Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 15

• 44 203
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
Тогава пишете и мен!
Успешен финал с една малка сладурана сега на година и десет месеца, а аз сега на 45 години. С мои яйцеклетки ,свеж трансфер от трета стимулация.

# 691
Тогава пишете и мен!
Успешен финал с една малка сладурана сега на година и десет месеца, а аз сега на 45 години. С мои яйцеклетки ,свеж трансфер от трета стимулация.
[/quote
Да е жива и здрава
Каде прави инвитрото

# 692
Споделих си притеснението и в друга тема, но ценя вашето мнение като "врели и кипели" и преминали през какви ли не перипети Anguished
Става въпрос за прогестерона след трансфер Worried
В деня на трансфера го измерих - 37, а осем дни по-късно е 20. В различни лаборатории е, но в еднакви мерни единици.
Преди трансфера бях на 6 утрогестана /общо за деня/, сега съм на 3 + 1 кринон. Нещо ме гложди тоя кринон колко го усвоявам Thinking Някои доктори препоръчват движение, а други обратното - вечер преди лягане, т.е. покой. Моят е от вторите.
Моля някой ако се е изследвал след трансфер, да сподели Flowers Hibiscus
От днес ще си увелича Утрогестана пак на 6, а след 2-3 дни пак ще изследвам, дано да не е късно.

# 693
Споделих си притеснението и в друга тема, но ценя вашето мнение като "врели и кипели" и преминали през какви ли не перипети Anguished
Става въпрос за прогестерона след трансфер Worried
В деня на трансфера го измерих - 37, а осем дни по-късно е 20. В различни лаборатории е, но в еднакви мерни единици.
Преди трансфера бях на 6 утрогестана /общо за деня/, сега съм на 3 + 1 кринон. Нещо ме гложди тоя кринон колко го усвоявам Thinking Някои доктори препоръчват движение, а други обратното - вечер преди лягане, т.е. покой. Моят е от вторите.
Моля някой ако се е изследвал след трансфер, да сподели Flowers Hibiscus
От днес ще си увелича Утрогестана пак на 6, а след 2-3 дни пак ще изследвам, дано да не е късно.

За кринона знам, че се усвоява с движение. Аз слагах по 2 на ден и въпреки че го спрях заради отрицателен резултат от теста, вече 5ти дин не ми идва цикъла, така че предполагам, че добре съм го усвоява и още не е спаднал достатъчно. Движи се след поставянето му. Успех!

# 694
  • София
Аз пиех 2*1 Дуфастон, онзи ден сутринта го изпих, вечерта не и вчера ми дойде.

# 695
Преди 2 месеца ми дойде М на 20-ти ден докато пиех 3*1 Дуфастон, като акушерката ме убеждаваше, че не е възможно. Да де, ама аз имам МЦ повече от 30 г. и знам какво е Confused , така че всичко е възможно.

# 696
Моят опит е следният: при първия ми трансфер бях на Утрогестан + няколко глобулки прогестерон от пункцията до трансфера /след трансфера само Утрогестан/ и в деня на трансфера прогестеронът ми беше 30. При втория опит бях само на Кринон и в деня на трансфера прогестеронът беше 20. Върти ми се, че докторът ми беше споменал, че с Кринон прогестеронът излоза по-нисък, но реално не е.

# 697
Преди 2 месеца ми дойде М на 20-ти ден докато пиех 3*1 Дуфастон, като акушерката ме убеждаваше, че не е възможно. Да де, ама аз имам МЦ повече от 30 г. и знам какво е Confused , така че всичко е възможно.
И на мен ми се е случвало! Дойде ми на 26-ти ден, докато пия Дуфастон.

# 698
Преди много години когато не знаех нищо за хормоните отидох на гинеколог да ми изпише нещо, за да не ми дойде на морето. Лекарката ми изписа дуфастон с условието да го започна на определен ден, за да има ефект. Каза да съм точна, и че два дни след спирането настъпва кървенето. Така, че и с него може кървене, ако нивата на прогестерон са ниски.

# 699
bennie99, направи някакъв тест. Прогестерон не бива да спада, освен ако липсва бременност. Моят в деня на ЗЕТ беше 20 ng/ml  като бях с х1 кринон и 2х2 дуфастон. На 9-ти ден с ЧХГ 199, прогестерона беше 30 ng/ml. В същите единици ли е и твоят? Възможно е разликата да идва от лабораториите.
След кринон задължително трябва да се движиш интензивно поне 20-40 минути. Аз вървях по 6-7 км, нямах проблем с остатъци от кринона, както предишни пъти с много по-малко движение. Когато след това понякога не можех да се движа толкова, винаги изтичаше повече и по-неприятно. Flowers Four Leaf Clover

# 700
bennie99, направи някакъв тест. Прогестерон не бива да спада, освен ако липсва бременност. Моят в деня на ЗЕТ беше 20 ng/ml  като бях с х1 кринон и 2х2 дуфастон. На 9-ти ден с ЧХГ 199, прогестерона беше 30 ng/ml. В същите единици ли е и твоят? Възможно е разликата да идва от лабораториите.
След кринон задължително трябва да се движиш интензивно поне 20-40 минути. Аз вървях по 6-7 км, нямах проблем с остатъци от кринона, както предишни пъти с много по-малко движение. Когато след това понякога не можех да се движа толкова, винаги изтичаше повече и по-неприятно. Flowers Four Leaf Clover
Малага , благодаря!  И тест направих, но резултатът не е готов. Но той е по-скоро с изследователска цел, защото е 3 дни след Овитрел. При друг трансфер 4 дни след Прегнил 5000 имах резултат 28. Та сега ще се чудя колко единици са от Овитрела.
Но сега съм на тема прогестерон. Аз си го обяснявам с намаления наполовина Утрогестан и затова ще си го увелича. Като чета различни сайтове не е чак трагично положението, а ме е страх, че съм с 4g/4g, на Фраксипарин, а нали сгъстява кръвта.
Мерните единици са същите.

# 701
Не се бой от прогестерона, той ти е нужен за бременността! Щом слагаш фракси, няма страшно. Предполагам и АП пиеш. Иначе, гледай да повтаряш в една и съща лаборатория, за да имаш обективен резултат, вкл. за ЧХГ въпреки овитрела.

# 702
В Аджъбадем Маслак, Истанбул, имат бебе от собствена Я (там донорски няма), жената е била на 46 г 7 м на пункцията. Върнали са ѝ ембриона по-късно. Но се гледа възрастта на пункцията и това им е рекордът: яйцеклетката е била на толкова, жената - на повече.

Аз замразих ембриони там на 46 г и 2, 3 и 5 мес.
Заради възрастта искат да замразим общо 6 преди да започнем 7 седмици подготовка за трансфер. Аз след 2 месеца ще стана на 47. Още пробваме да извадим нещо и ако успеем ще съм им новия рекорд, така че много се стараят хората.

Има една клиника в Ню Йорк с родени деца от собствени Я, жените са били малко по 48.

Но от тази страна на Атлантика, това е, което съм намерила.

Велче, ти и твоята точица сте еднорозите на групата. Мислим ви всички и стискаме палци 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Тоя филм го играх преди 2 години. И аз тогава изрових интернета, където е пълно с истории как плодът се вижда по-късно. Сакчето растеше, а в него нямаше нищо. Чаках до 10 седмица защото в Англия точно заради такива случаи имат правила кога могат да обявят бременността за приключила. И стигнах до 10 + 3 докато отговоря на условията. При мен не се появи плод, но съществуват всички други жени, при които СЕ появява и заради тях са променени правилата. Дано, дано ти да си една от тях 🤞🏻🙏🏻🍀❤

Optimist73, каква е идеята за 6 ембриона? Подозирам каква е, но когато е казано от доктор е по-миродавно. Това го правят с цел да имаш възможност за 3 трансфера по 2 ембриона или? Колко дневни са замразените ембриони?

# 703
Статистически, на тази възраст, 1 от 6 ембриона е здрав. Замразени са на 3ти ден. Не искат да рискуват да ги чакат по-дълго, на тази възраст. Казаха, че мястото им е в утробата и не искат да рискуват да загубим добър ембрион в чакане.

Проблемът със статистиката е, че това са осреднени стойности за хиляди жени. Аз лично от тези 6 дали ще имам 6 или 0 здрави никой не може да ми каже.
Между другото, д-р Стаменов ми прави последната пункция в Надежда септември 2019 год и също ми каза, че би искал да събера 6 и аз го помислих за луд. Но това, че проф. Търаш в Аджъбадем каза същата цифра ме кара да мисля, че това е магическото число.

Връщат ги по 2 защото това увеличавало шансовете за бременност 6-8 пъти. От моите 3, единият е с по-кофти качество, но можело да стане човек от него и бил достатъчно добър за замразяване, така че заради него искат да върнат 3. С малко късмет, няма да има нужда от следващ трансфер.
Но и те, и д-р Стаменов смятат, че първо трябва да се съберат всички възможни ембриони защото на тази възраст всеки месец може да е последен....

В Аджъбадем Маслак, Истанбул, имат бебе от собствена Я (там донорски няма), жената е била на 46 г 7 м на пункцията. Върнали са ѝ ембриона по-късно. Но се гледа възрастта на пункцията и това им е рекордът: яйцеклетката е била на толкова, жената - на повече.

Аз замразих ембриони там на 46 г и 2, 3 и 5 мес.
Заради възрастта искат да замразим общо 6 преди да започнем 7 седмици подготовка за трансфер. Аз след 2 месеца ще стана на 47. Още пробваме да извадим нещо и ако успеем ще съм им новия рекорд, така че много се стараят хората.

Има една клиника в Ню Йорк с родени деца от собствени Я, жените са били малко по 48.

Но от тази страна на Атлантика, това е, което съм намерила.

Велче, ти и твоята точица сте еднорозите на групата. Мислим ви всички и стискаме палци 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Тоя филм го играх преди 2 години. И аз тогава изрових интернета, където е пълно с истории как плодът се вижда по-късно. Сакчето растеше, а в него нямаше нищо. Чаках до 10 седмица защото в Англия точно заради такива случаи имат правила кога могат да обявят бременността за приключила. И стигнах до 10 + 3 докато отговоря на условията. При мен не се появи плод, но съществуват всички други жени, при които СЕ появява и заради тях са променени правилата. Дано, дано ти да си една от тях 🤞🏻🙏🏻🍀❤

Optimist73, каква е идеята за 6 ембриона? Подозирам каква е, но когато е казано от доктор е по-миродавно. Това го правят с цел да имаш възможност за 3 трансфера по 2 ембриона или? Колко дневни са замразените ембриони?

# 704
  • и тук и там :)
Момичета, моето приключение с бременността беше до тук. Днес бях на преглед и се потвърди "кухо яйце". Правим медикаментозен аборт и тази вечер изпих първото хапче, сряда в клиниката за следващите.
Аз приключвам с опитите за бебе със собствена Я. Дала съм си месец да си изчистя малко главата, нервите и да помисля дали да си дам още един шанс с последен опит с ДЯ в Украйна или да приключа изобщо с опитите.
Ще ви чета и ще се включвам от време на време. Последните две години ми бяхте огромна подкрепа и дори да не се познаваме ви чувствам много близки.
Пожелавам успех и дано скоро да се похвалите с положителен резултат 🥰❤️🍀

Общи условия

Активация на акаунт