На море в Гърция 2020 - II

• 59 753
  • 775
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Ние обикновено така решаваме. Миналата година резервирахме нощувката на път за летището Simple Smile

Ние даже и не резервираме Simple Smile Палим колата и тръгваме.

# 196
  • София
За Лимнос се стягаме ние. Около края на юли. Нямам никакви резервации, тепърва ще прочета миналогодишните мнения. Помня,че беше много популярен остров. Дайте идея в кое населено място да се настаним? Без претенции. С кола сме, ще обикаляме.

# 197
Ако искате светски живот - в Мирина (и там има нелош плаж) или Паралия Плати (20-30 минути пеша по баир е между плажа с хотели и кръчми и много приятното селце горе, но в селото се паркира трудно). Ако искате да сте близо до по-хубавите и пусти плажове - около Мудрос.

# 198
  • София
И от мен един глас за Плати, въпреки зора с паркирането.

# 199
Ако искате тишинка и спокойствие - Паралия Танос.

# 200
  • София
Супер! Почвам да гледам.

# 201
Нашият Лимнос остава за други лета, поради провалена организация с отпуските. Ще вилнеем по северното крайбрежие и Тасос без предварителна резервация, че е по-близо. На нисък старт сме, чакаме да отпадне 14 дневната карантина и отпрашваме на най-близкия до нас плаж - Фанари.
На Лимнос може да разгледате Hotel Sotiris, в  Мирина. Там щяхме да се настаним. Има паркинг, хубава гледка и добро местоположение. Изглежда много приятен (не съм ходила на Лимнос, затова нека не се счита за реклама). Отговарят на и-мейлите. Съветвам ви да се договаряте директно с хотела.

# 202
И ние сме за Лимност тази година, заради едно училище по сърф, обаче заради положението, ще работят чак от юли и резервацията ни за юни отпадна. То се намира на Керос бийч и гледахме да отседнем наблизо, за да не пътуваме всеки ден. Има ли хубави плажове там ( моят идеал за хубав плаж е да е малък, примерно залив, с кристално синя вода и вече супер идеала е да има дървета или борчета Heart )? Какво е интересно да се види там, не сме били на Лимнос никога?

Иначе си имаме къщичка на Тасос, която много си харесваме и ходим, днес се чухме със собственичката и каза, че засега не знаят какво ще правят за този сезон, ако има твърде много рестрикции може и да не им е изгодно, засега не приемат резервации, въпреки че нямат заразени при тях и всичко е спокойно.

# 203
Захир, пустинята, нос Фаракло за мен бяха интересни. Столицата също ми хареса с малките си улички. Някакви руини посетихме, ако не ме лъже паметта на най - стария град в Европа /може да бъркам/.

# 204
  • Бургас
На Лимнос 2017г. бяхме отседнали на едни луксозни палатки тип военни с климатик, осветление ТВ и баня и тоалетна точно над Керос бийч. Обаче за мен това място не беше моето, от този бризент всичко се чуваше отвън, все едно спя на вън. След това за 4-ри дни отседнахме в х-л Етхалея в Мудрос. Прекрасно местенце мили стопани и супер удобни легла и възглавници.
През 2018 за ден отседнахме в Армония на Евгатис бийч и след това в любимото ни хотелче Етхалея. Честно казано където и да отседнеш, с кола всяко местенце е достъпно за кратко време. Ние сме обиколили предимно източната, южната част от северната част Коцинас бийч и Саравари, но има още какво да се види и изживее на този остров. Като изключа Тасос на който съм била два пъти Лимнос ми легна по на сърце, но се надявам още острови да преоткрием с мъжа ми. Бяхме планували Пелопонес и Кефалония това лято дано не ни мине котка път.

# 205
Здравейте, до Лимнос от къде има фериботи та може даже и кола да се качи и има ли какво да се обиколи там освен плажовете, над 40  градуса лятото има ли много последователни дни ?

# 206
  • София
Здравейте, до Лимнос от къде има фериботи та може даже и кола да се качи и има ли какво да се обиколи там освен плажовете, над 40  градуса лятото има ли много последователни дни ?

От Кавала. Доколкото четох.

# 207
Почти никога не стига 40 градуса по островите, духа вятър Simple Smile

# 208
мерси много, поне два пъти съм ходила в Кавала и все не обръщах внимание за къде има фериботи, хубаво е ако на островите не е прекалено горещо че народа с мен иначе ще ми омрънка  света,дано все пак тази година видим море , то вече къде - за където  успеем

# 209
  • Русе
Някой можели да даде ориентировъчни цени за ферибота до Лимнос?

Общи условия

Активация на акаунт