На море в Гърция 2020 - II

• 59 932
  • 775
  •   1
Отговори
# 165
Ние почивахме в Крит първата половина на септември 2018 и само един ден имахме силен вятър, иначе - чудесно време и адска жега, вода навсякъде - чай. И зимата съм била, тогава пък съвсем нямаше вятър, само дъжд Simple Smile
Но лято 2019 си беше духовито навсякъде в Гърция, много повече от нормалното според мен, навсякъде, където бяхме.

Ето една Фаласарна и от мен. Без вятър, но с облаци и голеееми вълни.

Като стана дума за рецепта, да сложа и едно от любимите ми ястия от региона!
https://greekreporter.com/chaniotiko-boureki-cretan-veggie-pie-recipe/

Последна редакция: чт, 14 май 2020, 02:00 от Параход

# 166
Ех... моят съпруг е влюбен в Крит, това лято и предното беше там по работа, успя да обиколи и разгледа и някак си с такава любов говори за там.. Беше в Ираклион отседнал, запознал се с всички лелки, продаващи разни неща, дойде си с един куп подаръци и още толкова от тях, като им казал, че сме се оженили скоро, всички му давали разни неща, много мило и сърдечно. Живот и здраве се надявам да отида и аз...скоро.

# 167
  • София
Здравейте!
Слагам линк към новите 4 заповеди на здравния министър, подробно е описано и за карантината:
https://www.mh.government.bg/bg/normativni-aktove/zapovedi-pravi … B2MkTRllwm28qOrM8

# 168
Отдаването на лодки под наем около Вурвуру е основен бизнес от доста време. Миналата година, септември, имаше поне десетина фирми, предлагащи услугата, цените започваха от 60Е за половин ден / 100Е цял ден. Горивото отделно. Към лодките си има тента, стълба за качване / слизане и хлад. чанта, която е приятна екстра като хвърлите котва на някой от дивите плажове в района. Лодката се управлява лесно, проблем само би бил кофти други водачи на лодки, които не се съобразяват, а в сезона трафикът е доста натоварен. Като стана дума за плажчета, на това микро-островче са едни от най-прекрасните, на които е стъпвал кракът ми. Ако имате късмет да сте сами де...

# 169
Е, как можа с тая кал да изрекламираш Диапорос? Grinning То около Вурвуру наистина е повечето блато, ама там баш не е...

# 170
Това, което ти наричаш кал са всъщност приятни за ходене пясъчни скали, подобни на тези на сКариди и Портокали. Наистина контрастът м/у плажчетата на Диапорос и отсрещната ивица на Вурвуру е голям и никой не би очаквал нещо особенно, преди да обиколи островчето и другите трудно достъпни плажове в района.   

# 171
И от мен няколко снимки от миналата година - о. Диапорос, Синята лагуна.
Дронът с който снимаме е навсякъде с нас когато пътуваме.
Някъде там долу е и нашата лодка.

# 172
  • София
Гърция ще сключи договор с България – https://fakti.bg/world/474290-garcia-skluchva-turisticheski-dogovor-s-balgaria

# 173
  • Пловдив / София
Здравейте,

включвам се отново, за да следя и тук ситуацията. Ние уж имаме планове за началото на септември и силно се надявам да се случат.

За съжаление за поредна година ми отпада Крит, тъй като ще сме с 9-месечно бебе.

Миналата година бяхме три семейства. Само до Халкидики опряхме, защото ситуацията беше с деца на море.

По-миналата година пък нещо не можах да направя логистиката и ходихме до Андалусия вместо това (и там беше много хубаво).

Тая надежди за тоя Крит след 2-3г., като поотрасне бебето малко, живот и здраве.

Последна редакция: пт, 15 май 2020, 13:21 от fam

# 174
Записвам се да следя темата. Имаме резервация от 9 до 16 юли в хотел Тоска бийч и още се чудим що да правим. С две бебета на 1 г. сме и кака и ще е много трудно, а със сумати мерки и условности още повече. Някой ходил ли е в този хотел по принцип, да го разпитам на лично.

# 175
С директните полети до Крит и Каламата беше много удобно. Ние също ходихме с малки деца, на 2 годинки едното. Сега не знам дали бих се осмелила обаче. Предният път само дето не облизаха седалките Simple Smile

# 176
  • на последния етаж
Ние имаме резервация за почивка от 14 до 28 юни. Направо не знам да се надявам ли...

# 177
Ние имаме резервация за почивка от 14 до 28 юни. Направо не знам да се надявам ли...
Два месеца поред (април и май) Европейската комисия даде препоръка на 8-мо число от месеца за удължаване на карантината от 15-то число. Вероятно същото ще се случи и през юни, затова но 8-ми юни гледай на сайта им какво пише. Възможно е да препоръчат отпадане на карантината от 15-ти юни, но не изключвам, ако ситуацията е благоприятна, това да стане още  от 8-ми. Но, разбира се е възможно и да удължи карантината с още месец.
В тази ситуация, фейк новини да искаш. Днес чета, че Словения е обявила, че е преборила вируса и облекчава мерките, но на сайта на правителството им, такава новина не намерих. Та затова търси надеждни източници на информация.

# 178
За Словения си е чиста истина. https://www.gov.si/en/news/2020-05-15-slovenia-is-repealing-the- … izens-from-today/

С тази скорост на промените е трудно да се правят планове. Всичко е предпоследно (поне у нас). Ние имаме резервация от 13.07 във Врахос, ще я мисля чак през юли, рано е да се каже. Иска ми се, но не знам, ако има хиляди условности, дали бих се занимавала

# 179
  • Варна
Снощи при Цветанка Ангел Кунчев каза , че най - вероятно през юни ще отпадне и 14дневна карантина при влизане в БГ , така че тези които са със собствен транспорт могат да вадят куфарите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт