На море в Гърция 2020 - II

• 59 944
  • 775
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
За Словения си е чиста истина. https://www.gov.si/en/news/2020-05-15-slovenia-is-repealing-the- … izens-from-today/

С тази скорост на промените е трудно да се правят планове. Всичко е предпоследно (поне у нас). Ние имаме резервация от 13.07 във Врахос, ще я мисля чак през юли, рано е да се каже. Иска ми се, но не знам, ако има хиляди условности, дали бих се занимавала
Ние сме след вас от 25.07 и силно се надявам да можем да отидем. Имаме резервация за 7 стаи, две от които за приятели живеещи в Англия и Германия, предполагам че те няма да рискуват с пътуване 🤔

# 181
Да, официалната информация излезе по-късно. Премахват 7-дневната карантина, но въвеждат 14-дневна за лица извън ЕС или такива от ЕС, които са пребивавали извън съюза за над 14 дни. И всичко това с уговорката, че при нарастване на заразата, може да върнат някои мерки. Предполагам, че и у нас ще вземат подобни мерки и е възможно, ако завърнали се от чужбина донесат зараза, следващите завърнали се да попаднат под карантина. Който пътува извън страната да го има предвид като възможност.

# 182
Жегата пристигна в Гърция, хората напират по плажовете - разрешено им е да посещават такива само по местоживеене, казаха по БНР. А сервитьорите са с маски.
Представям си комбинацията горещ сахарски въздух + маска. Горките хора.

# 183
Още отсега пишат , че се чака за чадъри, заради разстоянието между чадърите
Като тръгнем и туристите, не знам какво чудо ще е

# 184
Дори и без платени чадъри си е лудница!
Плажът е Кокини Хани, след летището на Ираклио, вчера. Не виждам някой да се е затормозил да носи маска Simple Smile

На Ретимно е една идея по-спокойно.

Последна редакция: сб, 16 май 2020, 23:47 от Параход

# 185
  • София
Записвам се да следя темата. Имаме резервация от 9 до 16 юли в хотел Тоска бийч и още се чудим що да правим. С две бебета на 1 г. сме и кака и ще е много трудно, а със сумати мерки и условности още повече. Някой ходил ли е в този хотел по принцип, да го разпитам на лично.
Бяхме там/ ако е този до Кавала /преди 2 години. Питай каквото  те интересува.

# 186
И ние сме в същия хотел от 27 юни...
На сайта на хотела проверявам и не ми дава настаняване. За по-късно дати има. Т.е. най-вероятно ще посреща гости по-късно. Но от агенцията ме мотаят и не ми връщат парите 😡

# 187
  • София
На мен ми дава настаняване в Анаис през букинг още от днес.

# 188
Маските са само за обслужващия персонал. Иска ми се да видя снимка с прословутите шезлонги на разстояние - ясно е, че там няма да се съберат същият брой хора, които са ходили по принцип (освен ако не се настанят между чадърите). Thinking И явно ще тръгнат към свободните плажове.

Последна редакция: нд, 17 май 2020, 10:16 от Via Dia

# 189
Параход да не си там...та снимка от вчера?

п.с. Звънче предполагам ..ама като е написала , така сякаш тя е там..защото не уточнява ето снимка от.. ; 0  та реших че е забегнала надолу през границата ....Днес четох че 15.6. ще се пътува без да се ..карантинА раме в ЕС

Последна редакция: нд, 17 май 2020, 12:38 от pinko

# 190
  • софия
Параход на такъв плаж е трудно да я срещнеш 🙂

# 191
От разни групи във фейсбук са снимките, местни са ги снимали.

# 192
  • Варна
Настанявам се при вас да следя как стоят нещата, защото тази година плановете ще се правят в движение.

# 193
И аз ще си помечтая. Ние явно ще решаваме в последния момент.

# 194
Ние обикновено така решаваме. Миналата година резервирахме нощувката на път за летището Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт