.

За NMN, препоръчителната доза е 1,000мг/ 1 гр на ден. Държи се в хладилник. Действа най-добре взето поне на 2 дози. Първата с Ресвератрол и малко мазнина сутрин с кафето (Ресвератролът е липофилен и му трябва мазнина за да се абсорбира).

Ако напишете “fertility” в търсачката на ФБ групата по-горе ще излязат статиите с окуражителните резултати на НМН върху яйцеклетки, овулация и раждане на повече мишлета в опити с мишки.

Някой е започнал да внася в България най-високото качество НМН (на Alive by Nature и на Youth & Earth), което е чудесно.
Като гледам цените в този сайт, 1 гр излиза малко под 12 лв/ ден, което е нормалната цена ($5/ гр) за високо качество НМН.

Както всички такива добавки.... големи дози и поне 3 месеца (колкото трая оогенезата), за да има шанс някакъв резултат.
Оптимист, а коя от двете прахообразни форми за теб е по-добрата и как измерваш 1 гр., мерителни лъжички ли? Благодаря много за информацията, заради теб се запалих да пробвам НМН.

# 563

Еее колко хубаво, че съм открила и аз нещо полезно от многото ровене и търсене на инфо за НМН Simple Smile Аз бях поръчала на моя приятелка в Щатите, да ми го прати от там, но сега при тях е много тежко положението и тя дори не смее до отиде до Пощата Sad Освен това варианта, които бяхме намерили с нея е от 20мг и явно е много ниска доза, нямаше да има ефект...Така че ще поръчам от този на първо време. Но ми е интересно 1 грам как да го измеря, дали ще има някаква мерителна лъжичка? Разбрах че се приема заедно с Ресвератрол на гладно, т.е. преди закуска, а сега виждам че трябва да има и нещо мазно-млякото в кафето достатъчно ли е?  А за Метфогамата трябва ли ми рецепта? Аз когато си правих изследването за инсулинова резистентност ми излезе Хома индекс в рисковата група, но че все още нямам, затова лекар ми препоръча да пия Иногинол няколко месеца и се беше оправил резултата. Сега не съм го пила от 2год. и си мисля да пробвам да пия няколко месеца Метфогама, ако пак са се влошили стойностите.

# 564
Споделям много полезна статия по темата:
https://age.bg/longevity/нмн-повишава-плодовитостта-бременно/
Особено внимание се обръща върху ниската доза на НМН целяща подсилване на репродуктивната система. Докато по-високата доза като 500мг - 1гр. на ден дава ползи за дълголетие, тя не помага особено на фертилитета. И обратното, ниската доза има положителен ефект срещу безплодието, но не е толкова ефикасна за удължаване на живота.

Аз също мога да подвърдя коментара на Optimist73. От тук си купух моя НМН и съм много доволна:
https://organico.eu/product/nmn-kapsuli-s-otlojeno-osvobojdavane-60-h-125-mg
Цените изглеждат нормални. Аз си избрах този на youth & earth пред alivebynature, защото е по евтин, а не виждам разлика в качеството.

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 15:10 от nicollette

# 565
За Метфогаммата - не трябва рецепта.

За мерителните лъжички, те идват с НМН.

За как се взима: ако е под езичен прах, държи се там до пълното разтваряне.
В тази група, която ви пратих, някои хапват парченце авокадо, Дейвид Синклеър го взимал с кисело мляко. За прясното - стига да не е обезмаслено, би трябвало да върши работа. Аз пия кафето с лъжичка кокосово масло; препоръчвам горещо комбинацията кафе + мазнина. Основателят на Bulletproof Coffee направи милиони от популяризирането на предимствата на тази комбинация. (Има цяла серия подкасти, но, накратко, мазнината активира полезните вещества в кафето. Казеинът в млякото ги унищожава.)

За Youth & Earth vs. Alive by Nature: изглеждат да са един клас, обаче У&Е като че ли е малко по-висок. Държат го охладен по време на целия процес, тестват за тежки метали и т.н.
Те са по-новата фирма и явно са се постарали да е с малко по-добър процес и сертификати и да е малко по-евтин. Аз досега взимах на Alive by Nature. Днес чакам да доставят на У&Е и ще докладвам, но не мисля, че ще има някаква съществена разлика.

