На море в Гърция 2020 - II

• 59 399
  • 775
  •   1
Отговори
# 555
По лична карта може да се направи проверка само в КАТ на гише. 

На пътя - на границата проверка глоби само  срещу шофьорска книжка и през сайта който дадох по назад  - същият го ползват на таблета пътните и гранични полицаи.

На границита само срещу лична карта никакви пътни глоби не могат да проверят. 
    Тъй като глобите към  КАТ все още са написани стил 1973-та.... пазат се праисторически папки от Георги Димитров - пише се глобата срещу номер на шоф.книжка и к.талон към книжката.

Да, благодаря за разяснението 😉

# 556
Здравейте, чета форума от доста време, но до сега не съм писала.
Споделям разочарованието си с вас, тази сутрин получих мейл, че полетът ни за Ханя (Крит) на 22 август е отменен. 😒
Резервирахме още през януари и чаках с нетърпение, но уви...

# 557
# 558
  • София
Здравейте, чета форума от доста време, но до сега не съм писала.
Споделям разочарованието си с вас, тази сутрин получих мейл, че полетът ни за Ханя (Крит) на 22 август е отменен. 😒
Резервирахме още през януари и чаках с нетърпение, но уви...

Не разбирам защо се отменят полети за август месец?

П.П.: Много съжалявам за  разочарованието Ви Frowning1

# 559
  • Пловдив
Защото остава само за вторник разписанието.
Неприятно.

# 560
Не разбирам защо се отменят полети за август месец?
Защото Райън съкращава маршрути - преди летеше два пъти седмично София-Ханя, сега остава само единият ден.

# 561
Последно декларацията на място ли ще се попълва /те ще имат бланки/ или трябва да сме подготвени от тук? Търсих декларация, не открих, да не е в свободен текст?

# 562
Имаше бланка, даже из темата се въртеше преди време. И декларацията за ферибот видях, ама е само на гръцки, не знам дали и кога ще благоволят да я преведат на англ.

# 563
Благодаря, Параход, ще търся сега назад.
А за ферибота дали ще има и на място, щом е само на гръцки?

# 564
Алилуя, добре че стана дума, пуснали са я на английски вчера или днес! Ето я за Блу Стар за Циклади, Додеканези, Северноегейски. Имат и отделна форма за Крит. При други компании не съм виждала засега, но бяха обявили, че за всички плавания над 30 мин. ще се попълва.

https://www.bluestarferries.com/images/COVID19_ATTICA_PRE_BOARDI … ORM_en_220520.pdf

# 565
West ferry също пуснаха преди седмица "Pre-boarding" form
  https://westferry.gr/covid-19-info-forms/

# 566
А за Тасос ще става ли?
За другата декларация се замислих дали ще ми трябва след 15.6 Thinking

# 567
  • София
Ето и на Минойците декларация:

https://www.minoan.gr/sites/default/files/entypoepivivasis_en.pdf

# 568
За Тасос от Керамоти не е ли под 30 минути плаването? Ако да, би трябвало да се минава без декларация.

# 569
Лелее, от Нидри до Фискардо 1.45ч с маска на ферибота, как ще издържим. А децата... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт