На море в Гърция 2020 - II

• 59 964
  • 775
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Няма нищо сложно в управляването на лодка. Единствено трябва да съобразиш да я спреш на разстояние от брега, защото тя продължава движението си по инерция.

# 151
И аз щях да кажа същото, аз, майка ми, баба ми, дъщеря ми, всички сме се изривали на българското и турското море. В Гърция това не ни се е случвало, но пък комарите на места са колкото врабчета. Simple Smile В Крит най-малко са ни хапали, бях много учудена, също така очаквах да е доста по-ветровито там, но не беше, беше много хубаво. Simple Smile

# 152
  • София
bflmp явно сте извадили късмет да не ви духа на Крит Simple Smile Нас доста ни издуха миналата година септември. От седемте дни имахме само един ден без никакъв вятър, та успяхме да обиколим в този ден Елафониси, Фаласарна и Балос. Първия ден така зверски духаше, че докато вадех багаж от колата ми събори капака на багажника на гърба и яко ме тресна. Но въпреки това, Крит е прекрасен, и ще му се насладим отново при първа възможност, с или без вятър.

# 153
тодоричка, и аз това се чудя, дали извадихме късмет или по това време на годината е по-тихо. ние ходихме третата седмица на юни.

# 154
Ние ходихме първите две седмици на октомври и ни е духало само на Фаласарна.
Тодоричка, как успяхте да ги обиколките за един ден? Ние им отделихме осем дни и малко ми се струват Grinning

# 155
  • София
Извънредна епидемична обстановка ще обявят до 14 юни. Това май значи, че няма да има пътувания. След малко ще има брифинг на здравния министър.

# 156
  • София
Ние ходихме първите две седмици на октомври и ни е духало само на Фаласарна.
Тодоричка, как успяхте да ги обиколките за един ден? Ние им отделихме осем дни и малко ми се струват Grinning

Това първо посещение на Крит, беше импулисвно, решено пътьом, и при наличието само на седем дни нямахме особен избор, та избирайки единствения безветрен ден, и чудейки се дали да превземем само Балос с корабче, или да посветим целия ден на тези три плажа, избрахме второто и не съжалявам. Тръгнахме от Кисамос към 9 сутринта, към десет и нещо бяхме на Елафониси. Към обяд потеглихме към Фаласарна, и към два часа бяхме там, към четири и половина, пет бяхме на паркинга на Балос, тъкмо беше почнала да се изнася тълпата. И слязохме по онази ми ти пътека, че после се и качихме, а аз съм кашкавал турист, с дооооостаа окръглено телО, зор видях, но не съжалявам. Отгоре гледката беше просто умопомрачителна, но долу не ме впечатли толкова, а и намирисваше на блато яко от едната лагуна.
Ето така видях Балос като се качихме обратно на тръгване:

# 157
Тодоричка, прекрасен кадър ❤ Благодаря!

# 158
  • София
тодоричка, много е красив Балос по залез. Ние му отделихме цял ден, но към 16 ч. вече се поизморихме и си тръгнахме доволни. Та в тази връзка моята снимка е малко банална, но наистина гледката отгоре е спираща дъха.

Иначе и нас критският вятър не ни пожали и последният ни ден не ставаше за плаж, освен на Ставрос. От седмицата, която прекарахме на острова в началото на юни 2019г.,, 3 дни бяха ветровити, а последният вече беше с ураганен вятър и поради невъзможността да се ходи на плаж, повечето хора се бяха изсипали в Ханя на разходка, точно когато ние имахме нощувка там. Лудницата беше неописуема, а и в града не духаше и беше страшен пек! Вечерта нещата се успокоиха и успяхме да разгледаме красивия стар град.
В тази връзка вчера в Ханя са измерени рекордни температури от 37,8 оС.

# 159
Как ми липсва този Крит, благодаря ви за споделените снимки ❤️
Миналата седмица правих едно сладко, което ни бяха сервира ли в една таверна на Фаласарна. Писах им и те ми дадоха рецептата, но колко по-хубаво е да си го хапне човек докато гледа залеза!

# 160
Странно ми е за тези ветрове на Крит, за които пишете. Миналата година бяхме там, обиколихме го целия, от единия край до другия, 2 седмици в началото на юли- беше си безветрие абсолютно.

# 161
  • София
И ние ходихме по залез на Фаласарна

Малко критски овчици над южния бряг

И от прекрасното Лутро

# 162
# 163
  • Там където
Преди 3 години (или мпже би 4, съвсем ми се сливат последните години Simple Smile) ходихме началото на септември и духаше ужасно, както и имаше много големи вълни. Едно момиче от хотела, каза че е типично за септември да е много ветровито на Крит. От Крит си спомням козичките, т нар. "кри-кри", които се катереха по абсолютно отвесни скали щастливо.

# 164
Преди 3 години (или мпже би 4, съвсем ми се сливат последните години Simple Smile) ходихме началото на септември и духаше ужасно, както и имаше много големи вълни. Едно момиче от хотела, каза че е типично за септември да е много ветровито на Крит. От Крит си спомням козичките, т нар. "кри-кри", които се катереха по абсолютно отвесни скали щастливо.

Не само по скали. Тези припкаха от кола на кола на паркинга при Балос Grinning

Общи условия

Активация на акаунт