На море в Гърция 2020 - II

• 59 420
  • 775
  •   1
Отговори
# 465
Редовно следя темата, но рядко пиша. Днес, обаче, не издържах. Хора, моля ви се, спрете се!!! Какво е това - този каза така, онзи каза не знам си какво. Не може така да се пише за такива сериозни неща. Като твърдите, че нещо ще се случи или няма да се случи се базирайте на сериозни, официални документи!!! Всичко друго са ЕЖК!!!

Хайде, Варненец, давай документи!!!

# 466
Това, какво е станало и е сключено през май, няма много общо с текущата ситуация - и в България, и в Гърция има стабилен ръст на заразените (както и в други части на света), затова е възможно да бъдат върнати ограничения - по-малки или по-големи, и кой знае какви още глупости да измислят.
Дано не ги върнат, защото аз лично имам съвсем непосредствени планове за пътуване, но не бива да се подценява тази вероятност.

Още по време на извънредното положение от щаба беше казано, че при над 100 заразени на ден се връщат ограниченията, а това число е съвсем близо.

Напомням, че все още няма човек, който да е преминал българо-гръцката граница безкарантинно - това трябваше да се случи от 15 юни, но може и да не се случи.

# 467
  • ВАРНА
гл.здравен инспектор д-р. Ангел Кунчев пред Нова тв. обедна емисия Новини:
 ще поискам удължаване на епидемичната обстановка до 30 юни или 14 юли. 
Като ви уверявам че няма да има връщане на вече премахнати мерки! 
  Удължаването  до 30 юни или евентуално 14 юли ми е нужно не за да връщам вече премахнати мерки,  а да удължим настоящите забрани за затворени ГКПП-та с трети страни  -   Турция - С. Македония - Босна и Херцеговина.

# 468
Ето официалната информация
"Oт 15.06.2020 г. се разрешава извършването на туристически полети към летищата в Атина и Солун, както и преминаване без ограничения на гръцката сухопътна граница с автомобилен транспорт от България."
https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/greece

Всеки човек трябва да има предвид, че все пак тоя вирус циркулира, човек може да се зарази, да се объркат плановете.

Но такава договореност между България и Гърция има. Веднъж и ние да сме едно от най-безопасните места  на света. Да си пожелаем сухо и горещо лято, и снимки с коктейли от самотни плажове Simple Smile

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 11:56 от AnMary

# 469
Официалната информация е с последна актуализация 5.06., днес е 9.06, а до 15-и... я камилата, я камиларят. Иначе коктейлите ги приемам Simple Smile

# 470
  • Burgas, Bulgaria
И ние сме се насочили към Лефкада, гледах хотели в Букинг и нищо не ми спря окото.Предпочитам да чуя лични впечатления, много искам хотела да е до хубав пясъчен плаж.

# 471
  • София
https://www.booking.com/hotel/gr/la-casa-d-irene.bg.html?aid=318 … =1&#hotelTmpl

За тук имам хубави отзиви от позната, която е голям фен на Лефкада. Близо е до Катизма мисля.

# 472
  • София
Тази година бяхме избрали Родос за почивка през юни, но ще го отложим за другата година.Промених си плановете за август. Търся студио или апартамент за две семейства от двама човека. Нещо близо до плаж, да е по-спокойно, да има и таверни. Не много далече, но не и толкова близо - на Халкидики или Тасос. Ако някой може да препоръча...

# 473
Записвам се в новата тема с доза тревожност, защото и аз имам неопсредствени планове, които предвид събитията тези дни, като нищо ще пропаднат.

Подкрепям Параход. Както се предвижда от другата седмица отваряне на границите за туристи, така могат да решат, че вече не сме със сходна епидемологична обстановка и да ни резнат. Попадна ми тази новина - https://dnes.dir.bg/svyat/zasileni-proverki-za-prilaganeto-na-pr … -merki-v-gartsiya . Явно в Гърция тенденцията не е много по-различна от у нас. Някой има ли информация къде са им концентрирани новите заболели?

# 474
Bibia,
ако търсите по-фенси място с добре развит туризъм, тип Родос, от сравнително близките дестинации можеш да опиташ Скиатос или Корфу.
Ся, за спокойно... други места бих препоръчала, но и хората имаме различни представи за спокойствие. Тръгвам от първоначалното ти намерение за Родос в препоръките.

# 475
  • София
Записвам се в новата тема с доза тревожност, защото и аз имам неопсредствени планове, които предвид събитията тези дни, като нищо ще пропаднат.

Подкрепям Параход. Както се предвижда от другата седмица отваряне на границите за туристи, така могат да решат, че вече не сме със сходна епидемологична обстановка и да ни резнат. Попадна ми тази новина - https://dnes.dir.bg/svyat/zasileni-proverki-za-prilaganeto-na-pr … -merki-v-gartsiya . Явно в Гърция тенденцията не е много по-различна от у нас. Някой има ли информация къде са им концентрирани новите заболели?
За огнище в Ксанти четох из гръцката преса.
И ние сме се нагласили за няколко дни покрай Кавала, ама...

# 476
Мда. 29 случая в Ксанти, открити в резултат на масово тестване, 30 случая на пътуващи, останалите до 97 не е ясно. Публикуват доклади на няколко дни. Този е последният от вчра - https://eody.gov.gr/covid-gr-daily-report-20200608/ .

# 477
  • София
Нарочно пропуснах няколко теми,че се бях сдухала яко покрай извънредното положение.Днес обаче ми дойде в повече цялата неяснота,работни ситуации, дистанционно обучение,матури  на детето.... И потвърдих резервация за края на месеца.Ще изкукуригам вече...Връщам се да чета обстойно всеобщото гадаене и се надявам да имаме късмет и да няма нови рестрикции

# 478
  • София
Аз все се надявам, че гърците няма да си скапят сезона, а с оглед на сегашните рестрикции за пътуване на британци, американци и т.н., все повече ще обръщат поглед към балканците. Ама то надеждата последна умира. Ние оставаме на стенд бай, ако има нишан, просто палим колата и тръгваме. Само ме притеснява ако ми искат на границата точен адрес за настаняване да дам, защото ние пътуваме без резервации обичайно.

# 479
Тодоричка, и ние така. Застраховките още са под въпрос. Та не се найстройвам, излезе ли път и тръгваме. Гледах тия дни и нощувките. Завишени ми се струват.

Общи условия

Активация на акаунт