Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 15

• 44 401
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Kupu, цикъл никога не съм пропускала, но всички хормони са си за менопауза. Много пъти съм се жалвала - ФСХ 30-40-50-70. Преди да го следя всеки месец пак е бил и над 30, но и цикъла си е идвал абсолютно редовно. Не знам как. А сега почти през цялата изминала година съм на ХЗТ. Като ме види, че не вървим добре за пункция, като види въобще празния яйчник в средата на цикъла, и почвам прогестерон. Амх 0.05-0.1, инхибин ужасно нисък. Казабланка, аз опитах 1 година на ЕЦ и... не ми издържаха и нервите, и портмонето. 5-6 безрезултатни пункции, 2 инсеминации, една единствена Я, от която нищо разбира се не се получи. Не се оплоди правилно. Отказах се да водя записки, но минах парите за едно донорски инвитро от мини пакета на Надежда. Пътувам за всеки преглед над 200 км и в един момент аз се отказах от това преследване. С отворено сърце сама прегърнах идеята за ДЯ, докато д-р Цветков все още не я споменаваше.

# 76
А какъв е този минипакет с ДЯ в Надежда? Колко яйцеклетки дават? Аз октомври правя 41. Ще се помъча още малко и минавам на вариант с ДЯ. Че вече не се издържа от пункции, прегледи и какво ли още не. Имам 3 ембриона в 2 клиники, но са 3-дневни така че не е много ясно дали са качествени. Ще се опитам да събера още 2, правя 3 трансфера като още преди 3-тия се записвам в списъка на чакащите в Надежда. Такъв е плана, дано не се осъществи точно така. Grinning

# 77
  • София
Е значи не си в менопауза, ако ти дойде цикъла без лекарства, няма как да не си имала фоликул, иначе лигавицата не може да порастне.
Можеш ли да кажеш какви са цените на пакетите за ДЯ, явно това е нещо ново, защото последно есента на 2018г беше само един вариант около 6 200, пък колкото яйцеклетки ти дадат, тогава аз получих 12 бр и имах 5 бластоциста, понеже от предната донорка ми бяха дали  7 яйцеклетки, от които само 3 се оплодиха, а другите въобще не бяха издържали ИКСИто, тогава Персенска каза, че ще говори да получа повече, иначе даваха около 8 бр.
Casablanca, Бамба е права, няма какво да се тъпчеш с дуфастон и да си съобразяваш цикъла с часа, който си записала, даже въобще не е трябвало да го записваш, когато ти дойде звъниш и казваш, че доктора иска да те прегледа на  2 или 3 ти ден - каквото сте се разбрали.
В случая те ще видят, че вече имаш записан час, но може да кажеш, че си нов пациент и не си знаела, че така се практикува и затова предварително си записала, но цикълът ти е подранил.

# 78
Дано не стигаш до ДЯ.
3880 е цената за малкия пакет - за 4 бр. (мисля до 5 го водят). Аз получих 4Я и имам 4 добри ембриони (изцяло донорски). С мъжкия материал платих 4350.
Преди 2 години като показах Фсх 37 на ендо-то, която от 10 години ми следи аденома и ЩЖ и ми набиваше канчето да забременявам, вдигна рамене и каза - "пременопауза, миличка".  Сега като видя Фсх 70, каза - "вече си си реално в менопауза, затова имаш и ИР. С диети и  без диети, вървят ръка за ръка менопаузата и ИР ". Не че се натискам да се класифицирам като баба преди да стана майка Grinning но това и бяха думите.

Последна редакция: ср, 13 май 2020, 17:46 от mandaria

# 79
Дано. Blush Благодаря ти за информацията. Hug

# 80
  • София
За да си в менопауза е прието да нямаш естествен цикъл 12 месеца, за сега си още перименопауза, няма значение, че FSH ти е толкова висок, просто яйчниците се мъчат да извадят фоликул и им е нужен повече фоликулостимулиращ хормон.
Ембрионите ти бластоцисти ли са?
Имаш ли представа какви са цените и на другите пакети с повече яйцеклетки?

# 81
Да, бластоцити.
Дано не бъркам, следващия пакет беше може би 6800 за 8.

# 82
  • София
Благодаря ти Flowers Hibiscus
Пожелавам ти успех! Flowers Four Leaf Clover

# 83
Тия цени са без трансфер, ако не ме лъже споменът.

# 84
Да, без трансфер, само материала. Още не съм стигнала до там.

# 85
  • Пловдив
Kupu, цикъл никога не съм пропускала, но всички хормони са си за менопауза. Много пъти съм се жалвала - ФСХ 30-40-50-70. Преди да го следя всеки месец пак е бил и над 30, но и цикъла си е идвал абсолютно редовно. Не знам как. А сега почти през цялата изминала година съм на ХЗТ. Като ме види, че не вървим добре за пункция, като види въобще празния яйчник в средата на цикъла, и почвам прогестерон. Амх 0.05-0.1, инхибин ужасно нисък. Казабланка, аз опитах 1 година на ЕЦ и... не ми издържаха и нервите, и портмонето. 5-6 безрезултатни пункции, 2 инсеминации, една единствена Я, от която нищо разбира се не се получи. Не се оплоди правилно. Отказах се да водя записки, но минах парите за едно донорски инвитро от мини пакета на Надежда. Пътувам за всеки преглед над 200 км и в един момент аз се отказах от това преследване. С отворено сърце сама прегърнах идеята за ДЯ, докато д-р Цветков все още не я споменаваше.
На колко години си ?

# 86
# 87
  • Пловдив
Ужас...какво ти се е случило?  При мен има операция на единият яйчник и е редуциран с 1 см. Ако си беше Ок...да изкарам още 2..3 години. Ама ти ? Да нямаш операции ?

# 88
Имам 2 оперативни хистероскопии и една отворена (миоми). Но си мисля, че нещата са били зле доста преди тях. Защото АМХ 0,05 беше 2 месеца след едва първата хистеро. Която все пак е вътрематочна интервенция, не са ми пипани яйчниците. Нямам представа какво ми се е случило, наистина.

# 89
На 38 бях с Инхибин Б 25 и АМХ < 0.01. За съжаление все повече жени влизаме по-рано в менопауза. Ако някой ми беше казал, че на 35 ще имам проблем с репродуктивните си функции, щях да му се изсмея.
Също както щях да се изсмея на идеята за ДЯ. Ама то аз и не знаех, че въобще е възможно такова нещо, а съм почитател на научно-фантастичният жанр уж..
Борете се момичета! Знам, че на мен ми е лесно, но също така помня, че щях да се откажа. Да, не трябва да е на всяка цена, да, не на всеки е писано, но е толкова прекрасно... People Angel

Общи условия

Активация на акаунт