За количествата на прием за фертилитет и дълголетие: благодаря за статията Nicollette. Аз обаче за пръв път виждам такъв коментар за дозите и имам чувството, че това е някакъв много свободен превод и тълкуване от автора на статията, Софрони В.
Всички коментари, които съм срещала досега, са, че няма яснота как да се обърнат дозите за мишки в дози за хора. А Софрони В. е супер наясно с това, което намирисва на фейк....
Ще пиша на David Sinclair, току-виж отговорил Simple Smile

# 566
  • София
Момичета,вече се отчайвам тотално...9 месеца след кюретажа в 16 г.с. и лигавицата ми изтънява все повече 😢на 16ти ден (от 29) ми е 6,5 мм 😳преди това ми е била поне 12-14 мм.....цикълът ми стана нередовен и мн кратък,а съм и на прага на 41 г. С мъжки фактор бяхме и никакви проблеми при мен,освен няколко миомки,които не пречели...
Може би не ми е писано да имам бебче 😭
Devilche имаше ли фоликул или овулация. Ти прави ли хистероскопия след аборта?
Знаеш, че сме на един хал с теб.
И аз не знам какво се случва при мен, след трансфера цикъла ми беше сигурно 7 -8 дена с постоянно зацапване.
Бях на преглед в Щерев при д-р Аноар, измери лигавица 4 мм, миома 4.8 см.
На 14 ден бях при Карагьозов във Вита за колпоскоп, каза лигавица 7 мм отговаря си на деня от цикъла - яйчниците ми били добре с примордиални фоликули Hushed , каквито и да са тези фоликули , може би антрални, което според мен е пълна глупост защото аз нямам фоликули.
Измери миомата 4 см, после 6 см, каза, че съм много смела да правя инвитро с нея - решение коремна операция, понеже е интрамурална близо до ендометриума.
И от цялата тази одисея на другия ден започна да ми зацапва кафяво, и така 2 дена, като на 3 тия  /т.е 17 ден от цикъла/ ми дойде нова менструация с пълна сила.
Вече не знам какво става, пуснах хормони - естрадиол 35, ФСХ 22, ЛХ 13, горе-долу биват, очаквах ФСХ да е по-висок.

# 567
  • София
Кири, Карагьозов е добър хирург, но обича да реже. Може да помислиш за махане на миома с лапаро или да Винчи в доверие или Токуда. Моята всички искаха с отворена, но минах с лапаро. Физическото възстановяване е по-бързо. Но трансфер чак след 6м е възможно.

Стискам палци!

# 568
Kupu,не съм правила хистеро след аборта. Толкова мн ме е яд,че Иванчева ме кюретира,че не мога да си простя защо го позволих. Акушерката й каза да не хо прави,че бебето е излязло с плацентата,но тя не та не,та добре ме е одялка при това без пълна упойка. Правихме зет на 1ви май на последните 2 ембриона и рвмс,та уж беше около 8 мм лигавицата,но честно казано хванах няколко пъти разминаване в замерванията и изгубих всякаква вяра в надежда.
И при мен до преди 3 месеца нещата бяха по-нормални,но защо вместо да се подобряват,те се усложняват 😳 тези миоми ни играят мн лоша шега,а докторите допълнително ни шашавят... аз съм с 5 бр и не ми е ясно как така не им пречат(нито на Перси,нито на Тимева). До сега да съм ги махнала пак(2015 махах с лапаро 4). Та според мен,ако ще махаш миомата,то наистина гледай да не е коремна операция. Аз ги махах при проф.Томов в клиниката на Горчев и пак бих се доверила само на него.

# 569
Миома 5-6 см. /на прегледите я мереха 4.5 см. / ми я махнаха в Надежда с лапароскопия. Моята е имала и вътрешна и външна част. Д-р Стаменов я махна, не съм го питала дали е използвал новата иновативна технология, за която писаха скоро, че използват. Каза ми, че трябва да чакам 4 месеца преди трансфер, но че можем да си продължим с пункциите.
При моя аборт изживях истински ужас. Мъчих се към 5 часа да изхвърля сакчето с бебето. Бяха страшни болки. Но се радвам, че не ми се наложи да правя кюретаж. Въпреки това се чудя дали може да има последствия. Лигавицата ми си е добра като дебелина, дано няма някакви сраствания.

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 23:04 от *Bobby*

Общи условия

Активация на акаунт