На море в Гърция 2020 - II

• 59 424
  • 775
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, след прекалено дълго отсъствие се завръщам в любимата си гръцка тема Simple Smile Тази година много планове се объркаха, включително и нашите. Оказа се, че нямаме много избор и почивката ни трябва да се осъществи в една определена седмица в края на август. За сега сме резервирали едно студио на Пелион, плановете обаче могат да се променят. Така или иначе имаме много за разглеждане в този район.

# 451
  • София
Полетите на Раян до Ханя бяха във вторник и четвъртък. Сега останаха само във вторник.
На нас ни отмениха полета в четвъртък. Но - всяко зло за добро. Simple Smile

# 452
  • Там където
Florin4eto, ако искаш да е остров със самолет защо не пробвате някой от Йонийските като Корфу или Закинтос. Ако наемете рент- а-кар са по-лесни за обикаляне, имат един Венециански привкус, който се харесва на много хора, има и шумни и по-спокойни места. Повечето плжове са хубави. Имате 2 малки деца и на Закинтос би им били интересно да видят костенурките и Плажа Навагио с кораба-корабокрушенец. Доста ТА имат добри пакети за там.

# 453
Здравейте,
Решили сме тази година да посетим Скиатос и моля за впечатления, препоръки (за ресторантчета, плажове, цени и др.). Ще пътуваме с личен автомобил и маршрута също ме интересува. Всъщност за всяко инфо ще съм благодарна

# 454
Маршрутът - с кола до Волос, оттам ферибот - плава около 2.5 часа. Цените са по-високи от повечето места в Гърция, плажовете са чудесни - нашите любими са Банана, Кукунариес, Марата, Вромолимнос, Мандраки.
Островът е малък - 13 км дължина, и се пътува много лесно, има няколко черни пътчета в северната част, но нищо драматично. Едноименното градче и пристанище е единственото населено място на острова, другите по южното крайбрежие са сезонни поселища с хотели, вили и заведения, обслужващи туризма.

Струват си разходки с корабче до плажовете Цугрия и Лалария, както до Скопелос и Алонисос (целодневна).
Ресторанти мога да препоръчам в столицата, но за последен път сме ходили преди 3-4 години (а първият е далеч по-отдавна), та може и да не са съвсем актуални препоръките. В нормална година островът е сериозно туристически и това се отразява на цените, менюто, натовареността. Въпреки това е прекрасен и ако човек планира добре и не е много притеснен откъм бюджет, може да си изкара чудесно.

# 455
Благодаря ви много, момичета! Почвам да търся в посочените от вас места. Hug

# 456
За Цугрия и  плаж Лалария, до който се достига само по море тръгват корабчета и цената е символична, 10-20 евро на човек, определено си заслужава. Аз ходих два пъти, уникална красота Simple Smile Спира се и на други малки островчета с уникална красота са и те. Ходих два пъти с една и съща фирма, цената беше 10 евро, но се спираше на различни места.

# 457
Маршрутът - с кола до Волос, оттам ферибот - плава около 2.5 часа. Цените са по-високи от повечето места в Гърция, плажовете са чудесни - нашите любими са Банана, Кукунариес, Марата, Вромолимнос, Мандраки.
Островът е малък - 13 км дължина, и се пътува много лесно, има няколко черни пътчета в северната част, но нищо драматично. Едноименното градче и пристанище е единственото населено място на острова, другите по южното крайбрежие са сезонни поселища с хотели, вили и заведения, обслужващи туризма.

Струват си разходки с корабче до плажовете Цугрия и Лалария, както до Скопелос и Алонисос (целодневна).
Ресторанти мога да препоръчам в столицата, но за последен път сме ходили преди 3-4 години (а първият е далеч по-отдавна), та може и да не са съвсем актуални препоръките. В нормална година островът е сериозно туристически и това се отразява на цените, менюто, натовареността. Въпреки това е прекрасен и ако човек планира добре и не е много притеснен откъм бюджет, може да си изкара чудесно.

Благодаря,
А до тези плажове Банана, Кукунариес и другите с кола ли е по-добре да се отиде или има и градски транспорт?
За ресторантите няма проблем, че инфото ще е от преди 3-4 години, ще е полезно. Ние все сме ходили на ръкавите в Гърция, като цени доста ли е по-скъпо в Скиатос? А ферито на място ли го платихте или резервирахте онлайн?

# 458
Според мен в наши дни, при пътуване през лятото с кола, си е задължителна предварителна резервация за ферибота. Иначе помня и другото време, Скиатос специално е от островите, за които съм купувала и на пристанището билети, в една адска жега Simple Smile

До плажовете на южния бряг се стига и с автобус, Кукунариес в това число. Банана е близо до него, туристите без коли ходят пеша, иначе има малко приемлив черен път за коли.
Северните плажове като Мандракя, Крифи Амос и Аселинос са достъпни само със собствен транспорт.
Ще видя какво съм рейтвала в трип адвайзър за кръчми и ще пиша, като си припомня. Цените са по-високи от Халкидики според мен, но не с много (има други по-евтини дестинации в Гърция и спрямо тях разликата е по-видима).
Има и хора в темата, които ходиха последните 1-2 години и не им се мешат сто острова в главата, дано и те да се включат с мнения.

# 459
Хиляди благодарности още веднъж.
Ще се радвам и ако и други, които са били по-скоро споделят впечатления

# 460
За съжаление няма да пътуваме за Гърция скоро!

https://btvnovinite.bg/bulgaria/angel-kunchev-ogranichenijata-po … t-do-15-juni.html

# 461
  • София

пфуу аман вече, нали Боко каза след 15ти отпада всичко?

# 462
Това са само приказки. Нали се сключи споразумението. Освен ако не стане бум на заразяване, няма да го нарушат според мене.

# 463
  • ВАРНА
За Гърция и Румъния не важи - от 15 юни се отварят свободно за всички!  
 От 15 юни сутринта отварят ГКПП с двете държави за българи и сътветно румънци и гърци без карантина и оганичения!  
 Попълва се само декларация че нямаш претенции към съответната държава от ЕС в случай че се заразиш там.

От съседите важи само за ГКПП към Турция и С.Македония няма да отворят границите до 14 юли!

За към Сърбия от 3 юни няма никакви ограничения.

# 464
Момичета, здравейте!
Да ми препоръчате хотел/ студио/ квартира в Лефкада, мислим да отскочим през август с децата за пет дни.
Била съм в Полития, семеен хотел, останах много доволна, но беше с организирана екскурзия.
Не държа на лукс и звезди , просто да е чисто и да е близо до читав плаж.
Благодаря предварително!

Последна редакция: вт, 09 юни 2020, 15:47 от Maya Petrova 601620

Общи условия

Активация на акаунт