На море в Гърция 2020 - II

• 59 483
  • 775
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Да, днес следобед позната, граничен полицай, беше постнала във ФБ, че се пътува свободно, без обяснения.

# 361
  • София
Ние бяхме на Милос миналата година. Със самолет ли смятате да пътувате до Атина? Ако да, сте зависими от разписанието му - най-евтиният ферибот е в 7 сутринта, ние пътувахме с него и съответно спахме в Атина (бяхме с кола). Има и следобедни фериботи, но зависи от сезона - пак трябва да се провери разписание.

Обществен транспорт на острова има, но ако разчитате на него, няма да видите много - най-хубавите плажове не са достъпни по този начин.
Няма абсолютно никаква причина да използвате агенция за запазване на хотел, има предостатъчно резервационни платформи, достъпни с един клик от целия свят - да не говорим, че може и чрез личен контакт с хотела Simple Smile
Благодаря! Гледах, че Aegean Airlines имат полети от тук до Милос с прекачване в Атина, но пак трябва нощувка в там, че кацат към 22 ч. и потеглят към 09:20 на следващия ден. Не бяха от най-скъпите, но не бяха и евтини за двупосочен. Ще разгледаме и феритата.
Замислих се за платформите, но идеята ми дойде от това, че имаме ваучер за екскурзия от която няма да можем да се възползваме.
Бях чела също, че автобусите са най-добрия начин да се разгледа острова, но ме притесни дали са редовни и има ли много ходене от спирките до забележителностите, защото видях, че освен из градовете ходят до Саракинико, Катакомбите и още някое и друго място.

# 362
Много благодаря на всички за отговорите. Почвам да чета за предложенията, които сте ми дали и да си избера нашето място🙂

# 363
Благодаря! Гледах, че Aegean Airlines имат полети от тук до Милос с прекачване в Атина, но пак трябва нощувка в там, че кацат към 22 ч.
Ако полетът София-Атина е този, няма вариант за придвижване към острова през нощта, все трябва да се чака следващата сутрин, независимо дали със самолет или по море. Но не е нужно да се спи в Атина - има градчета/селца в района на летището, които предлагат нощувка на много прилични цени + трансфер и обстановката е спокойна, не е лудницата в Атина.

Бях чела също, че автобусите са най-добрия начин да се разгледа острова
Сравнено с кое? Stuck Out Tongue
Поразгледах разписанието, че ми стана любопитно. Това, което се набива на очи е, че всички курсове тръгват от пристанището Адамас, т.е. задължително трябва да отседнете там. Адамас е доста туристическо и наблъскано с коли, хора и заведения място, поне за мен - най-неприятното на острова и гледахме всеки път да се ометем по най-бързия начин. Има два плажа на уж пешеходно разстояние - Лангада и Папикину, но реално са на 1.5-2 км един от друг и или ще сте близо до единия, или до другия.
Не виждам автобус до един от най-красивите според мен плажове - Агия Кириаки, нито до Клима, Фиропотамос, Мандракя - заливите с шарените рибарски къщички.
Тези липси могат донякъде да се компенсират с обиколка с корабче, когато ще видите и Клефтико и други красоти, недостъпни по суша. Но целодневната обиколка на целия остров излиза доста скъпо.
Каквото и да изберете, препоръчвам посещение на Кимолос, за мен той е най-хубавото нещо на Милос (макар да не е точно на Милос Simple Smile) Но и той се разглежда най-добре с кола, автобуите там са рядкост.
Лично аз в такава ситуация бих отседнала в Полония - много приятно градче с хубави кръчми и плаж, откъдето тръгва и фериботът за Кимолос, бих посетила с автобус близките северни плажове/забележителности и използвала рент-а-кар за 3-4 дни, за да проуча останалата част на острова.

Малко снимки https://www.flickr.com/photos/182857952@N07/albums/72157710885879858
https://www.flickr.com/photos/182857952@N07/albums/72157710836596072

# 364
  • София
Не може ли да се правят прекачвания? То, малко сложно стават нещата и сметките на часовете, ама така е за който не иска кола и книжка.
Сравняваха го със всичко останало, като транспорт. Минавал през места през които коли не могат или е забранено (не знам, какво са имали предвид). Виждали се хубави гледки.
Това е сайта от който гледах: https://milosbuses.com/timetable-july-12-Sept-4/
Ще разгледам тези селца около летището на Атина или за нещо близо до пристанището. Преди около две години минахме през столицата и въобще не искам да виждам този град, центъра беше пълен със всякакви. Покрайнините бяха много приятни и спокойни.
Чела съм за тези трипове с корабче, но за момента цени не съм разглеждала, защото това са планове за обозримото, малко по-далечно бъдеще. Може ли, все пак да споменете ориентировъчни?
Благодаря за споделянето на снимките! Прекрасни са! 💓

Последна редакция: пн, 01 юни 2020, 04:22 от Mira_X

# 365
Mira_X,
В ден 1-3-5 има кораб в 8.00 вечерта от Пирея за Милос ето с тази линия. https://www.ferryhopper.com/en/blog/ferry-news/olympus-ferry-piraeus-rethymno Като търсите във Ферихопер, минете през всичките дни на седмицата информативно, за да няма вариант, който да изпуснете.

# 366
  • Русе
Здравейте,
В началото на годината направих резервация в хотел в Гърция - Певкохори. Ще сме там с половинката ми в края на август. Някой ходил ли е там и има ли какво да се види? Не сме фенове на шумните и пренаселени плажове, ще се радвам ако споделите къде можем да отидем.
Включвам се да чета тук и предварително благодаря за отзивите. 😊

# 367
Всеки, който стъпи на територията на страната от 1 до 15 юни попада под 7-дневна изолация

ето и НОВА
https://nova.bg/news/view/2020/06/01/289575/%D0%B4%D0%BE-15-%D1% … xZ2KmqHLd03zEAUAc

Последна редакция: пн, 01 юни 2020, 12:39 от pinko

# 368
Минавал през места през които коли не могат или е забранено (не знам, какво са имали предвид). Виждали се хубави гледки.
Доста невероятно ми се струва да има такива места. В западната част има черни пътища, ама не вярвам автобус да се среща там. По-скоро с лодка можеш да видиш гледки, които не са достъпни по суша по никакъв начин (дори и пеша).
Целодневните турове май тръгваха от 70-80 евро, иначе има по-евтини само до Клефтико. Като цяло островът е доста комерсиален.

# 369
  • София
Всеки, който стъпи на територията на страната от 1 до 15 юни попада под 7-дневна изолация

Блиц не са най-достоверните. Нито пише на какво се позовават...

# 370
  • София
На сайта на Гранична полиция до преди половин час имаше съобщение за 7дневна карантина. Сега пише, че се пускат само граждани, които живеят или работят там. Всички се ошашавиха нещо.😂
https://www.mvr.bg/gdgp/%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0% … D1%84%D0%B8%D0%BA

# 371
# 372
Последният линк мисля, че се споделя за 3 или 4-ти път в последните две страници на темата.

# 373
Днес не трябваше ли да има среща на премиерите на България, Сърбия и Гърция за бсъждане на туристическите въпроси?

# 374
Това беше преди две седмици. Решенията на балканските държави за отваряне на границите вече са публикувани, България приема туристи (не от всички страни) без карантина от днес.

Общи условия

Активация на акаунт